» » гливи Мариновані

гливи Мариновані


Мариновані грибочки — це дуже і дуже смачно! Спробуйте замаринувати звичайні гливи, які неважко відшукати на прилавках супермаркетів, ціна таких грибів досить демократична. Багато хто не ризикують купувати гливи тому що просто-напросто не знають, що з ними робити, хіба що підсмажити з картоплею. Маринуються грибочки дуже швидко, особливих кулінарних премудростей в рецепті немає, достатньо виділити лише півгодини вільного часу, щоб їх приготувати.

гливи Мариновані

гливи Мариновані

Це блюдо послужить вам добру службу, гриби додають приємну пікантність і навіть сама звичайна пісна каша йде з ними на ура. Гливи мариновані - хороша закуска, а ще їх можна додавати в багато салати.

Крім того, що грибочки виходять смачними, вони ще й корисні! В гливі містяться необхідні організму речовини, вона багата білками, жирами, вуглеводами, вітамінами і мінеральними солями. Відмінно втамовує голод, незважаючи на те, що малокалорійна. За вітамінним складом ці гриби схожі з м'ясом і містять вітаміни В-групи, З, Е, D2. Також в ній чимало вітаміну PP, невелика порція грибів наситить ваш організм йодом, залізом і калієм. Допомагає знизити холестерин і сприяє розщепленню жиру. Якщо ви стежите за тим, щоб раціон був багатий смачними і корисними стравами, саме час зайнятися маринуванням гливи!

Інгредієнти:

  • гливи -0.5 кг;
  • вода – 250 мл;
  • пісне масло рафінована – 50 мл;
  • оцет (9%) – 1 ст. л;
  • часник - 6 зубчиків;
  • лимон-1/2 шт.;
  • сіль - 2ч.л.;
  • гвоздика-2шт;
  • перець (горошок) - 4шт.;
  • лист лавра 1-2шт.;
  • цибуля ріпчаста-1шт.

Процес приготування:

Гливи рецепт маринадунасамперед потрібно приготувати маринад. У каструлю налийте олію, додати лаврушку, перець горошком, гвоздику, посоліть. Лимон помийте, розріжте навпіл, видавіть в каструльку сік однією з половинок, часник пропустіть через чеснокодавку.

Рецепт маринадуДолийте води і поставте на вогонь. Всі компоненти мають приблизно 10 хвилин покипіти на помірному вогні.

Маринад для грибівЧасник може придбати блакитно-зелений відтінок, це нормально.

Гливи рецептТим часом гриби потрібно перебрати, видалити видимий сміття. Часто між пластинками можна знайти лушпиння від насіння. Трохи сполоснути і розділити на дрібні сегменти. Грубу нижню частину ніжки потрібно видалити.

Маринад з часником в грибиМаринад потрібно зняти і процідити.

Як приготувати гливиВ цю ж каструльку засипаємо грибочки. Процідженим розсолом залийте гливи і варіть протягом 10 хвилин.

Гливи в домашніх умовахРідини трохи, але її буде достатньо. При варінні обсяг грибний складової зменшиться в рази.

Гливи з оцтомТепер потрібно додати столовий оцет і варити все разом ще 5 хвилин.

Гливи як приготуватиГотові грибочки остудіть, додайте до них цибулька, нарізаний у вигляді кілець або півкілець, як вам більше подобається.

Можна їсти відразу або залишити на деякий час, щоб цибулька теж замариновался. Надлишки розсолу можна злити. Найкраще готове блюдо збережеться в холодильнику.

Поради

Приготовані в домашніх умовах гливи вже смачні самі по собі, ще до них можна додати ароматну нашатковану зелень.

Якщо хочете зробити щось незвичайне, то спробуйте приготувати смачний салат з такими грибами. Для цього вам знадобиться склянка відвареного розсипчастого рису, склянка маринованих глив, пара курячих яєць, трохи ріпчастої цибулі, зеленої цибулі і кінзи і майонез. Подрібніть мариновані грибочки і відварені круто яйця. Нашаткуйте цибулю звичайний і зелений разом з кінзою, додайте до компонентів відварений охолоджений розсипчастий рис і заправте закуску майонезом.

Приємного апетиту!

Радимо прочитати

Шашлик з печериць
Шашлик з печериць
З перших святкових днів травня і до самої пізньої осені настає пора пікніків і пишних застіль. Одним з поширених страв крім м'ясних і рибних шашликів в цей час стають печериці на мангалі. Шашлик з
Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли
Як приготувати гречку
Як приготувати гречку
Коли зовсім немає часу готувати багатокомпонентні або вимагають особливих кулінарних зусиль страви, можна схитрувати і організувати смачний і ситний вечеря всього за півгодини. При цьому особливо
Кабачки як гриби на зиму
Кабачки як гриби на зиму
Кабачки – дивовижний овоч. Завдяки своїм неяскраво вираженим смаковим якостям, він може «переймати» властивості інших продуктів. Це продукт-хамелеон, який може імітувати інші продукти, тому з кабачка
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Грибна запіканка
Грибна запіканка
Грибні страви завжди смачні і ситні, використовуючи гриби в якості основного інгредієнта в запіканці, додавши сир, можна приготувати відмінний обід або вечерю, витративши зовсім небагато часу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки