гливи Мариновані
Мариновані грибочки — це дуже і дуже смачно! Спробуйте замаринувати звичайні гливи, які неважко відшукати на прилавках супермаркетів, ціна таких грибів досить демократична. Багато хто не ризикують купувати гливи тому що просто-напросто не знають, що з ними робити, хіба що підсмажити з картоплею. Маринуються грибочки дуже швидко, особливих кулінарних премудростей в рецепті немає, достатньо виділити лише півгодини вільного часу, щоб їх приготувати.
гливи Мариновані
Це блюдо послужить вам добру службу, гриби додають приємну пікантність і навіть сама звичайна пісна каша йде з ними на ура. Гливи мариновані - хороша закуска, а ще їх можна додавати в багато салати.
Крім того, що грибочки виходять смачними, вони ще й корисні! В гливі містяться необхідні організму речовини, вона багата білками, жирами, вуглеводами, вітамінами і мінеральними солями. Відмінно втамовує голод, незважаючи на те, що малокалорійна. За вітамінним складом ці гриби схожі з м'ясом і містять вітаміни В-групи, З, Е, D2. Також в ній чимало вітаміну PP, невелика порція грибів наситить ваш організм йодом, залізом і калієм. Допомагає знизити холестерин і сприяє розщепленню жиру. Якщо ви стежите за тим, щоб раціон був багатий смачними і корисними стравами, саме час зайнятися маринуванням гливи!
Інгредієнти:
- гливи -0.5 кг;
- вода – 250 мл;
- пісне масло рафінована – 50 мл;
- оцет (9%) – 1 ст. л;
- часник - 6 зубчиків;
- лимон-1/2 шт.;
- сіль - 2ч.л.;
- гвоздика-2шт;
- перець (горошок) - 4шт.;
- лист лавра 1-2шт.;
- цибуля ріпчаста-1шт.
Процес приготування:
насамперед потрібно приготувати маринад. У каструлю налийте олію, додати лаврушку, перець горошком, гвоздику, посоліть. Лимон помийте, розріжте навпіл, видавіть в каструльку сік однією з половинок, часник пропустіть через чеснокодавку.
Долийте води і поставте на вогонь. Всі компоненти мають приблизно 10 хвилин покипіти на помірному вогні.
Часник може придбати блакитно-зелений відтінок, це нормально.
Тим часом гриби потрібно перебрати, видалити видимий сміття. Часто між пластинками можна знайти лушпиння від насіння. Трохи сполоснути і розділити на дрібні сегменти. Грубу нижню частину ніжки потрібно видалити.
Маринад потрібно зняти і процідити.
В цю ж каструльку засипаємо грибочки. Процідженим розсолом залийте гливи і варіть протягом 10 хвилин.
Рідини трохи, але її буде достатньо. При варінні обсяг грибний складової зменшиться в рази.
Тепер потрібно додати столовий оцет і варити все разом ще 5 хвилин.
Готові грибочки остудіть, додайте до них цибулька, нарізаний у вигляді кілець або півкілець, як вам більше подобається.
Можна їсти відразу або залишити на деякий час, щоб цибулька теж замариновался. Надлишки розсолу можна злити. Найкраще готове блюдо збережеться в холодильнику.
Поради
Приготовані в домашніх умовах гливи вже смачні самі по собі, ще до них можна додати ароматну нашатковану зелень.
Якщо хочете зробити щось незвичайне, то спробуйте приготувати смачний салат з такими грибами. Для цього вам знадобиться склянка відвареного розсипчастого рису, склянка маринованих глив, пара курячих яєць, трохи ріпчастої цибулі, зеленої цибулі і кінзи і майонез. Подрібніть мариновані грибочки і відварені круто яйця. Нашаткуйте цибулю звичайний і зелений разом з кінзою, додайте до компонентів відварений охолоджений розсипчастий рис і заправте закуску майонезом.
Приємного апетиту!