Гречана каша з сирими овочами
Повітряні розсипчасті крупинки гречаної каші м'яко підкреслює смак приємно горчащего чорного кмину, ароматної зелені кропу і свіжої солодкуватою моркви. Змішайте ці компоненти, додайте трохи солодкого болгарського перцю і поживного і корисного нерафінованої оливкової олії. У результаті виходить ситна вегетаріанське і пісне блюдо, багату клітковиною і флавоноїдами.
Гречана каша з сирими овочами
Гречана каша зі свіжими овочами (морквою, капустою, болгарським перцем і кропом) володіє масою корисних властивостей.
Свіжа зелень і коренеплоди зберігають вітамін C, не піддавшись термічній обробці. Оливкова олія корисна для шкіри і волосся, а чорний кмин корисний діабетикам. Гречка багата залізом, а свіжа морква містить бета-каротин, що забезпечує протираковий захист організму.
Інгредієнти:
- 1 стакан гречаної крупи,
- 2 склянки води,
- паприка (солодкий болгарський перець),
- зелень свіжого кропу,
- свіжа капуста,
- 15 г мелених насіння чорного кмину,
- 5 г морської солі,
- 15 мл оливкової або іншої рослинної олії.
Процес приготування:
Рецепти приготування гречки без молока на воді досить різноманітні в плані самого приготування. Гречану крупу можна зварити в мультиварці, мікрохвильовій печі або просто запарити окропом в банку. Зупинимося на самому простому класичному способі – варінні на плиті.
1. Промийте гречану крупу, залийте гарячою водою і варіть протягом 20 хвилин.
2. Готову кашу зніміть з вогню і дайте кей постояти під кришкою, щоб набрякнути.
3. Морква, гілочки кропу, солодкий перець помийте і подрібніть. Морква – на тертці, паприку і капусту нашаткуйте у вигляді тонких смужок, кріп порізати гострим ножем у дрібну крихту.
4. Складіть в скляну або будь-яку глибоку чашу наступні інгредієнти: зварену гречану кашу, додайте натерту моркву, кріп, сіль і мелені насіння чорного кмину (можна замінити кунжутом). Ретельно перемішайте і розкладіть по порційних тарілках.
5. Готову кашу з гречки зі свіжими овочами прикрасьте нарізкою з червоного солодкого перцю (паприки) і полийте оливковою нерафінованою олією.
За рецепт дякуємо Феневу Антоніну.
Приємного вам апетиту бажає сайт Записна книжка Анюти.