» » Гречана каша з сирими овочами

Гречана каша з сирими овочами


Повітряні розсипчасті крупинки гречаної каші м'яко підкреслює смак приємно горчащего чорного кмину, ароматної зелені кропу і свіжої солодкуватою моркви. Змішайте ці компоненти, додайте трохи солодкого болгарського перцю і поживного і корисного нерафінованої оливкової олії. У результаті виходить ситна вегетаріанське і пісне блюдо, багату клітковиною і флавоноїдами.

Гречана каша з сирими овочами

Гречана каша з сирими овочами

Гречана каша зі свіжими овочами (морквою, капустою, болгарським перцем і кропом) володіє масою корисних властивостей.

Свіжа зелень і коренеплоди зберігають вітамін C, не піддавшись термічній обробці. Оливкова олія корисна для шкіри і волосся, а чорний кмин корисний діабетикам. Гречка багата залізом, а свіжа морква містить бета-каротин, що забезпечує протираковий захист організму.

Інгредієнти:

  • 1 стакан гречаної крупи,
  • 2 склянки води,
  • паприка (солодкий болгарський перець),
  • зелень свіжого кропу,
  • свіжа капуста,
  • 15 г мелених насіння чорного кмину,
  • 5 г морської солі,
  • 15 мл оливкової або іншої рослинної олії.

Процес приготування:

Рецепти приготування гречки без молока на воді досить різноманітні в плані самого приготування. Гречану крупу можна зварити в мультиварці, мікрохвильовій печі або просто запарити окропом в банку. Зупинимося на самому простому класичному способі – варінні на плиті.

1. Промийте гречану крупу, залийте гарячою водою і варіть протягом 20 хвилин.

2. Готову кашу зніміть з вогню і дайте кей постояти під кришкою, щоб набрякнути.

3. Морква, гілочки кропу, солодкий перець помийте і подрібніть. Морква – на тертці, паприку і капусту нашаткуйте у вигляді тонких смужок, кріп порізати гострим ножем у дрібну крихту.

4. Складіть в скляну або будь-яку глибоку чашу наступні інгредієнти: зварену гречану кашу, додайте натерту моркву, кріп, сіль і мелені насіння чорного кмину (можна замінити кунжутом). Ретельно перемішайте і розкладіть по порційних тарілках.

5. Готову кашу з гречки зі свіжими овочами прикрасьте нарізкою з червоного солодкого перцю (паприки) і полийте оливковою нерафінованою олією.

За рецепт дякуємо Феневу Антоніну.

Приємного вам апетиту бажає сайт Записна книжка Анюти.

Радимо прочитати

Салат з капустою і болгарським перцем
Салат з капустою і болгарським перцем
Овочевий салат - це прекрасний варіант для легкого перекусу. Завдяки таким салатів відбувається насичення організму, при цьому ми отримуємо максимум користі і мінімум калорій. Одним з часто
Як приготувати гречку
Як приготувати гречку
Коли зовсім немає часу готувати багатокомпонентні або вимагають особливих кулінарних зусиль страви, можна схитрувати і організувати смачний і ситний вечеря всього за півгодини. При цьому особливо
Заготівля кропу на зиму
Заготівля кропу на зиму
Ароматна зелень петрушки, щавлю, кропу – невичерпне джерело корисних мікроелементів та вітамінів, які потрібні нашому організму круглий рік. Літо - пора заготівель овочів і зелені запас. Перший
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки