Гречка по-купецькому, рецепт з куркою
Ох, як же мені сподобалася ця гречка-за купецькому з куркою! Смачне і яскраве блюдо, готувати яке просто і швидко, а на виході отримуєте повноцінний обід. Я б охарактеризувала гречку по-купецькому як блюдо для початківців освоювати кулінарні простори. Таку гречку просто неможливо зіпсувати, на смак блюдо зовсім не схоже на банальну гречану кашу.
Готується гречка по-купецькому з куркою досить швидко. А все тому, що в рецепті в якості м'ясної складової я використовувала курку, а саме куряче філе, яке славиться своїм швидким приготуванням. М'ясо вийшло соковитим і ніжним. Шматочки курячого філе в процесі приготування гречки по-купецькому ввібрало в себе смаки і аромати інших інгредієнтів, а зокрема томата, що додало м'ясу особливу пікантність.
Для приготування гречки по-купецькому з куркою я використовувала половинку курячого філе. Погодьтеся, що це досить невеликий шматочок м'яса. Але навіть з такої кількості курки вийшла ціла каструля смачною гречки, в якій м'яса було більш ніж достатньо. І не забудьте додати в блюдо побільше морквини, вона зробить блюдо яскравіше, смачніше і корисніше.
Невелика ремарочка з приводу приготування гречки по-купецькому з куркою. В оригінальному рецепті використовується цибуля і часник, я ж вирішила готувати страву без їх участі (ну ось так мені хотілося на той момент). У інгредієнтах я вкажу необхідну кількість цибулі та часнику і в кроках приготування теж згадаю де і скільки їх слід додати.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій - 6Складові:
- 0,5 курячого філе
- 2 середньо-великі морквини
- 1 цибулина
- 2 зубці часнику
- 1 стакан (250 мл) гречаної крупи
- 2,5 склянки води
- 20 мл соняшникової олії
- 2 столові ложки томатної пасти (з гіркою)
- 0,5 столової ложки солі (або трохи менше)
- 0,5 столової ложки цукру
- свіжа зелень для подачі
Гречка по-купецькому з куркою, покроковий рецепт з фото
Насамперед для приготування гречки по-купецькому з куркою я вирішила підготувати моркву (а також цибуля). Чистимо моркву (і цибуля) і подрібнюємо їх. Для краси страви я вирішила натерти моркву на крупну тертку для корейської моркви. Терла моркву не вздовж (як для приготування корейської моркви), а поперек, щоб шматочки моркви були прийнятного розміру. Лук слід дрібно нарізати.
{ad1}
Наступний крок в приготуванні гречки по-купецькому з куркою - підготовка курячого філе. Його ми просто ретельно миємо й нарізаємо великими кубиками.
Готувати гречку по-купецькому будемо в каструлі (краще було б в жаровні, а й в каструлі з товстим дном теж добре виходить). Додаємо в каструлю трохи соняшникової олії, закладаємо туди моркву, цибулю (у мене без нього) і шматочки курячого філе.
Обсмажуємо вміст каструлі на середньому вогні протягом 12-15 хвилин.
Потім додаємо в каструлю до морквині і курці велику склянку (250 мл) вимитого гречаної крупи.
Заливаємо вміст каструлі двома з половиною склянками (стакан дорівнює 250 мл) води і додаємо дві столові ложки томатної пасти, половину столової ложки солі (можна спочатку додати трохи менше, а в кінці при необхідності досолити) і половину столової ложки цукру. Цукор збалансує смаки, не бійтеся його додавати. Ну і часник. Додаємо його в каструлю, пропустивши через часниковий прес (досить буде двох зубчиків).
Щільно накриваємо каструлю кришкою і готуємо гречку по-купецькому з куркою на мінімальному вогні протягом 25-30 хвилин.
Готову гречку по купецькому перемішаємо ложкою, оскільки м'ясо виявилося на дні каструлі.
Для ще більш апетитного вигляду гречки по-купецькому з куркою пропоную прикрасити її дрібно нарубаної свіжою зеленню під час подачі. Для цієї мети підійде петрушка і зелений лук. Приємного всім апетиту, дорогі читачі, і до швидких зустрічей!