» » Гуляш з курки з підливою

Гуляш з курки з підливою


Гуляш з курки з підливою 10
Приготувала я на днях це чудове блюдо і зрозуміла, що тепер гуляш з курки з підливою надовго оселився в моєму домі. Рецепт цього курячого гуляшу неймовірно простий, готується швидко, на все про все у мене пішло не більше 35-40 хвилин. Для приготування гуляшу я використовувала куряче філе, але впевнена, що підійдуть і будь-які інші частини курочки, навіть з кісткою. Але в цьому випадку краще порубати курку на невеликі шматочки. Це дозволить скоротити загальний час приготування і до того ж такі порційні шматочки легше є.

Відразу обмовлюся, я приготувала невелику порцію гуляшу з курки, буквально на 3 порції. Тому, якщо будете готувати за цим рецептом, то пропорційно збільште кількість інгредієнтів. Наприклад, я використовувала 400 г курячого філе і, відповідно, 1 стакан води + 1 столову ложку томатної пасти + 1 столову ложку борошна. А у вас, наприклад, буде 1 кг курки. Відповідно, вам знадобиться 2 склянки води і по дві ложки борошна і пасти. Але про все по порядку. Отже, поїхали.

Складові:

  • 400 г курячого філе
  • 1 велика морква
  • 1 невелика цибулина
  • 1 стакан води (300 мл)
  • 1 столова ложка томатної пасти (без гірки)
  • 1 столова ложка борошна (без гірки)
  • 1 чайна ложка цукру (не полная)
  • 1,5 чайної ложки солі
  • 25 мл соняшникової олії

Як приготувати гуляш з курки з підливою

Як я вже позначила, рецепт простий, до того ж досить швидкий. Куряче м'ясо миємо й нарізаємо шматочками. Філе я порізала досить великими кубиками величиною 3,5-4 см. Якщо використовувати інші частини курки, то шматочки в цьому випадку виявляться набагато більшими, але це позначиться тільки на часі приготування, воно збільшиться, але про це я більш детально напишу нижче.

{ad1}

Гуляш з курки з підливою 5
Морквину чистимо і тремо на крупній тертці. Хоча з таким же успіхом можна натерти і на дрібній, на смак страви це не впливає. Тепер що стосується лука. Я не дуже люблю додавати його в страви, але гуляш без цибулі буде не гуляш. Мій вихід із ситуації - я просто натерла цибуля на дрібній тертці, отриману масу ви можете побачити на фото з купкою морквини. У такому вигляді цибулю в гуляш не відчувається, але його смак і аромат присутня.

Гуляш з курки з підливою 6
Розігріваємо глибоку сковороду невеликого діаметру або сотейник, додаємо олію. Закладаємо в сотейник м'ясо і моркву з цибулею. Обсмажуємо на середньому вогні 7 хвилин, часто помішуючи.

Гуляш з курки з підливою 7
Нам слід підготувати інгредієнти для підливи, тому зменшуємо вогонь до мінімуму і швидко-швидко змішуємо воду з томатною пастою і борошном. За допомогою вилки гарненько збовтуємо рідина для того, щоб розбити всі борошняні грудочки. Також додаємо в рідину сіль і цукор.

Гуляш з курки з підливою 8
Відправляємо нашу «бовтанку» в сотейник до курки і трохи збільшуємо вогонь. Доводимо підливу до кипіння і далі на помірному вогні тушкуємо курку приблизно 25 хвилин. Тут слід уточнити, що час гасіння безпосередньо залежить від розміру шматочків м'яса і від того, які частини курки ми використовуємо. У будь-якому випадку перш, ніж вимикати вогонь, курку слід перевірити на готовність. Готове м'ясо буде м'яким і ніжним, його легко можна розділити на волокна. Якщо м'ясо на кістці, то воно з легкістю має відділятися від кісточки.

Гуляш з курки з підливою 9
Ось і готовий наш гуляш з курки з підливою. Кращий гарнір для цієї страви - картопляне пюре. Підлива вийшла дуже хороша, з помірним кисло-солодким смаком. Такий підливою з гуляшу дуже смачно поливати будь-які каші, картоплю і макаронні вироби. Смачного!

Гуляш з курки з підливою 11

Радимо прочитати

Котлети з курки
Котлети з курки
До цього дня якщо мова йшла про курячих котлетах, то основним інгредієнтом для них завжди було куряче філе. Але в цей раз я вирішила відступити від своїх звичок і приготувала котлети з курячих
Чахохбілі з курки по-грузинськи. Класичний рецепт з покроковим приготуванням
Чахохбілі з курки по-грузинськи. Класичний рецепт з покроковим приготуванням
Сьогодні мій кулінарний блог поповнився ще одним гідним рецептом. І нехай вас не злякає хитромудре назву, адже в Грузії вся їжа має гучні і гучні імена. Отже, чахохбілі з курки по-грузинськи, що це
Кефірів соуси до курки
Кефірів соуси до курки
Що робити, якщо вам набрид і кетчуп, і майонез, а так хочеться чимось полити приготовлену курочку? Але ж є кефір! І він хороший не тільки для пиття або випічки, але з нього виходять відмінні соуси до

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки