Гуляш з курки з підливою
Приготувала я на днях це чудове блюдо і зрозуміла, що тепер гуляш з курки з підливою надовго оселився в моєму домі. Рецепт цього курячого гуляшу неймовірно простий, готується швидко, на все про все у мене пішло не більше 35-40 хвилин. Для приготування гуляшу я використовувала куряче філе, але впевнена, що підійдуть і будь-які інші частини курочки, навіть з кісткою. Але в цьому випадку краще порубати курку на невеликі шматочки. Це дозволить скоротити загальний час приготування і до того ж такі порційні шматочки легше є.
Відразу обмовлюся, я приготувала невелику порцію гуляшу з курки, буквально на 3 порції. Тому, якщо будете готувати за цим рецептом, то пропорційно збільште кількість інгредієнтів. Наприклад, я використовувала 400 г курячого філе і, відповідно, 1 стакан води + 1 столову ложку томатної пасти + 1 столову ложку борошна. А у вас, наприклад, буде 1 кг курки. Відповідно, вам знадобиться 2 склянки води і по дві ложки борошна і пасти. Але про все по порядку. Отже, поїхали.
Складові:
- 400 г курячого філе
- 1 велика морква
- 1 невелика цибулина
- 1 стакан води (300 мл)
- 1 столова ложка томатної пасти (без гірки)
- 1 столова ложка борошна (без гірки)
- 1 чайна ложка цукру (не полная)
- 1,5 чайної ложки солі
- 25 мл соняшникової олії
Як приготувати гуляш з курки з підливою
Як я вже позначила, рецепт простий, до того ж досить швидкий. Куряче м'ясо миємо й нарізаємо шматочками. Філе я порізала досить великими кубиками величиною 3,5-4 см. Якщо використовувати інші частини курки, то шматочки в цьому випадку виявляться набагато більшими, але це позначиться тільки на часі приготування, воно збільшиться, але про це я більш детально напишу нижче.
{ad1}
Морквину чистимо і тремо на крупній тертці. Хоча з таким же успіхом можна натерти і на дрібній, на смак страви це не впливає. Тепер що стосується лука. Я не дуже люблю додавати його в страви, але гуляш без цибулі буде не гуляш. Мій вихід із ситуації - я просто натерла цибуля на дрібній тертці, отриману масу ви можете побачити на фото з купкою морквини. У такому вигляді цибулю в гуляш не відчувається, але його смак і аромат присутня.
Розігріваємо глибоку сковороду невеликого діаметру або сотейник, додаємо олію. Закладаємо в сотейник м'ясо і моркву з цибулею. Обсмажуємо на середньому вогні 7 хвилин, часто помішуючи.
Нам слід підготувати інгредієнти для підливи, тому зменшуємо вогонь до мінімуму і швидко-швидко змішуємо воду з томатною пастою і борошном. За допомогою вилки гарненько збовтуємо рідина для того, щоб розбити всі борошняні грудочки. Також додаємо в рідину сіль і цукор.
Відправляємо нашу «бовтанку» в сотейник до курки і трохи збільшуємо вогонь. Доводимо підливу до кипіння і далі на помірному вогні тушкуємо курку приблизно 25 хвилин. Тут слід уточнити, що час гасіння безпосередньо залежить від розміру шматочків м'яса і від того, які частини курки ми використовуємо. У будь-якому випадку перш, ніж вимикати вогонь, курку слід перевірити на готовність. Готове м'ясо буде м'яким і ніжним, його легко можна розділити на волокна. Якщо м'ясо на кістці, то воно з легкістю має відділятися від кісточки.
Ось і готовий наш гуляш з курки з підливою. Кращий гарнір для цієї страви - картопляне пюре. Підлива вийшла дуже хороша, з помірним кисло-солодким смаком. Такий підливою з гуляшу дуже смачно поливати будь-які каші, картоплю і макаронні вироби. Смачного!