Котлети з курки
До цього дня якщо мова йшла про курячих котлетах, то основним інгредієнтом для них завжди було куряче філе. Але в цей раз я вирішила відступити від своїх звичок і приготувала котлети з курячих стегенець. Скажу відразу, це було не так легко, робота з філе значно простіше і займає менше часу. Але смак котлет мені сподобався. І так, він відрізняється від смаку котлет, приготованих з філе.
Котлети з курки рецепт
Для приготування курячих котлет мені знадобилося:
- 3 курячі стегенця (приблизно 1 кг)
- 1 середня цибулини
- шматок білого хліба
- 2 ст. л. сметани
- панірувальні сухарі
- сіль перець
- соняшникова олія
Найскладніше в цьому рецепті - відокремити м'ясо від кістки. На це у мене пішло хвилин 10-15. Кістки я не викинула, а приготувала з них концентрований курячий бульйон.
Далі все дуже просто. М'ясо, цибулю і хліб перемелює в фарш. Додаємо в нього сіль, перець, сметану. Потім відправляємо миску з фаршем в холодильник на 30 хвилин. Це не обов'язково, але з Расстоян фаршем легше працювати.
{ad1}Ліпимо (або формуємо, кому як більше подобається :))) котлети, обвалюють їх в панірувальних сухарях, викладаємо на чисту і суху поверхню (дошку).
З даного обсягу фаршу у мене сліпих рівно 13 досить великих котлет. Половину котлет я заморозила, а половину продовжила готувати далі.
Розігріваємо сковороду на досить сильному вогні, наливаємо соняшникову олію. Обсмажуємо котлетки по 4-5 хвилин з кожного з двох сторін (до рум'яної скоринки).
Потім додаємо 1/4 склянки води і накриваємо сковорідку кришкою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо котлети приблизно 20-30 хвилин, не забуваючи іноді перевертати їх з боку на бік.
Коли вся вода випаруватися, котлети покриються красивою глянсовою скоринкою.
От і все. Найніжніші курячі котлети готові. А завдяки тому, що вони готувалися із стегенець, вийшли дуже соковиті.
Сподіваюся, мої старання підштовхнуть вас до нових кулінарним експериментам. Якщо вам сподобався цей рецепт - натисніть кнопочку під ним і поділіться моєю працею в соцмережах, це дуже допоможе розвитку проекту, спасибі.