Рибні котлети з минтая. Рецепт з фото
Ось прийшов час визнати, що мої діти стали справжніми гурманами та навіть полюбили рибні котлети. Благо, їх готувати простіше простого. Рибні котлети з минтая дійсно гарні. Маленькі, акуратні, симпатичного золотистого кольору, всередині ніжна м'якоть. Аромат котлет чудовий, також, як і смак. Запах риби ледь вловлюється, а все завдяки дрібно посіченою цибулі в складі рибного фаршу і сметані. Також сметана надає гарний колір рибних котлет, не дає їм стати сірими.
Звичайно, простіше і швидше за все готувати рибні котлети з минтая використовуючи вже готове філе, яке завжди є в магазині в замороженому вигляді. Але і ціла рибка також підійде, тільки доведеться трошки з нею повозитися. Я готувала ці рибні котлети саме з цілої тушки риби.
Дуже приємний бонус в цьому рецепті це те, що такі рибні котлети з минтая можна заморозити про запас (в сирому вигляді) і в потрібний момент просто дістати з морозильної камери і обсмажити на сковороді без попередньої розморозки. А оскільки часу на обсмажування рибних котлет буде потрібно мінімум, то повноцінний обід буде готовий за лічені хвилини. Залишиться тільки порубати овочі на салат і, можливо, спорудити який-небудь гарнір.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій - 4Складові:
- минтай - 1 шт. (Або 2 шт. Філе минтая)
- цибуля - 1 шт.
- білий батон - 2 шматки
- сметана - 4 столові ложки
- панірувальні сухарі - 0,5 склянки
- сіль - 0,5 чайної ложки
- мелений перець - щіпка
- соняшникова олія - 30 мл
Як приготувати рибні котлети з минтая
Найчастіше минтай продають в замороженому вигляді, тому в першу чергу розморожуємо рибу. Після розморожування ретельно миємо, знімаємо шкіру, відокремлюємо м'ясо від хребта. Шкіру і хребет викидаємо.
Якщо ви для приготування рибних котлет вирішили використовувати готове філе минтая, то просто розморожуєте його і миєте, після чого злегка просушують філе серветкою.
{ad1}
Цибулину середнього розміру чистимо, розрізаємо на 4 частини і дрібно рубаємо в блендері. Всі подальші дії з приготування рибного фаршу для котлет ми також буде здійснювати в блендері. Це дуже зручно і швидко. Якщо немає блендера - беремо м'ясорубку або просто дрібно рубаємо все інгредієнти ножем.
Після того, як цибуля подрібнили, додаємо в блендер два шматки білого батона (попередньо розмочувати не потрібно). Також кладемо в блендер 4 столові ложки сметани будь-якої жирності. Знову все подрібнюємо.
Батон змішався з цибулею і сметаною.
Тепер прийшла черга додати в блендер шматочки минтая, сіль і перець.
Через хвилину у нас вийшов чудовий рибний фарш, який навіть в сирому вигляді виглядає і пахне чудово.
Отже, основа для приготування рибних котлет з минтая готова, залишилося тільки додати їй форму і обсмажити.
Насипаємо в тарілку половину склянки панірувальних сухарів. Столовою ложкою набираємо порції рибного фаршу з минтая (завдяки ложці порції фаршу, а отже і котлети, будуть однаковими), змоченими у воді руками формуємо з фаршу кульку і обвалюють його в сухарях. Потім надаємо кульці плоску форму. Зазвичай котлети мають довгасту форму, але мені захотілося приготувати невеликі круглі котлетки.
Підготовлені рибні котлети кладемо на дерев'яну дошку. З однієї рибини минтая у мене вийшло 11 невеликих котлет.
Гарненько розігріваємо сковороду і додаємо соняшникова олія. Від ступеня розігріву сковорідки буде залежати пристане ваші рибні котлети з минтая до її поверхні чи ні, тому не економте час і добре прогрійте сковороду хоча-б протягом 1,5-2 хвилин. Соняшникова олія додають після прогріву.
Акуратно викладаємо рибні котлети на поверхню сковороди і обсмажуємо їх до яскраво вираженого золотистого кольору з обох сторін (приблизно по 3 хвилини з кожного боку), вогонь при цьому трохи більше мінімального.
Готові рибні котлети з минтая мають хрустку апетитну кірочку зовні і ніжну ароматну м'якоть всередині. Подаємо рибні котлети гарячими з гарніром у вигляді картопляного пюре або відвареного рису. Приємного апетиту і до нових зустрічей!