» » Рибні котлети з минтая. Рецепт з фото

Рибні котлети з минтая. Рецепт з фото


Котлети з минтая фото
Ось прийшов час визнати, що мої діти стали справжніми гурманами та навіть полюбили рибні котлети. Благо, їх готувати простіше простого. Рибні котлети з минтая дійсно гарні. Маленькі, акуратні, симпатичного золотистого кольору, всередині ніжна м'якоть. Аромат котлет чудовий, також, як і смак. Запах риби ледь вловлюється, а все завдяки дрібно посіченою цибулі в складі рибного фаршу і сметані. Також сметана надає гарний колір рибних котлет, не дає їм стати сірими.

Звичайно, простіше і швидше за все готувати рибні котлети з минтая використовуючи вже готове філе, яке завжди є в магазині в замороженому вигляді. Але і ціла рибка також підійде, тільки доведеться трошки з нею повозитися. Я готувала ці рибні котлети саме з цілої тушки риби.

Дуже приємний бонус в цьому рецепті це те, що такі рибні котлети з минтая можна заморозити про запас (в сирому вигляді) і в потрібний момент просто дістати з морозильної камери і обсмажити на сковороді без попередньої розморозки. А оскільки часу на обсмажування рибних котлет буде потрібно мінімум, то повноцінний обід буде готовий за лічені хвилини. Залишиться тільки порубати овочі на салат і, можливо, спорудити який-небудь гарнір.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій - 4

Складові:

  • минтай - 1 шт. (Або 2 шт. Філе минтая)
  • цибуля - 1 шт.
  • білий батон - 2 шматки
  • сметана - 4 столові ложки
  • панірувальні сухарі - 0,5 склянки
  • сіль - 0,5 чайної ложки
  • мелений перець - щіпка
  • соняшникова олія - ​​30 мл

Як приготувати рибні котлети з минтая

Найчастіше минтай продають в замороженому вигляді, тому в першу чергу розморожуємо рибу. Після розморожування ретельно миємо, знімаємо шкіру, відокремлюємо м'ясо від хребта. Шкіру і хребет викидаємо.

Якщо ви для приготування рибних котлет вирішили використовувати готове філе минтая, то просто розморожуєте його і миєте, після чого злегка просушують філе серветкою.

{ad1}

Котлети з минтая рецепт
Цибулину середнього розміру чистимо, розрізаємо на 4 частини і дрібно рубаємо в блендері. Всі подальші дії з приготування рибного фаршу для котлет ми також буде здійснювати в блендері. Це дуже зручно і швидко. Якщо немає блендера - беремо м'ясорубку або просто дрібно рубаємо все інгредієнти ножем.


Після того, як цибуля подрібнили, додаємо в блендер два шматки білого батона (попередньо розмочувати не потрібно). Також кладемо в блендер 4 столові ложки сметани будь-якої жирності. Знову все подрібнюємо.


Батон змішався з цибулею і сметаною.


Тепер прийшла черга додати в блендер шматочки минтая, сіль і перець.

Як приготувати котлети з минтая
Через хвилину у нас вийшов чудовий рибний фарш, який навіть в сирому вигляді виглядає і пахне чудово.


Отже, основа для приготування рибних котлет з минтая готова, залишилося тільки додати їй форму і обсмажити.

Насипаємо в тарілку половину склянки панірувальних сухарів. Столовою ложкою набираємо порції рибного фаршу з минтая (завдяки ложці порції фаршу, а отже і котлети, будуть однаковими), змоченими у воді руками формуємо з фаршу кульку і обвалюють його в сухарях. Потім надаємо кульці плоску форму. Зазвичай котлети мають довгасту форму, але мені захотілося приготувати невеликі круглі котлетки.


Підготовлені рибні котлети кладемо на дерев'яну дошку. З однієї рибини минтая у мене вийшло 11 невеликих котлет.

Рибні котлети покроково з фото
Гарненько розігріваємо сковороду і додаємо соняшникова олія. Від ступеня розігріву сковорідки буде залежати пристане ваші рибні котлети з минтая до її поверхні чи ні, тому не економте час і добре прогрійте сковороду хоча-б протягом 1,5-2 хвилин. Соняшникова олія додають після прогріву.

Акуратно викладаємо рибні котлети на поверхню сковороди і обсмажуємо їх до яскраво вираженого золотистого кольору з обох сторін (приблизно по 3 хвилини з кожного боку), вогонь при цьому трохи більше мінімального.

Рибні котлети з минтая
Готові рибні котлети з минтая мають хрустку апетитну кірочку зовні і ніжну ароматну м'якоть всередині. Подаємо рибні котлети гарячими з гарніром у вигляді картопляного пюре або відвареного рису. Приємного апетиту і до нових зустрічей!

Рибні котлети з минтая покроково з фото

Радимо прочитати

Котлети з курки
Котлети з курки
До цього дня якщо мова йшла про курячих котлетах, то основним інгредієнтом для них завжди було куряче філе. Але в цей раз я вирішила відступити від своїх звичок і приготувала котлети з курячих
Минтай на сковороді
Минтай на сковороді
Всім добрий день! Поговоримо трішки про рибу. Яка риба була завжди доступною ? Звичайно ж, минтай. А який минтай корисніше всього? Звичайно ж, тушкований. Так казала моя мама. І все дитинство, і
Котлети з кабачків рецепти
Котлети з кабачків рецепти
Пропонуємо приготувати дуже соковиті і ніжні котлети з кабачків, в цьому випуску їх буде кілька: кабачкові котлети з начинкою з сиру і томатів і котлети з фаршу з додаванням кабачки або цукіні.
Картопляні котлети рецепти
Картопляні котлети рецепти
Картопляні котлети або крокети – страва проста, але настільки смачне, що подобається практично всім без винятку. Зазвичай готую їх, коли на наступний день залишається пюре з картоплі. Або ж коли дуже
Горохові котлети
Горохові котлети
Котлети займають не останнє місце в раціоні нашого харчування, особливо, м'ясні. Але в період посту м'ясні продукти не використовуються. Пропоную приготувати пісні горохові котлети і урізноманітнити

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки