Котлети з курячого філе в духовці
Спасибі людині, придумав духовку :) Скільки смачних і простих страв можна приготувати в ній без особливих зусиль! Сьогодні якраз такий рецепт, котлети з курячого філе в духовці. Такі котлетки сміливо можна вважати дієтичної їжею, оскільки приготовлені вони без обсмажування і з самої знежиреної частини курки. А для того, щоб котлети з курячого філе в духовці вийшли соковитими і ніжними, я використовую невеликі кулінарні хитрощі, про які розповім по ходу рецепта.
Не можу промовчати про такий факт: у мене з 600 г фаршу, приготованого з курячого філе, вийшло 13 досить великих котлет. Цього вистачить щоб нагодувати обідом велику родину, і навіть двічі (якщо не тричі). На мій погляд рецепт котлет з курячого філе в духовці дуже економний в плані витрат. А куряче філе найзручніше використовувати для приготування котлет. На відміну від інших частин курки з філе не доводиться возитися, відокремлюючи м'ясо від кісток. Та й не варто порівнювати фарш з курячого філе зі збірним курячим фаршем, який продається в магазині.
І хочу ще сказати пару слів про приготування котлет в духовці. Коли ми готуємо котлети на сковороді, то витрачаємо час, адже за котлетами доводиться невідривно стежити, щоб уникнути їх пригорання. А ще летять бризки масла на всі боки і котлетки в підсумку виходять хоч і шалено смачними, але зовсім не дієтичними (велика кількість жиру від смаження). А з духовкою справи йдуть набагато простіше. Наліпили котлет - і в духовочку, де вони запекутся до готовності і придбають симпатичну рум'яність. І часу на приготування обіду витрачається менше, і сили зберегли для більш приємних занять :)
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 13 шт.Складові:
- 600 г курячого філе у вигляді фаршу
- 1 велика цибулина
- 50 г білої несолодкої булки
- 0,5 склянки молока
- 3 ст.л. сметани
- 0,5 ст.л. солі
- 0,3 ч.л. меленого чорного перцю
- 0,5 ст. панірувальних сухарів
Котлети з курячого філе, рецепт в духовці
Для того, щоб котлети з курячого філе в духовці вийшли більш ніжними за своєю структурою, в фарш слід додати трохи вимоченої в молоці несолодкої булки або батона. Я відміряла на кухонних вагах своє кількість батона і у мене вийшло приблизно 50 м А молока знадобилося рівно пів склянки. Залийте шматочки батона або булки молоком і залиште на 2-3 хвилини. За цей час батон вбере в себе все молоко.
{ad1}
Оскільки куряче філе у мене вже перемелене в фарш, то інші інгредієнти буду подрібнювати окремо. Закладаю батон (Не віджимаючи від молока) і очищену цибулину в чашу блендера і перемелюю. Або можна пропустити ці інгредієнти через м'ясорубку (якщо ви як раз в цей час мелете фарш з курячого філе).
30 секунд роботи блендера і батон з цибулею перетворився в кашку.
З'єднуємо в мисці 600 г фаршу з курячого філе, кашку з батона і цибулі, 3 столові ложки сметани, сіль і перець. Завдяки додаванню сметани в фарш котлетки вийдуть дуже соковитими і стануть ще ніжніше.
Спочатку за допомогою ложки, а потім рукою замішуємо фарш для приготування котлет з курячого філе в духовці. Фарш повинен стати абсолютно однорідним.
Переходимо до стадії формування котлеток із курячого філе. Для цього в глибоку тарілку насипаємо половину склянки панірувальних сухарів. Набираємо однакові порції фаршу (робити це слід змоченими у воді руками) і скочується ці порції в кульку. Потім обвалюють цей м'ясний кульку в панірувальних сухарях і руками надаємо котлеток із курячого філе красиву довгасту форму.
Перекладаємо котлети на деко. Три останні котлетки не влізли на мій невелике деко, довелося вдатися до допомоги кришки від посудини для запікання.
Духовка до цього моменту вже розігрілася до 200 градусів і готова прийняти в себе деко з котлетами з курячого фаршу. Випікаємо котлети 45 хвилин. В принципі, котлети будуть готові набагато раніше, але зарумянятся вони приблизно на фініші 45 хвилин.
Котлети з курячого філе в духовці готові. Подаємо їх з будь-яким гарніром або овочевим салатом. Також до місця будуть будь-які соуси (кетчуп, гірчиця + майонез, соус «барбекю» і так далі). Приємного апетиту і до швидких зустрічей!