» » Курячі котлети, рецепт з кабачком

Курячі котлети, рецепт з кабачком


Курячі котлети, рецепт з кабачком 4
Ось і дозрів черговий курячий рецепт, на цей раз в меню курячі котлети. Та не прості, а з кабачком. Цей рецепт, звичайно, не зимовий, кабачки в цю пору року знайти складно, та й ціна їх не в сезон просто зашкалює. Але з початку весни і до пізньої осені кабачки у відкритому доступі, тому рецепт курячих котлет з кабачком актуальний більшу частину року. Хотілося б поділитися своїми думками з приводу додавання цього інгредієнта до складу котлет. Багато хто думає, що кабачки додають в фарш для того, щоб на виході отримати більше котлет, заради економії, так би мовити. Частка правди в цьому є, а чому б і не збільшити кількість котлет таким простим і доступним способом? Але це не основна причина, по якій додають кабачок в котлети. Справа в тому, що кабачки володіють однією унікальною здатністю - робити страву більш соковитим. Їх смак сам по собі досить нейтральний і здатний пристосовуватися до основного смаку страви. Так, наприклад, кабачки додають в шоколадну випічку, що дозволяє зробити її більш вологою і насиченою. Різниця в смаку звичайних курячих котлет і тих же самих котлет, але з додаванням кабачка, існує, правда, вона ледь помітна. У загальному і цілому блюдо мені дуже до душі. Такі милі, акуратні котлетки, цілком собі дієтичні, так як приготовлені з курячого філе.

Складові:

  • 500 г курячого філе
  • 1 невелика цибулина
  • 1 кабачок середнього розміру
  • 1 чайна ложка солі (з гіркою)
  • 0,3 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 30 мл соняшникової олії
  • панірувальні сухарі - 0,5 склянки

Курячі котлети, рецепт з додаванням кабачка

В принципі, для приготування курячих котлет з кабачком ви можете брати будь-яку частину курки без кістки, але швидше і зручніше за все готувати з філе. Моєму м'ясо і крупно нарізаємо. Далі нам необхідно приготувати з курки фарш. Робимо це за допомогою м'ясорубки або блендера (як я). М'ясо ніжне і блендер з легкістю рубає його на дрібні шматочки. У разі використання м'ясорубки додаємо цибулину до м'яса і перемелює її. У випадку з блендером - натираємо цибулину на дрібній тертці.

{ad1}

Курячі котлети, рецепт з кабачком 1
З кабачка знімаємо зовнішній шар (не обов'язково) і натираємо його на дрібній тертці. Якщо в ньому присутні насіння, то серцевину з насінням не використовуємо (її практично неможливо натерти на тертці, вона сильно водяниста і пухка). Потім беремо в руки натертий кабачок і гарненько віджимаємо з нього рідину. Невелику частину рідини все ж залиште. З'єднуємо курячий фарш з кабачком, солимо і перчимо його, гарненько вимішуємо руками.

Курячі котлети, рецепт з кабачком 2
Набираємо порції фаршу і скочується їх в кульку. Обвалюють ця кулька в панірувальних сухарях, а потім надаємо котлет остаточну форму. Складаємо заготовки на обробній дошці.

Курячі котлети, рецепт з кабачком 3
Гарненько розігріваємо сковороду і додаємо трохи соняшникової олії. Викладаємо котлети на сковорідку і обсмажуємо їх на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Час від часу підливати трохи соняшникової олії на зміну того, що вбралося в котлети.

Курячі котлети з кабачком готові. Подаємо їх з будь-яким гарніром, а можна і без нього, вони смачні в будь-якому випадку :) Смачного!

Курячі котлети, рецепт з кабачком 5

Радимо прочитати

Котлети з курки
Котлети з курки
До цього дня якщо мова йшла про курячих котлетах, то основним інгредієнтом для них завжди було куряче філе. Але в цей раз я вирішила відступити від своїх звичок і приготувала котлети з курячих
Рецепт смачних котлет з ліверу
Рецепт смачних котлет з ліверу
Здрастуйте, дорогі читачі! Записна книжка Анюти надихає мене на нові страви, чому несказанно раді члени моєї сім'ї. Заходжу я тут якось на сайт, а на головній - вареники з картоплею і лівером. Часу
Котлети з кабачків рецепти
Котлети з кабачків рецепти
Пропонуємо приготувати дуже соковиті і ніжні котлети з кабачків, в цьому випуску їх буде кілька: кабачкові котлети з начинкою з сиру і томатів і котлети з фаршу з додаванням кабачки або цукіні.
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Даний варіант заготовки кабачків на зиму є бюджетним варіантом солодощі. Крім цього, вона ще й дуже ароматною і апетитною. Завдяки тому, що кабачки цукіні і не володіють сильним запахом і смаком,
Кабачки як грузді
Кабачки як грузді
Кабачок – унікальний овоч, здатний настільки сильно просочуватися ароматами інших інгредієнтів, що в різних стравах він може нагадувати то гриби, то варення з цитрусів, то ананаси. До того ж коштує

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки