Курячі котлети, рецепт з кабачком
Ось і дозрів черговий курячий рецепт, на цей раз в меню курячі котлети. Та не прості, а з кабачком. Цей рецепт, звичайно, не зимовий, кабачки в цю пору року знайти складно, та й ціна їх не в сезон просто зашкалює. Але з початку весни і до пізньої осені кабачки у відкритому доступі, тому рецепт курячих котлет з кабачком актуальний більшу частину року. Хотілося б поділитися своїми думками з приводу додавання цього інгредієнта до складу котлет. Багато хто думає, що кабачки додають в фарш для того, щоб на виході отримати більше котлет, заради економії, так би мовити. Частка правди в цьому є, а чому б і не збільшити кількість котлет таким простим і доступним способом? Але це не основна причина, по якій додають кабачок в котлети. Справа в тому, що кабачки володіють однією унікальною здатністю - робити страву більш соковитим. Їх смак сам по собі досить нейтральний і здатний пристосовуватися до основного смаку страви. Так, наприклад, кабачки додають в шоколадну випічку, що дозволяє зробити її більш вологою і насиченою. Різниця в смаку звичайних курячих котлет і тих же самих котлет, але з додаванням кабачка, існує, правда, вона ледь помітна. У загальному і цілому блюдо мені дуже до душі. Такі милі, акуратні котлетки, цілком собі дієтичні, так як приготовлені з курячого філе.
Складові:
- 500 г курячого філе
- 1 невелика цибулина
- 1 кабачок середнього розміру
- 1 чайна ложка солі (з гіркою)
- 0,3 чайної ложки меленого чорного перцю
- 30 мл соняшникової олії
- панірувальні сухарі - 0,5 склянки
Курячі котлети, рецепт з додаванням кабачка
В принципі, для приготування курячих котлет з кабачком ви можете брати будь-яку частину курки без кістки, але швидше і зручніше за все готувати з філе. Моєму м'ясо і крупно нарізаємо. Далі нам необхідно приготувати з курки фарш. Робимо це за допомогою м'ясорубки або блендера (як я). М'ясо ніжне і блендер з легкістю рубає його на дрібні шматочки. У разі використання м'ясорубки додаємо цибулину до м'яса і перемелює її. У випадку з блендером - натираємо цибулину на дрібній тертці.
{ad1}
З кабачка знімаємо зовнішній шар (не обов'язково) і натираємо його на дрібній тертці. Якщо в ньому присутні насіння, то серцевину з насінням не використовуємо (її практично неможливо натерти на тертці, вона сильно водяниста і пухка). Потім беремо в руки натертий кабачок і гарненько віджимаємо з нього рідину. Невелику частину рідини все ж залиште. З'єднуємо курячий фарш з кабачком, солимо і перчимо його, гарненько вимішуємо руками.
Набираємо порції фаршу і скочується їх в кульку. Обвалюють ця кулька в панірувальних сухарях, а потім надаємо котлет остаточну форму. Складаємо заготовки на обробній дошці.
Гарненько розігріваємо сковороду і додаємо трохи соняшникової олії. Викладаємо котлети на сковорідку і обсмажуємо їх на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Час від часу підливати трохи соняшникової олії на зміну того, що вбралося в котлети.
Курячі котлети з кабачком готові. Подаємо їх з будь-яким гарніром, а можна і без нього, вони смачні в будь-якому випадку :) Смачного!