Гороховий суп з куркою
Ще один рецепт супу в скарбничку сайту. Цей гороховий суп дуже полюбився моїм дітям, та й мені теж. З варінням гороху, правда, доводиться трохи повозитися, але результат однозначно того варте.
Набір інгредієнтів (втім, як завжди) дуже спартанський. Краще вже приготувати зрозумілі страви з найпростіших інгредієнтів. Адже кожен продукт має багатий і неповторний смак, і відчути його - це мистецтво, якому варто навчитися (я поки в процесі).
Гороховий суп з куркою рецепт з фото
Складові:
- 3 л води
- 2/3 склянки сухого гороху
- 1/2 філе курки
- 2-3 картоплини
- 1 велика морква
- 2-3 ст. л. соняшникової олії
- лавровий лист
- сіль
- перець
- свіжа зелень
Приготування будь-якого супу починається з того, що ми наповнюємо каструлю водою і ставимо її на вогонь. Куряче філе миємо й відправляємо в воду, додавши лавровий лист.
Горох, м'ясо і лавровий лист в каструлі, вогонь нижче середнього. Забуваємо про супі хвилин на 30.
Потім згадуємо про нього знову і продовжуємо підготовку. Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками (сильно не намагаємося, оскільки в кінці приготування блендер все поправить). Відправляємо картоплю в суп.
Морквину (обов'язково велику і соковиту, або дві середнього розміру) нарізаємо тонкими кружечками і обсмажуємо на сковороді до готовності, використовуючи невелику кількість соняшникової олії. Потім відправляємо морквину в суп.
Варимо суп до повної готовності гороху, потім за допомогою погружного блендера пюріруем його. Але не забуваємо перед цим витягти з каструлі м'ясо і лавровий лист.
Відварене куряче філе поділяємо на волокна щоб отримати апетитні невеликі шматочки і потім відправляємо м'ясо назад в каструлю з супом.
Солимо і перчимо супчик, приправляємо його дрібно нарубаної свіжою зеленню. При бажанні можна приготувати для нього сухарики. Нарізаємо хліб кубиками і підсушують на сухій сковороді до рум'яних боків - сухарики готові.
Приємного апетиту і гарного дня :)