» » Борщ з болгарським перцем

Борщ з болгарським перцем


Борщ з болгарським перцем
Так склалося, що я досить часто готую перші страви для сім'ї. Виходить, що не менше двох разів на тиждень. І в зв'язку з такою частотою мені доводиться час від часу шукати варіанти для того, щоб хоч трохи розбавити звичний круговорот перших страв на моїй кухні. Зазвичай це невеликі зміни, які незначно, але все ж змінюють смак і зовнішній вигляд звичного супу чи борщу. І таких рецептів у мене набралося вже досить багато. Були і не дуже вдалі випадки модифікації перших страв, але про них я вам, звичайно, не стану розповідати.

А розповім я вам краще про дуже вдалому рецепті борщу з болгарським перцем і куркою. Ця страва готується досить просто і не вимагає якихось особливих і дорогих інгредієнтів. Зазвичай я готую каструлю, обсяг якої дозволяє залишити частину борщу (а в даному випадку борщу із солодким перцем і куркою) ще й на завтра, це істотно спрощує життя і економить час. Такий борщик на курці з солодким перцем наситить і зігріє вас холодними зимовими вечорами, а якщо присмачити його ложкою густий кислої сметани - то борщ по-новому заграє всіма своїми смаковими гранями.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій - 6-8

Складові:

  • 1,5-1,8 л води
  • 1 великий курячий стегенце
  • 1 велика морква
  • 1 буряк середнього розміру
  • 1 великий або 2 середніх болгарських перцю
  • 1/8 капустини
  • 30 мл соняшникової олії
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 1 столова ложка цукру (без гірки)
  • 1/2 столова ложка або трохи менше солі (орієнтуйтеся на свій смак)
  • 1/2 столова ложка оцту 9%
  • 1 лавровий лист
  • 1 цибулина
  • зелень цибулі / кропу / петрушки для заправки

Рецепт борщу з куркою і солодким перцем

{ad1}

1
Наповнюємо каструлю водою і відразу закладаємо в неї ретельно вимитий стегенце, лавровий лист і цибулину (можна не чистити, але помити обов'язково).

2
Я часто варю картоплю в перших стравах цілком, а з приготування просто натискають на картоплину і вони діляться на красиві невеликі шматочки. На мій погляд так перші страви виглядають більш апетитно. Ну і оскільки цілої картоплі потрібно більше часу для приготування, то її я закладаю в каструлю на самому початку приготування, разом з стегенцем. Варимо бульйон на помірному вогні до повної готовності курки. Це приблизно 45 хвилин.

3
А щоб не втрачати час поки вариться бульйон - підготуємо решту інгредієнтів. Перець миємо і витягаємо насіння. Дрібно нарізаємо. Потім подрібнюємо на блендері.

5
Чистимо і моєму морквину й буряк. Натираємо їх на крупній тертці. На сковороді обсмажуємо перець, моркву і буряк, додавши трохи соняшникової олії. Час обсмажування - 7 хвилин на середньому вогні, часто заважаючи лопаткою.

6
Додаємо на сковороду томатну пасту, цукор і оцет, тушкуємо заправку ще 3 хвилини.

7
Шаткуємо капусту.

9
Курка готова. Витягуємо з бульйону цибулину і викидаємо її. Курку також дістаємо і відокремлюємо м'ясо від кістки.

10
Повертаємо в бульйон м'ясо, також кладемо туди заправку з овочів і капусту. Варимо борщ з курки із солодким перцем ще 15 хвилин, додаємо сіль, дрібно посічену зелень і вимикаємо вогонь. Даємо борщу настоятися під щільно закритою кришкою хоча б 10 хвилин, потім подаємо. Смачного!

Борщ з перцем

Радимо прочитати

Борщ з грибами
Борщ з грибами
Рецепт пісного борщу з грибами саме на часі під час посту, а ще під час кризи. Дуже корисно дати можливість організму відпочити від м'яса і наваристих м'ясних бульйонів, просто поїсти легкої їжі.
Салат з капустою і болгарським перцем
Салат з капустою і болгарським перцем
Овочевий салат - це прекрасний варіант для легкого перекусу. Завдяки таким салатів відбувається насичення організму, при цьому ми отримуємо максимум користі і мінімум калорій. Одним з часто
Борщ на зиму
Борщ на зиму
Борщ – не просте страву. Це страва, що володіє дивно-неймовірною магічною силою, яка змушує насолоджуватися його кисло-солодким ароматом і смакувати кожну ложку. На кухні за приготуванням і пишеться
Борщ у горщику в духовці
Борщ у горщику в духовці
Борщ – це національне українське блюдо, яке давно вийшло за межі цієї держави. Де тільки його не готують! Причому у кожної господині він буде різним і по-особливому унікальним. Це пояснюється тим, що

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки