Борщ з болгарським перцем
Так склалося, що я досить часто готую перші страви для сім'ї. Виходить, що не менше двох разів на тиждень. І в зв'язку з такою частотою мені доводиться час від часу шукати варіанти для того, щоб хоч трохи розбавити звичний круговорот перших страв на моїй кухні. Зазвичай це невеликі зміни, які незначно, але все ж змінюють смак і зовнішній вигляд звичного супу чи борщу. І таких рецептів у мене набралося вже досить багато. Були і не дуже вдалі випадки модифікації перших страв, але про них я вам, звичайно, не стану розповідати.
А розповім я вам краще про дуже вдалому рецепті борщу з болгарським перцем і куркою. Ця страва готується досить просто і не вимагає якихось особливих і дорогих інгредієнтів. Зазвичай я готую каструлю, обсяг якої дозволяє залишити частину борщу (а в даному випадку борщу із солодким перцем і куркою) ще й на завтра, це істотно спрощує життя і економить час. Такий борщик на курці з солодким перцем наситить і зігріє вас холодними зимовими вечорами, а якщо присмачити його ложкою густий кислої сметани - то борщ по-новому заграє всіма своїми смаковими гранями.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 6-8Складові:
- 1,5-1,8 л води
- 1 великий курячий стегенце
- 1 велика морква
- 1 буряк середнього розміру
- 1 великий або 2 середніх болгарських перцю
- 1/8 капустини
- 30 мл соняшникової олії
- 2 столові ложки томатної пасти
- 1 столова ложка цукру (без гірки)
- 1/2 столова ложка або трохи менше солі (орієнтуйтеся на свій смак)
- 1/2 столова ложка оцту 9%
- 1 лавровий лист
- 1 цибулина
- зелень цибулі / кропу / петрушки для заправки
Рецепт борщу з куркою і солодким перцем
{ad1}
Наповнюємо каструлю водою і відразу закладаємо в неї ретельно вимитий стегенце, лавровий лист і цибулину (можна не чистити, але помити обов'язково).
Я часто варю картоплю в перших стравах цілком, а з приготування просто натискають на картоплину і вони діляться на красиві невеликі шматочки. На мій погляд так перші страви виглядають більш апетитно. Ну і оскільки цілої картоплі потрібно більше часу для приготування, то її я закладаю в каструлю на самому початку приготування, разом з стегенцем. Варимо бульйон на помірному вогні до повної готовності курки. Це приблизно 45 хвилин.
А щоб не втрачати час поки вариться бульйон - підготуємо решту інгредієнтів. Перець миємо і витягаємо насіння. Дрібно нарізаємо. Потім подрібнюємо на блендері.
Чистимо і моєму морквину й буряк. Натираємо їх на крупній тертці. На сковороді обсмажуємо перець, моркву і буряк, додавши трохи соняшникової олії. Час обсмажування - 7 хвилин на середньому вогні, часто заважаючи лопаткою.
Додаємо на сковороду томатну пасту, цукор і оцет, тушкуємо заправку ще 3 хвилини.
Шаткуємо капусту.
Курка готова. Витягуємо з бульйону цибулину і викидаємо її. Курку також дістаємо і відокремлюємо м'ясо від кістки.
Повертаємо в бульйон м'ясо, також кладемо туди заправку з овочів і капусту. Варимо борщ з курки із солодким перцем ще 15 хвилин, додаємо сіль, дрібно посічену зелень і вимикаємо вогонь. Даємо борщу настоятися під щільно закритою кришкою хоча б 10 хвилин, потім подаємо. Смачного!