Курячий суп з вермішеллю в мультиварці
Наспів черговий супчик, про нього сьогодні і йтиме мова. Як ви, можливо, вже встигли помітити, з усього розмаїття перших страв я найчастіше готую супи на курці. І в цей раз не буде винятку. Пропоную Вашій увазі курячий суп з вермішеллю, приготований в мультиварці.
Це досить простецький, але дуже смачний супчик, який просто наситить вашу сім'ю, не більше і не менше. Навряд чи рецептом цього курячого супу з вермішеллю в мультиварці можливо когось здивувати, але звернути на нього увагу обов'язково варто. Рецепт простий, інгредієнти для приготування супу найдоступніші, мультиварка трохи полегшить і спростить і без того елементарний рецепт приготування. За фактом, незважаючи на простоту і «примітив», курячий суп з вермішеллю, приготований в мультиварці, виходить дуже красивим, яскравим і ароматним. Тут все продумано до дрібниць. Ось, наприклад, морква порізана таким чином, щоб крім смаку (а саме в цьому її головна роль) давати супу ще й візуальної естетики. Великі яскраві плями моркви і зелень додають курячому супу з вермішеллю мало не східну зовнішність. В результаті суп дуже схожий на японські супи з локшиною.
Що стосується приготування курячого супу з вермішеллю за допомогою мультиварки, то тут я хочу дещо обговорити. Більшість власників мультіварок люблять їх за простоту приготування, яку мультиварки покликані забезпечувати. Теоретично і в цьому рецепті курячого супу з вермішеллю можна закласти все інгредієнти (крім вермішелі і зелені) відразу, залити водою і готувати протягом 1 години, а потім закласти вермішель і зелень, посолити і поперчити. Вийде теж суп, і теж з вермішеллю. І навіть віддалено нагадуватиме мій. Але вони все ж будуть різними. Кожен вирішує сам як йому зручно готувати, але різницю варто враховувати.
{ad1}Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій - 6Складові:
- 1 курячий стегенце (куряча чверть)
- 2 середні моркви
- 2-3 картоплини
- 1 цибулина
- 100 г вермішелі
- 20 мл соняшникової олії
- свіжа зелень (у мене зелена цибуля і петрушка)
- сіль
- перець
- лавровий лист
- 2 л води
Курячий суп з вермішеллю покроково
Моркву чистимо, миємо й нарізаємо полукружьями. У чашу мультиварки додаємо трохи рафінованої соняшникової олії і викладаємо моркву. Включаємо режим «смажити» і обсмажуємо моркву протягом 8-10 хвилин, час від часу помішуючи дерев'яною або пластиковою лопаткою (щоб не подряпати покриття чаші).
Потім додаємо почищену і нарізану великими кубиками картоплю, цілу неочищену, але ретельно помиту цибулину, курячу чверть (я попередньо зняла з неї шкіру, так як не хотіла жирного бульйону) і лавровий лист.
Заливаємо все інгредієнти двома літрами води і включаємо режим «варити» на 50 хвилин.
Через 50 хвилин відкриваємо кришку мультиварки і «вивуджуємо» з чаші стегенце, цибулину і лавровий лист. Лук і лаврушку викидаємо, вони нам більше не потрібні. А куряче м'ясо знімаємо з кістки і рубаємо на шматки, після чого знову повертаємо в чашу мультиварки. Можете помітити, що рідини в чаші стало менше, невелика частина її випарувалася. Можна долити води до потрібного рівня, але робити це слід на даному етапі приготування.
Настала черга додати в курячий суп вермішель. На такий обсяг інгредієнтів потрібно приблизно 100 г вермішелі, тоді курячий суп з вермішеллю буде в міру густий.
Додали вермішель і закрили кришку мультиварки. Варимо суп ще 10 хвилин.
Потім вимикаємо агрегат, солимо і перчимо курячий суп з локшиною, додаємо дрібно рубаний зелений лук і петрушку.
Курячий суп з локшиною в мультиварці готовий. Погодьтеся, що виглядає він дуже апетитно.
Залишається тільки наповнити супом тарілки і приступити до обіду.
Приємного апетиту і до швидких зустрічей, дорогі мої читачі!