Курячий суп з вермішеллю і картоплею, з кефіром - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Курка (гомілка) - 1 кг
- Картопля - 8 шт. середніх
- Цибуля ріпчаста - 4 шт. середніх
- Морква - 3шт. середніх
- Вермішель - 20г
- Гілочки кропу - 10г
- Сметана - 4ст.л
- Кефір - 2ст.л
- Сіль - 2 год. л
- Вода - близько 4 л
- перець
Час приготування 1 год 30 хвилин
Вихід 8 порцій
Супи широко поширені як першу страву, до обіду. Вони благотворно впливають на систему травлення, і володіють оздоровчим ефектом. Справжній суп готуватися на міцному домашньому бульйоні, а не з бульйонних кубиків, і володіє захопливою смаком і ароматом.
Класичний курячий суп відомий всім, але мало хто знає суп з куркою, вермішеллю і картоплею, з кефіром і сметаною. Незвичне поєднання продуктів може на перший погляд налякати, але це тільки спершу. Варто приготувати і спробувати, це блюдо, тоді всі сумніви підуть і цей суп міцно увійде в ваше постійне, домашнє меню.
Як приготувати суп курячий з картоплею і вермішеллю - рецепт з фото крок за кроком
Отже, приступимо, спочатку необхідно приготувати бульйон. Беремо курку, особливої різниці немає яка частина братиме участь в приготуванні, я буру гомілку. Промиваємо, укладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо 40 хвилин (після закипання).
Коли вода закипіла то незмінно з'явиться піна, яку акуратно прибираємо.
Накип може з'являтися знову її треба вчасно видаляти, щоб бульйон залишався чистим, без піни.
Підготовка овочів.
Цибуля, картопля і морква чистимо.
Цибулю дрібно режим, обсмажуємо на будь-якому маслі (це не принципово), я роблю обсмажування до цього супу на вершковому маслі. Лук повинен придбати легкий жовтий відтінок, що буде означати що він готовий.
Картопля режим кубиками.
Моркву натираємо на тертці, віджимають сік.
По закінченню 40 хвилин дістаємо курку і пробуємо бульйон на сіль, при необхідності солимо. Додаємо обсмажену цибулю, картоплю і закладаємо гілочки кропу. Варимо до готовності картоплю, це приблизно 20 хвилин.
Потім додаємо вермішель варимо ще 5 хвилин.
Робимо соус для заправки. Змішуємо 4 столові ложки сметани і 2 столові ложки кефіру.
Додаємо в каструлю. Завдяки кефіру - сметанному соусу суп набуває м'який вершковий смак.
Вливаємо морквяний сік, даємо постоять на вогні 5 хвилин. Приправляємо перцем за смаком.
Таким чином сьогодні ми приготували курячий суп з вермішеллю і картоплею, рецепт з фото покроково який запропонований, виступає наочною інструкцією, що полегшує процес приготування.