Суп-пюре з печериць з картоплею і плавленим сиром на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

складові
- Кефір - 1 стакан
- Печериці - 300 гр
- Картопля - 200-250 гр
- Морква - 130 гр
- Плавлений сирок - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком
Час приготування - 30 хвилин
Вихід - 3 порції
Колись споконвічно французький делікатес у вигляді вершкового крем-супу з печерицями полюбився багатьом і зараз міцно увійшов в слов'янську кухню. Правда у нас це блюдо готують з варіаціями, надаючи супу або молочно-вершковий, або овочевий смак. Картопля з овочами - це безумовна ситність, а наявність вершків - данина традиційному ніжному рецептом. Варіюючи кількість інгредієнтів, домагаються отримання ідеального рецепта з потрібним ароматом і смаковим нюансом страви.
Як приготувати суп з печерицями та картоплею - рецепт з фото крок за кроком
Ну а що ж робити, якщо вершків під рукою немає, але дуже хочеться ароматного грибного супчика? Не відмовляйте собі в задоволенні, приготуйте суп на кефірі, а додатковий вершковий смак забезпечить плавлений сирок. І звичайно ж, ідеальними грибами для страви стануть свіжі шампіньйони.
Спосіб приготування
- Підготуйте всі компоненти. Очистіть і помийте продукти.
Порада. Якщо хочеться блюдо з яскраво вираженим овочевим смаком, то кількість картоплі і моркви можна збільшити.
Порада. Можна використовувати і сушені печериці, але їх необхідно буде попередньо замочити в холодній воді не менше, ніж на 2 години.
Порада. Цей етап можна не робити, а просто відварити гриби з овочами. Але обсмажені печериці додадуть якусь пікантність і особливий смак супу.
Порада. Ідеальним видом сиру для супу стане "Вершковий" або "Грибний".
Порада. Можна перебити компоненти і в стандартній чаші блендера, але тоді будуть відчуватися невеликі крупинки продуктів, тоді як погружной варіант зможе забезпечити повне перетирання продуктів.