» » Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами - рецепт з фото крок за кроком

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами - рецепт з фото крок за кроком


Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами

складові

  • Кефір - 150 мл
  • курячі стегенця - 3 шт.
  • сушена вишня - 100 г
  • кедрові горіхи - 30 г
  • цибуля червоний - 1 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • зелена цибуля, петрушка - невеликий пучок
  • курячий бульйон - 150 мл
  • оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • пшеничне борошно - 1 ст. л.
  • коріандр мелений - ½ ч. л.
  • перець чорний мелений, сіль - за смаком

Час приготування: 40 хвилин + 3 години для маринування

Вихід: 6 порцій

Шляхом багаторічних експериментів я прийшла до висновку, що найкращий маринад для курячого і свинячого м'яса - це кефір. Завдяки йому м'ясо стає м'яким і соковитим при будь-якому способі приготування. Тому я намагаюся кожен раз маринувати м'ясо, якщо дозволяє час і є в холодильнику кефір.

Даний рецепт курки з вишнею сподобається тим, хто любить смакове поєднання м'яса з фруктами і сухофруктами. Для цього рецепта курячих стегенець в кефірному маринаді можна взяти як свіжу, так і в'ялену вишню, результат незмінно порадує вас цікавим смаком, соковитістю і ароматом. Зверніть також увагу на курячі стегенця з картоплею в духовці (рецепт з фото на кефірі)

Як приготувати куряче м'ясо в кефірному маринаді з в'яленої вишнею і горіхами

Підготуйте всі інгредієнти. Куряче м'ясо відмінно поєднується з цибулею, тому в цьому рецепті використано кілька його видів - ви можете експериментувати, додавши звичайний ріпчаста цибуля, цибуля шалот або цибуля порей. Вишню я використовувала в'ялену, відмінно в рецепті буде грати свіжа (попередньо обов'язково видаліть з неї кісточки) або заморожена ягода, пробуйте і отримуйте задоволення від готування і від результату.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 1

Отже, спочатку маринуємо м'ясо. Курячі стегенця розрізати на дві частини, трохи посоліть і залийте кефіром. Залиште в прохолодному місці на 2-3 години.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 2

Дістаньте курку з маринаду, трохи обсушити. Додайте сіль, чорний перець, мелений коріандр і пшеничне борошно. Перемішайте м'ясо з Свець.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 3

Розігрійте в глибокій сковороді рослинне (у мене оливкова) олія, обсмажте куряче м'ясо приблизно 10 хвилин на середньому вогні на 1 стороні.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 4

Переверніть стегенця на іншу сторону і додайте нарізаний тонкими часточками синій цибуля. Обсмажуйте цибулю і курку до золотистого кольору.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 5

Зелену цибулю і часник наріжте не дуже дрібно. Додайте в сковороду до м'яса, туди ж всипте вишню. Перемішайте і закрийте кришкою.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 6

Коли курка обжарится до карамельної скоринки, влийте гарячий курячий бульйон і тушкуйте під кришкою ще 20 хвилин. Якщо рідина швидко википить, долийте ще бульйон, біле вино або просто гарячу воду.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 7

Готову курку викладіть на загальну тарілку і полийте вишневим соусом, який вийшов при гасінні.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 8

Петрушку помийте і крупно наріжте. Присипте нею готове м'ясо в кефірному маринаді, рецепт з фото якого ви читаєте. Горіховий смак додасть страві цікаву нотку, додайте кедрові горішки разом з петрушкою.

Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами: фото 9

Сподобалася курка з вишнею та горіхами за рецептом з фото крок за кроком на нашому сайті? Поділіться зі знайомими в соціальних мережах, і тоді ви легко знайдете цей рецепт, щоб приготувати страву з нього ще раз.

Радимо прочитати

Галета з цільнозерновий борошна з козячим сиром і кедровими горішками - рецепт з фото крок за кроком
Галета з цільнозерновий борошна з козячим сиром і кедровими горішками - рецепт з фото крок за кроком
Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно - 150 г борошно цільнозерновий -100 г яйце - 1 шт. кефір - 80 мл сіль - ¼ ч. л. цукор - ½ ч. л. кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л. масло вершкове - 100 г
Стегенця курки в рукаві
Стегенця курки в рукаві
Щодня майже перед кожною жінкою постає питання: що приготувати на обід або на вечерю? Багато хто з нас ще й працюють, а приходячи з роботи, менше всього хочеться стояти біля плити і готувати вечерю

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки