Курячі стегенця з вишнею та кедровими горіхами - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Кефір - 150 мл
- курячі стегенця - 3 шт.
- сушена вишня - 100 г
- кедрові горіхи - 30 г
- цибуля червоний - 1 шт.
- часник - 2 зубчики
- зелена цибуля, петрушка - невеликий пучок
- курячий бульйон - 150 мл
- оливкова олія - 2 ст. л.
- пшеничне борошно - 1 ст. л.
- коріандр мелений - ½ ч. л.
- перець чорний мелений, сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин + 3 години для маринування
Вихід: 6 порцій
Шляхом багаторічних експериментів я прийшла до висновку, що найкращий маринад для курячого і свинячого м'яса - це кефір. Завдяки йому м'ясо стає м'яким і соковитим при будь-якому способі приготування. Тому я намагаюся кожен раз маринувати м'ясо, якщо дозволяє час і є в холодильнику кефір.
Даний рецепт курки з вишнею сподобається тим, хто любить смакове поєднання м'яса з фруктами і сухофруктами. Для цього рецепта курячих стегенець в кефірному маринаді можна взяти як свіжу, так і в'ялену вишню, результат незмінно порадує вас цікавим смаком, соковитістю і ароматом. Зверніть також увагу на курячі стегенця з картоплею в духовці (рецепт з фото на кефірі)
Як приготувати куряче м'ясо в кефірному маринаді з в'яленої вишнею і горіхами
Підготуйте всі інгредієнти. Куряче м'ясо відмінно поєднується з цибулею, тому в цьому рецепті використано кілька його видів - ви можете експериментувати, додавши звичайний ріпчаста цибуля, цибуля шалот або цибуля порей. Вишню я використовувала в'ялену, відмінно в рецепті буде грати свіжа (попередньо обов'язково видаліть з неї кісточки) або заморожена ягода, пробуйте і отримуйте задоволення від готування і від результату.
Отже, спочатку маринуємо м'ясо. Курячі стегенця розрізати на дві частини, трохи посоліть і залийте кефіром. Залиште в прохолодному місці на 2-3 години.
Дістаньте курку з маринаду, трохи обсушити. Додайте сіль, чорний перець, мелений коріандр і пшеничне борошно. Перемішайте м'ясо з Свець.
Розігрійте в глибокій сковороді рослинне (у мене оливкова) олія, обсмажте куряче м'ясо приблизно 10 хвилин на середньому вогні на 1 стороні.
Переверніть стегенця на іншу сторону і додайте нарізаний тонкими часточками синій цибуля. Обсмажуйте цибулю і курку до золотистого кольору.
Зелену цибулю і часник наріжте не дуже дрібно. Додайте в сковороду до м'яса, туди ж всипте вишню. Перемішайте і закрийте кришкою.
Коли курка обжарится до карамельної скоринки, влийте гарячий курячий бульйон і тушкуйте під кришкою ще 20 хвилин. Якщо рідина швидко википить, долийте ще бульйон, біле вино або просто гарячу воду.
Готову курку викладіть на загальну тарілку і полийте вишневим соусом, який вийшов при гасінні.
Петрушку помийте і крупно наріжте. Присипте нею готове м'ясо в кефірному маринаді, рецепт з фото якого ви читаєте. Горіховий смак додасть страві цікаву нотку, додайте кедрові горішки разом з петрушкою.
Сподобалася курка з вишнею та горіхами за рецептом з фото крок за кроком на нашому сайті? Поділіться зі знайомими в соціальних мережах, і тоді ви легко знайдете цей рецепт, щоб приготувати страву з нього ще раз.