Пиріг "Равлик" з вишнею - рецепт з фото крок за кроком
складові
- борошно - 400 гр .;
- кефір - 120 мл .;
- масло вершкове - 100 гр .;
- вишня - 200 гр .;
- цукор - 70 гр .;
- розпушувач (або сода, гашене оцтом) - 1 ч.л .;
- цукрова пудра для посипання.
Час приготування: 2 години.
Вихід: 6 порцій.
Пиріг "Равлик" з вишнею - це популярна страва у господинь, адже воно вимагає невелика кількість продуктів і готується досить швидко. Складність таїться тільки в його начинці - вишні. Але, знаючи, як потрібно працювати з цією ягодою, зробити смачну і ароматну випічку не важко!
Як приготувати пиріг равлик з вишнею - рецепт з фото крок за кроком
Розмістимо всі продукти на столі. Зверніть увагу на склад майбутньої випічки - ми робимо бездріжджовий пиріг з вишнею "Равлик". Тісто вийде щільним, тому обов'язково додавання розпушувача, який додасть пирога трохи легкості.
В першу чергу потрібно підготувати начинку з вишні. Якщо вона знаходиться в замороженому вигляді, то необхідно, відповідно, її розморозити. При кімнатній температурі вона може розморожувати близько години, прискорити цей процес допоможе тепла вода: ненадовго помістіть ягоду під струмінь води. Приберіть гілочки і відокремте кісточки від ягід.
Попрацюємо з маслом і кефіром. Бажано, щоб всі інгредієнти були однією температури. Масло обов'язково потрібно розтопити і остудити, а кефір, навпаки, заздалегідь дістати з холодильника, залишивши нагріватися на столі. Після ми змішуємо дані рідини.
Поступово додаємо борошно разом з розпушувачем і розмішуємо. Тісто має вийти густим, для чого його потрібно ретельно замісити. Не захоплюйтеся великою кількістю борошна, інакше тісто вишневої равлики буде твердим і важким для засвоєння.
Розкачуємо тісто не дуже тонко - близько 2 см. І розрізаємо на довгі смужки 5-7 см шириною. Вишня викладається на кожну смугу один за одним в ряд, а зверху посипається цукром. Будьте обережні: соку від ягід повинно бути мінімум, цукор не повинен потрапити на краю тесту, так як далі нам потрібно защіплять зроблені смужки.
Закриваємо в тесті вишеньки. У вигляді спіралі (або равлики) викладаємо на змащену маслом посуд смужки. Відправляємо в розігріту духову шафу пиріг на 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Пиріг "Равлик" з вишнею на кефірі без дріжджів досить незабаром починає рум'янитися. По закінченню часу, якщо корочка стала коричнево-золотистою, його можна виймати з духовки. У деяких місцях начинка може витекти, але це нестрашно, на прекрасний смак цей факт точно ніяк не відіб'ється. Остудивши пиріг, його можна посипати цукровою пудрою. Смачного!