» » Пиріг "Равлик" з вишнею - рецепт з фото крок за кроком

Пиріг "Равлик" з вишнею - рецепт з фото крок за кроком


Пиріг равлик з вишнею

складові

  • борошно - 400 гр .;
  • кефір - 120 мл .;
  • масло вершкове - 100 гр .;
  • вишня - 200 гр .;
  • цукор - 70 гр .;
  • розпушувач (або сода, гашене оцтом) - 1 ч.л .;
  • цукрова пудра для посипання.

Час приготування: 2 години.

Вихід: 6 порцій.

Пиріг "Равлик" з вишнею - це популярна страва у господинь, адже воно вимагає невелика кількість продуктів і готується досить швидко. Складність таїться тільки в його начинці - вишні. Але, знаючи, як потрібно працювати з цією ягодою, зробити смачну і ароматну випічку не важко!

Як приготувати пиріг равлик з вишнею - рецепт з фото крок за кроком

Розмістимо всі продукти на столі. Зверніть увагу на склад майбутньої випічки - ми робимо бездріжджовий пиріг з вишнею "Равлик". Тісто вийде щільним, тому обов'язково додавання розпушувача, який додасть пирога трохи легкості.

Пиріг равлик з вишнею: фото 1

В першу чергу потрібно підготувати начинку з вишні. Якщо вона знаходиться в замороженому вигляді, то необхідно, відповідно, її розморозити. При кімнатній температурі вона може розморожувати близько години, прискорити цей процес допоможе тепла вода: ненадовго помістіть ягоду під струмінь води. Приберіть гілочки і відокремте кісточки від ягід.

Пиріг равлик з вишнею: фото 2

Попрацюємо з маслом і кефіром. Бажано, щоб всі інгредієнти були однією температури. Масло обов'язково потрібно розтопити і остудити, а кефір, навпаки, заздалегідь дістати з холодильника, залишивши нагріватися на столі. Після ми змішуємо дані рідини.

Пиріг равлик з вишнею: фото 3

Поступово додаємо борошно разом з розпушувачем і розмішуємо. Тісто має вийти густим, для чого його потрібно ретельно замісити. Не захоплюйтеся великою кількістю борошна, інакше тісто вишневої равлики буде твердим і важким для засвоєння.

Пиріг равлик з вишнею: фото 4

Пиріг равлик з вишнею: фото 5

Розкачуємо тісто не дуже тонко - близько 2 см. І розрізаємо на довгі смужки 5-7 см шириною. Вишня викладається на кожну смугу один за одним в ряд, а зверху посипається цукром. Будьте обережні: соку від ягід повинно бути мінімум, цукор не повинен потрапити на краю тесту, так як далі нам потрібно защіплять зроблені смужки.

Пиріг равлик з вишнею: фото 6

Пиріг равлик з вишнею: фото 7

Закриваємо в тесті вишеньки. У вигляді спіралі (або равлики) викладаємо на змащену маслом посуд смужки. Відправляємо в розігріту духову шафу пиріг на 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Пиріг равлик з вишнею: фото 8

Пиріг равлик з вишнею: фото 9

Пиріг "Равлик" з вишнею на кефірі без дріжджів досить незабаром починає рум'янитися. По закінченню часу, якщо корочка стала коричнево-золотистою, його можна виймати з духовки. У деяких місцях начинка може витекти, але це нестрашно, на прекрасний смак цей факт точно ніяк не відіб'ється. Остудивши пиріг, його можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Пиріг равлик з вишнею: фото 10

Радимо прочитати

Цільнозерновий вишневий пиріг
Цільнозерновий вишневий пиріг
Бездріжджові пироги з цільнозерновий борошна набагато корисніше традиційних, адже борошно грубого помелу дає необхідну кількість вітамінів групи В, не так небезпечна для фігури. При додаванні
Пиріг з брусницею
Пиріг з брусницею
Якщо ви любите насолоджуватися теплою домашньою атмосферою за чашкою ароматного чаю, якщо для вас важлива якість випічки, крім цього ви любите експериментувати на кухні, або хочете по-справжньому

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки