Пиріг «Сльози ангела» з сиром на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Кефір або сметана - 100 г
- Цукор - 160 г (2/3 склянки)
- Борошно - 160 г (1 склянка)
- Масло вершкове або маргарин - 80 г
- Яйце - 4 штуки
- Сир 5% жирності - 400 г
- Манна крупа - 1 стол. ложка
- Сода харчова - ½ ч. Ложки
- Цукрова пудра - 3 стіл. ложки
Час приготування 15 хвилин + 45 хвилин для випікання.
Вихід: 10 порцій.
Цей неймовірний пиріг полюбить всім серцем вся ваша сім'я. Це швидкий і красивий десерт, який можна приготувати менш ніж за годину, а чарівний фокус, який чекає вас після закінчення приготування, просто вразить усіх - і дорослих, і дітей.
Підказка про чарівний фокусі в кінці готування криється в назві пирога Сльози ангела. Рецепт з фото крок за кроком розповість про те, як готується цей нескладний і красивий десерт, і в кінці вас чекає маленьке диво - на поверхні запеченого білка при охолодженні виступлять крапельки вологи, і стане дійсно схоже на ранкову росу або сльози білого ангела.
Як приготувати сирний пиріг Сльози ангела - покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти. Дивно, але для цього прекрасного десерту не буде потрібно якихось особливих компонентів, все це можна знайти в холодильнику і на полиці шафи. Щоб урізноманітнити випічку, можна приготувати пиріг Сльози ангела з яблуками, з сливами або будь-якими іншими фруктами, буде дуже смачно.
Приготуйте пісочне тісто. Пісочне тісто для цього пирога теж дуже легко приготувати - порубати ножем в глибокій мисці або на столі мерзле вершкове масло з просіяного через сито борошном. Якщо масло буде талим, заважати його з борошном буде легше, але муки в результаті тісто «візьме» більше і пісочний корж буде більш щільним.
Додайте в миску з маслом і борошном 1 яйце, 2 столові ложки цукру і харчову соду (можна не гасити). Перемішайте всі інгредієнти - рукою, ложкою або кухонним комбайном.
Тісто має вийти дуже м'яким, але при цьому воно буде тримати форму колобка і не стане розсипатися. Я замішувала пісочне тісто для пирога руками в мисці, а потім трохи на рівній поверхні столу, присипаного борошном.
Візьміть роз'ємну форму. Змащувати її нічим не потрібно, так як в нашому пісочному тісті і так достатньо жиру, і воно не прилипне до форми. Руками розподіліть тісто по дну і стінок форми, тісто в формі діаметром 23 см ляже шаром 3-4 мм, і цього цілком достатньо, щоб пиріг Сльози ангела тримав форму і не розвалювався під напором начинки. Поставте форму в холодильник або морозильну камеру на 15-20 хвилин.
Поки тісто в холодильнику, займемося начинкою. Відокремте білки від жовтків у решти 3 яєць, білки відставте в сторону, а жовтки помістіть в глибоку миску (намагайтеся відокремлювати акуратно, так як якщо в білки потрапить жовток, вони не зіб'ються і у нас не вийде красивою верхівки у пирога).
Додайте в миску до жовтків сир, кефір (або сметану невеликий жирності), цукор, що залишився (140 г), столову ложку манної крупи. На цьому етапі можна вмішати в начинку шматочки очищених фруктів.
Перемішайте всі інгредієнти. Якщо сир був грудкуватих - краще спочатку розім'яти його вилкою або розбити блендером, щоб начинка в готовому пирозі була однорідною.
Форму з тістом дістаньте з холодильника і вилийте в неї начинку. Акуратно розподіліть її ложкою по всьому дну, розрівняйте тильною стороною ложки.
Помістіть форму з тестом і начинкою в нагріту до 180 градусів духовку і випікайте при закритих дверцятах 25-30 хвилин. Готовність перевірте сухий сірником або просто пальцем - якщо начинка не береться на нього, значить можна діставати.
Тим часом збийте залишилися 3 білка з 3 столовими ложками цукровою пудрою. Білки збивайте блендером спочатку на маленькій швидкості, потім збільшуйте оберти. Як тільки маса загусне, починайте додавати цукрову пудру. Білки збивайте до піків, тобто коли вони стануть тримати форму.
Дістаньте форму з духовки, збиті білки викладіть в неї і ложкою зробіть візерунки, схожі на хвилі або крильця ангела.
Знову поставте в духовку на 10 хвилин, щоб верх пирога з сиром Сльози ангела зарум'яниться і став світло-коричневим. Так ми опрацюємо сирі білки і додамо нашому пирога апетитний вигляд.
Після того як пиріг спечеться, вийміть його з форми і повністю остудіть. Пиріг вже готовий до вживання.
І тепер - найдивніше. Через 20 хвилин на поверхні пирога почнуть проступати крапельки вологи, красиво переливаються на сонці. Це і є наші сльози ангела, що додають пирога такий ніжний і неймовірний вид.
І коли наступного разу ваші домашні попросять приготувати пісочний пиріг Сльози ангела, наш рецепт допоможе вам порадувати їх красивим, корисним, повітряним і смачним десертом.
Десерт в розрізі так само гарний, як і цілий - три шари, ніжне розсипчасте пісочне тісто, вологе сирне суфле і повітряне збите безе. Почастуєте гостей, і вони точно зрозуміють, чому в назві згаданий ангел.