Курячі гомілки в мультиварці з картоплею в дієти підливі - рецепт з фото крок за кроком
складові
- курячі гомілки - 6 шт .;
- картопля - 1-1,3 кг;
- морква - 200 г;
- цибуля - 150 г;
- соняшникова олія - 50 мл;
- кефір - 100 мл;
- сіль;
- спеції.
Час приготування - 2,5 години.
Вихід - 6 порцій.
Поєднання картоплі з м'ясом може й не найкорисніше, але зате найулюбленіше в багатьох сім'ях. Саме тому зустрічається безліч рецептів, головними компонентами в яких виступають ці продукти. Пропонуємо вашій увазі курячі гомілки з картоплею в мультиварці, рецепт з фото крок за кроком якого викладено нижче. Він докладно розповідає про всі нюанси приготування цього смачного і ситного страви, особливістю якого є попереднє маринування курки в кефірної підливі. В результаті м'ясо виходить м'яким, а картопля набуває більш цікавий смак.
Як приготувати курячі гомілки в мультиварці з картоплею
Спочатку треба перевірити наявність всіх перерахованих у списку інгредієнтів продуктів. Кількість картоплі можна змінювати в залежності від ваших уподобань. Кефір можна взяти будь-якої жирності. Замість кефіру при бажанні можна використовувати сметану або майонез. Для ароматизації страви підійде готова приправа до курки або ж мелений чорний і червоний перець, а також приправа карі.
На початку приготування потрібно підготувати куряче м'ясо. Гомілки треба гарненько вимити і натерти сіллю і спеціями. Потім кожну гомілку обмазати кефіром (майонезом або сметаною) і залишити маринуватися на 30-60 хв. При бажанні в кефір можна також додати 1-2 зубки часнику, пропущених через прес.
Поки курка маринується, можна зайнятися овочами. Картопля треба вимити, очистити і порізати товстими кружечками товщиною близько 7 мм. Вилити в картоплю одну столову ложку рослинної олії, посипати її сіллю, спеціями і перемішати.
Морквину почистити і натерти на крупну або дрібну тертку, а цибуля, очищений від лушпиння, порізати невеликими кубиками.
У чашу мультиварки налити трохи олії, викласти цибулю і обсмажити його до прозорості, вибравши програму "Жарка". Кришку при цьому можна не закривати, а цибулю в процесі смаження кілька разів перемішати. Потім додати до цибулі моркву і, помішуючи, обсмажити все разом ще хвилин 5-7.
Викласти картоплю в чашу (разом з виділився картопляним соком) і перемішати вміст. Зверху розкласти шматочки курки. Налити в чашу 100-150 мл води. Готувати тушковані курячі гомілки в мультиварці з картоплею можна в режимі "Гасіння" або "Випічка". Таймер потрібно встановити на 1 годину. Якщо вибрати програму "Випічка", то картопля вийде сухішою, а м'ясо підсмажений.
Після звукового сигналу страва готова до вживання. Залишається розкласти все по тарілках, не забувши запропонувати зелень, а також свіжі або консервовані овочі.
Бажаємо всім приємного апетиту!