Гороховий суп з куркою - покроковий рецепт фото

Особливо взимку хочеться приготувати і подати на гарячий обід, наваристий і ароматний суп. Тому хочу поділитися і пропоную сьогодні приготувати звичайний, але смачний і дуже наваристий гороховий суп з куркою — це дуже простий і не вимагає жодних знань і умінь рецепт. Впораєтеся без особливої праці.
Гороховий суп з куркою
Час приготування горохового супу буде залежати тільки від самого гороху. Якщо горох цілий, то варитися він буде майже в 2 рази довше колотого, що складається з половинок. Тому для приготування смачного горохового супу я використовую колотий горох.
Що стосується самих частин курки, то я взяла курячі крильця, ви ж можете брати і стегенця та ніжки, т. е. будь-які частини.
В процесі варіння бульйон википатиме, тому додавайте гарячу воду.
І ще, деякі рецепти пропонують для швидкого приготування додавати при варінні трохи соди, але ми цього робити не будемо.
Для приготування я використала наступні інгредієнти
- 1,5 л води;
- 2 крильця курячі;
- 100 г колотого гороху;
- 1 картошина;
- 0,5 середньої (або 1 маленька) морквини;
- Половинка цибулини;
- Спеції;
- Сіль;
- Можна зелень.
Як приготувати гороховий суп з куркою
Помийте куряче м'ясо і помістіть його в каструлю, влийте воду, обов'язково холодну і поставте на вогонь. Якщо у вас в процесі виникнуть питання, то подивіться Як правильно варити бульйон або Курячий бульйон.
Коли вода в каструлі закипить, відразу зменшіть вогонь, треба зняти піну. Засипте горох. Тепер на маленькому вогні трохи прочиненими кришці нехай вариться майже до готовності гороху. Не закривайте кришку повністю, інакше навіть при малій температурі відбуватиметься сильне кипіння. Періодично прибирайте піну.
Тепер підготуйте овочі. Поріжте картоплю кубиками і покладіть в каструлю. На цьому етапі наш майже готовий суп гороховий можна посолити.
Наріжте цибулю і натріть моркву.
В сковороді на рослинному маслі спочатку обсмажте цибулю, він повинен стати прозорим,
а тепер додайте моркву і все добре прожарте. Морковочка обмякнет і пустить сік, а масло забарвиться в характерний жовтий колір.
Вміст сковороди перекладіть в каструлю.
Після закінчення 10 хвилин може 15 додайте спеції.
І буквально вже через одну-дві хвилини потрібно вимкнути вогонь, закрийте кришку повністю ще на кілька хвилин, щоб приправи настоялися.
Можете знімати пробу, ваш смачний і наваристий гороховий суп з куркою вже готовий.
Подивіться запити схожого рецепта:
Смачного.
А від вас потрібно натискати на кнопочки і залишити коментар.