Курячий суп з рисом, рецепт з фото
Погодьтеся, найчастіше ми готуємо перші страви на основі курячого бульйону або просто на курці. Це смачно, не дорого і легко. Куряче м'ясо ніжне, і завдяки своєму нейтральному смаку поєднується абсолютно з усіма крупами і овочами. Тому і рецептів перших страв з курки дуже багато, і варіантів поєднань інгредієнтів незліченну кількість. А нам це на руку, можна не нудьгувати за тарілкою одного і того ж приївся супу, а час від часу чергувати нові або давно забуті старі рецепти курячих супів.
Сьогодні у мене дуже легкий і смачний курячий суп з рисом. Він без картоплі, мені здалося, що на цей раз вона буде зайвою, хотілося чогось легкого і зігріваючого. І банальна морква в цей раз мені побачилася по-іншому, що не натертої на тертці, як в більшості моїх супів, а порізаної яскравими кубиками. Ну а що з цього всього вийшло ви можете побачити на фото. Мені здається, такий курячий суп з рисом повинен сподобатися абсолютно всім від малого до великого.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 6Складові:
- 1,5-2 л води
- великий курячий стегенце
- 6 столових ложок рису
- 1 цибулина
- 3 середнього розміру морквини
- 2 столові ложки соняшникової олії
- 1/3 столової ложки солі
- 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
- свіжий кріп
- лавровий лист
Курячий суп з рисом. Рецепт з фото
{ad1}Наповнюємо каструлю водою і закладаємо в неї курячий стегенце, цибулину і лавровий лист. Замість курячого стегенця ви можете використовувати будь-які інші частини курки, це ніяк не вплине на смак та інші якості супу. Ставимо каструлю на вогонь і варимо бульйон до повної готовності м'яса. У мене на це пішло близько 50 хвилин. Варимо бульйон на малому вогні під нещільно закритою кришкою. Цибулину і лавровий лист після цього витягаємо і викидаємо.
Морквину чистимо, миємо й нарізаємо кубиками розміром 5 мм (всі ці розміри дуже приблизні). На розігріту сковороду додаємо трохи соняшникової олії і викладаємо морквину, обсмажуємо її приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні, часто помішуючи лопаткою.
Відправляємо морквину разом із залишками соняшникової олії в каструлю з бульйоном і продовжуємо варити, але тепер вже не курячий бульйон, а суп. Вогонь помірний, кришка каструлі нещільно прикрита. Відразу після морквини додаємо рис. Для супу середньої густини на 2 л води піде приблизно 6 столових ложок рису.
Варимо суп до повної готовності рису, це приблизно 20-25 хвилин з моменту його закладання в каструлю до супу. Потім солимо і перчимо суп, додаємо свіжу зелень (кріп тут буде найдоречніше). Курку необхідно дістати з каструлі і відокремити м'ясо від кісток. Кістки і шкірка більше не потрібні, їх слід викинути (або віддати собачкам), а куряче м'ясо повертаємо в каструлю.
Курячий суп з рисом вийшов дуже смачним і ароматним, і виглядає він теж дуже апетитно. Подавайте його з грінками, натертими зубчиком часнику. Смачного!