Курячі тефтелі у вершковому соусі
З настанням нового дня у мене хочеш не хочеш знову підняли питання «що приготувати сьогодні?». Заглянувши в холодильник і прикинувши наявність продуктів було вирішено приготувати щось з курячого фаршу, оскільки і я, і мої діти ніколи не відмовимося від такої їжі. Але у мене був ще один продукт, який чекав свого часу вже парочку днів - це домашні вершки. Склавши двічі два в умі у мене вималювалися курячі тефтелі в вершковому соусі. Залишалося тільки реалізувати ідею на практиці.
Пам'ятається, я вже викладала рецепт приготування тефтелей в соусі, але то були тефтелі з свинини, та ще й в томатному соусі. Суть одна, а рецепти абсолютно різні. А сьогодні я поповню свою колекцію тефтелей цим дуже цікавим і смачним рецептом. Та й зробити це буде мені зовсім не складно, тому як готуються курячі тефтелі в вершковому соусі дуже просто. А результат приготування дуже вражає своєю ніжністю, миловидним зовнішнім виглядом і, звичайно ж, м'яким вершковим смаком.
Мені взагалі дуже подобаються рецепти на основі курячого фаршу або курячого філе. До речі, фарш для приготування цих курячих тефтелей в вершковому соусі приготований якраз з філе. Звичайно, можна взяти готовий курячий фарш або приготувати його самостійно з інших частин курки, але мені все ж смачніше це блюдо з курячого філе. Що стосується вершків для приготування соусу для тефтелей - їх жирність не повинна перевищувати 20-22%, інакше соус буде важкуватий для шлунка. Чудово підійдуть найпростіші 15% вершки. Для рецепта я використовувала домашні вершки, але вони були не надзвичайно жирні, дуже схожі на 20% магазинні.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій - 7Складові:
- 700 г курячого фаршу
- 1 цибулина
- 0, 5 склянки рису
- 1 стакан води
- 350 мл вершків
- 70 г сиру
- сіль
- перець
- зелена цибуля - кілька пір'я
Курячі тефтелі у вершковому соусі в духовці
Отже, у мене 700 г курячого фаршу. З нього і почнемо приготування курячих тефтелей в вершковому соусі. Ах, так, і не забуваємо включити духовку розігріватися до 200 градусів. Це дозволить заощадити нам час приготування (не доведеться потім чекати її розігріву).
{ad1}
Відварити половину склянки рису в склянці води. Він виходить трохи недоварений, але так треба.
Займемося цибулею. Які ж тефтелі без цибулі? Він додасть страві благородний аромат. Щоб не плакати над цибулею я подрібнюю його в блендері. Чим дрібніше - тим краще, можна навіть перетворити його в кашу.
З'єднуємо курячий фарш, рис, цибулю, третина чайної ложки меленого чорного перцю, половину столової ложки солі і дрібно нарізану зелену цибулю. Навіщо тут зелена цибуля? Виключно для кольору, ну і трохи для смаку і аромату. Дуже красиво виглядають в розрізі такі курячі тефтелі в вершковому соусі, коли в них трапляються строкаті точки зеленої цибулі.
Руками ретельно перемішати фарш, а потім переступаємо до «ліплення». Змоченими у воді руками набираємо однакові порції фаршу і робимо з них симпатичні кульки. Викладаємо сирі тефтелі в форму для запікання.
Запікаємо курячі тефтелі при 200 градусах протягом 30 хвилин (до легкої рум'яності).
Поки курячі тефтелі були в духовці - я займалася приготуванням вершкового соусу. А точніше сирно-вершкового соусу. Отже, у мене 350 мл вершків. До цифрі не прив'язуватися, при бажанні можна цілком обійтися і 200 мл вершків, просто соусу буде поменше.
Додаємо в вершки приблизно 70 г дрібно натертого будь-якого твердого сиру. Перчимо соус, але не солимо, оскільки сир додасть соусу солону нотку.
Поливаємо вершковим соусом курячі тефтелі і повертаємо форму з ними назад в духовку. Зменшуємо температуру до 160 градусів і запікаємо блюдо ще 10 хвилин.
Курячі тефтелі у вершковому соусі готові. В процесі невеликого охолодження вершковий соус злегка загусне.
Перед подачею перемішайте курячі тефтелі, щоб вони зібрали на себе побільше соусу. Також можна знову вдатися до допомоги зеленої цибулі і злегка притрусити їм курячі тюфтельки. Приємного апетиту і до швидких зустрічей!