Рецепт пасти
Приготування домашньої пасти – дуже простий процес, навіть якщо у вас немає спеціальної техніки і пристосувань для розкачування і нарізки тіста. А рецепт відрізняється завидною мінімалізмом: у складі пасти тільки яйця і борошно, та ще й в дуже зручній для запам'ятовування пропорції – на одне яйце потрібно брати приблизно 100 г борошна.
Правда, з того борошна, яка зазвичай використовується для випічки у нас, справжня італійська паста не вийде, адже народилася вона в околицях знаменитого вулкана Везувій, де на родючому грунті, змішаної з вулканічним попелом, неаполітанці вирощували тверду пшеницю дурум.
досі в Італії макаронні вироби роблять тільки з пшениці твердих сортів, і якщо ви хочете приготувати справжню італійську пасту, вам потрібно взяти для неї борошно групи А. Втім, із звичайної хлібопекарської борошна вищого сорту теж вийде дуже і дуже смачно.
Домашня паста
покроковий фото рецепт
Інгредієнти в рецепті дані на 4 порції готової пасти.
Інгредієнти:
- 2 яйця вищої категорії,
- 200 р борошна,
- вода при необхідності,
- куркума (за бажанням).
Процес приготування:
Вбийте яйця в глибоку миску. Дуже і дуже бажано взяти для пасти домашні яйця з яскравим забарвленням жовтків – вони дадуть приємний сонячний колір виробів, а з фабричних яєць тісто може вийти сіруватим. Але, якщо купити хороші домашні яйця можливо ні, то жовтеньку пасту можна зробити, підфарбувавши тісто щіпка куркуми або невеликою кількістю морквяного соку.

Тісто можна солити, а можна просто сильніше посолити воду, в якій буде варитися паста. Додайте борошно. Спочатку повинна вийти ось така сухувата розсипчаста маса, як на фото.

Зберіть тісто руками і постарайтеся замісити з нього щільний клубок. Якщо воно все ж занадто сухе, можна додати трохи води.

Залиште тісто для пасти на 20-30 хвилин під плівкою, а потім розкачайте так тонко, як тільки зможете, постійно припыляя стіл борошном і перевертаючи пласт на іншу сторону.
Розріжте тісто на смужки і кожну смужку ще трохи витягніть.

Відварюйте пасту безпосередньо перед вживанням. Тримайте тісто в окропі буквально 2-3 хвилини.

Також готову пасту можна засушити і зберігати в сухому місці в закритій тарі.

Відварену пасту можна приготувати з куркою, фаршем, подати до морепродуктів або креветки з соусом бешамель, як ми це робили зі спагеті:
