» » Чіабатта - рецепт в духовці на кефірі і дріжджах - рецепт з фото крок за кроком

Чіабатта - рецепт в духовці на кефірі і дріжджах - рецепт з фото крок за кроком


Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах

складові

  • Борошно - приблизно 220 г
  • Кефір - 170 мл
  • Сіль - 2/3 ч.ложки
  • Дріжджі сухі - 5 г або 1 ч.ложка

Час приготування 10 хвилин + 10-12 годин для підйому тесту + 30-35 хвилин для випікання

Вихід: 2 штуки

Всі знають, що плоскі світлі прямокутні коржі з твердої хрусткою скоринкою і великої пористої м'якоттю - це чіабатта. Але чому так називається? Відповідь дуже проста - на італійському ciabatta [tʃabatta] - «Гапочка», а форма хліба якраз нагадує тапочок, або лапоть.

Чабатту або чіабатта - це італійський білий хліб, який печуть із пшеничного борошна вищого гатунку з високим вмістом білка (більше 12 г на 100 г борошна) і дріжджів або на пшеничного заквасці.

Існує безліч різновидів хліба чіабатти. Хліб з цільної пшеничного борошна називається ciabatta integrale (італ.) - цілісна чіабатта. У столиці Італії чіабатту часто печуть з додаванням майорану і оливкового масла. Якщо в тісто додати молоко, вийде ciabatta al latte (італ.), Або чіабатта на молоці. Ми ж пішли далі і спекли італійську чіабатту на кефірі і дріжджах. У цій статті ми розповімо, як спекти чіабатту будинку в духовці, що дозволить вам заощадити гроші і пригостити домашніх неймовірно смачним хлібом.

зміст

  1. Як приготувати чіабатту в домашніх умовах - рецепт з фото крок за кроком
    • Чому чіабатта дорога? Вся справа в борошні і способі приготування.
    • Чому чіабатта гумова
    • Чому чіабатта не піднялася
    • Чіабатта - рецепт в духовці на кефірної заквасці
    • Чіабатта в хлібопічці - рецепт від господинь
    • Як приготувати чіабатту в домашніх умовах - рецепт з фото крок за кроком

    Підготуйте всі інгредієнти. Інгредієнтів для італійської чіабатти потрібно зовсім небагато. Мабуть, ні один виріб з пшеничного борошна не готується з такою простотою, легкістю і чудовим результатом в результаті. Борошно, сіль і дріжджі завжди є в кухонній шафі - будь то квартира, заміський будинок або дача.

    Чому чіабатта дорога? Вся справа в борошні і способі приготування.

    Щоб чіабатта була максимально схожа на італійську, справжню, необхідна борошно з високим вмістом протеїнів, а це досить дорогий інгредієнт, так і знайти таку муку в звичайних магазинах не так просто. Коштує вона близько 6-7 $. Я ж використовувала звичайну пшеничне борошно місцевого виробника, де білка 10,4 г на 100 г готового продукту. І вийшло дуже смачно. Можна додати в звичайну муку 1 ч. Л. глютену.

    Готується такий хліб 10-12 годин, і це - другий фактор, що впливає на ціну чіабатти. Випікається у цій кам'яній печі або професійному духовій шафі. Де Нарев йде рівномірно з усіх чотирьох сторін. Якщо ви все ж взялися за її приготування, ви побачите, що цей простий рецепт цілком може замінити магазинні «тапочки».

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 1

    Отже, приготуємо тісто. Наша чіабатта без замісу, тому тісто краще поставити заквашуватися ввечері, всю ніч тісто буде набиратися дорогоцінними бульбашками повітря, а вранці ви зустрінете домашніх свіжоспеченим домашнім італійським хлібом.

    Змішайте всі сухі інгредієнти - просіяне борошно, сіль і сухі дріжджі.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 2

    Залийте сухі інгредієнти кефіром. Цей рецепт чіабатти в духовці в домашніх умовах не передбачає використання яєць, масла і спецій і це відрізняє її від будь-якого іншого хліба.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 3

    Перемішайте всі інгредієнти звичайної ложкою або кулінарним віночком. Консистенція у тесту повинна бути як у густої сметани.

    Чому чіабатта гумова

    Це відбувається або від того, що тісто недостатньо піднялося (причини дивіться нижче), або через занадто великої кількості борошна в тісті. Тому не додавайте борошно, робіть чітко за рецептом.

    Це все, що вам потрібно зробити - ні замісу, ні складної формування не буде потрібно. Наше головне завдання тепер - чекати. Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в шафу на 10-12 годин. Тісто буде рости і набиратися повітрям.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 4

    Вранці, після ночі в шафі, наше тісто виглядає так. Далі ми розповімо, як спекти чіабатту в домашніх умовах в духовці. Покроковий рецепт з фото покаже, як сформувати прямокутні батони і постаратися не втратити легкість тесту.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 5

    Рясно посипте стіл або іншу рівну поверхню борошном і дерев'яною або силіконової лопаткою акуратно викладіть тісто на борошно. Намагайтеся не луснути бульбашки, так як легкість хліба - це його найприємніше властивість, крім смаку.

    Чому чіабатта не піднялася

    Цьому є кілька причин.

    1. Дріжджі, які ви використовували, не активні. Або у них закінчився термін придатності, або вони не правильно зберігалися, або кефір, яким ви залили сухі інгредієнти, був занадто гарячим і це «вбило» живі дріжджі.
    2. Пшеничне борошно, яка використана в тесті, не вищого сорту або з низьким вмістом білка. Якщо борошно не досить очищена і грубого помелу, на її підняття потрібно більшу кількість дріжджів, ніж вказано в рецепті.
    3. У кімнаті, в якій знаходиться миска з тестом, дуже холодно або протяги, які заважають тесту піднятися.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 6

    Широкій лопаткою підчепити одну сторону тесту на чіабатту і покладіть її на іншу.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 7

    Так само поступите з іншою стороною, і з боками. Склавши наше тісто в чотирикутник, цієї ж силіконової лопаткою розріжте його на дві прямокутні частини.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 8

    На деко покладіть пергамент, під ним за допомогою кухонного рушники або підручних засобів сформуйте бортики, щоб тісто тримало свою прямокутну форму і не розпливалося.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 9

    Залиште батони ще на 20-25 хвилин, щоб тісто піднялося. Хліб стане більш повітряним і збільшиться в об'ємі в 1,5 рази. Акуратно дістаньте валики рушники (або інших пристосувань, які ви використовували).

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 10

    Поставте деко з чіабатта в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин. На дно духовки помістіть миску з водою, щоб в духовій шафі утворився пар. Через 10 хвилин дістаньте миску, знизьте температуру до 190 градусів і випікайте хліб ще 15 хвилин до рум'яного кольору.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 11

    Цей італійський хліб чіабатта, рецепт з фото якого ви тільки що прочитали, вийшов точно таким, як дорогий магазинний - пористий, з хрусткою скоринкою. Ідеальний для приготування сендвічів, бутербродів, брускетту - візьміть його в дорогу і в школу, адже калорійність чіабатти невисока (262 ккал), а смак чудовий.

    Чіабатта рецепт в духовці на кефірі і дріжджах: фото 12

    Чіабатта - рецепт в духовці на кефірної заквасці

    Рецепт чіабатти на заквасці без дріжджів - варіант для більш досвідчених господинь, так як рецепт з фото чіабатти на дріжджах, представлений вище, готується простіше. Вам знадобиться кефір закваска, докладніше про яку можна прочитати на нашому сайті. Але всі ваші зусилля будуть винагороджені, так як такий хліб набагато корисніший і його можна їсти навіть тим, хто має проблеми з травленням.

    складові

    • Кефірна закваска - 2 ст. л.
    • Вода - 340 мл
    • Борошно - 400 гр.
    • Цукор - 1 ч. Л.
    • Сіль - 1,5 ч. Л.

    Як приготувати чіабатту на заквасці без дріжджів

    Закваску перемішайте з 80 мл води і 3 ст. ложки борошна з гіркою. Повинна вийти напіврідка, схожа на тісто для оладок консистенція.

    Накрийте харчової плівкою миску з закваскою і поставте в тепле місце до підйому на 1-1,5 години. Цукор, сіль і пшеничне борошно потроху підсипати в опару і вимішують в комбайні або міксером, потроху підливаючи теплу воду.

    Продовжуйте вимішувати до тих пір, поки тісто не почне від країв прагнути до віночка, приблизно 1о хвилин. Укрийте знову харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Через півгодини складіть тісто в мисці в перий раз, акуратно поклавши половину тіста на другу половину. Тісто буде липнути, не лякайтеся і не підмішувати борошно.

    Повторіть таке складання три рази кожні 30 хвилин. Тісто стане більш податливим. В цілому тісто дозріває близько 2-х годин.

    Далі формуємо на деку чіабатту як в рецепті з фото крок за кроком, вивалюючи тісто з миски на поверхню, обмежену бортиками, по половинці в кожен відсік.

    Для скоринки нічим не вкриваємо і залишаємо на расстойку ще хвилин на 40, поки дві частини тесту не підійдуть. Якщо хочете м'яку скоринку, накрийте пакетом, змазаним олією.

    Випікайте чіабатту на заквасці в духовці, добре розігрітій на максимумі (220 градусів) близько 20 хвилин. Понизьте температуру до 180 градусів і печіть ще 15 хвилин.

    Чіабатта в хлібопічці - рецепт від господинь

    Якщо ви є щасливим володарем хлібопічки, такий смачний і повітряний хліб як чіабатта, можна спекти в цій помічниці без особливого клопоту.

    складові

    • Борошно пшеничне - 250 г
    • Вода - 150 мл
    • Дріжджі сухі - 3-4 г
    • Сіль - 1 ч.л.
    • Часник суха подрібнена - 1 ч.л.
    • Суміш спецій "Італійські трави" - 2 ч.л.
    • Часник суха подрібнена - 1 Чайна ложка
    • Рослинна олія для змащування чаші - 1 с.л.

    Як приготувати чіабатту в хлібопічці

    Насипте все інгредієнти - пшеничне борошно, сухі дріжджі, спеції, часник і сіль в чашу хлібопічки. Налийте в неї воду. Увімкніть заміс тесту. Після першого замісу вимкніть прилад, і залиште тісто підходити на 2 години.

    Чому чіабатта в хлібопічці вгору не піднімається? Цьому може бути кілька причин - неактивні дріжджі (неякісні або просто старі), гаряча вода або борошно неправильного сорти (не вищого з невеликою кількістю білка в складі). Ще причини - протяги в кімнаті і холодне приміщення. Враховуйте всі ці помилки при замішуванні тіста.

    Увімкніть режим замісу. Після його закінчення дістаньте тісто з чаші (воно повинно вийти більш рідким, ніж звичайне тісто на хліб, але так і повинно бути) і сформуйте з нього один великий або два маленьких довгастих прямокутних батона. Залиште в теплому місці для вистоювання на 30 хвилин.

    Якщо розміри хлібопічки дозволяють, можна випекти чіабатту прямо в її чаші на основному режимі. Якщо ж ні - акуратно перенесіть батони на Пекарській папір, злегка змащену олією, і поставте в розігріту до максимуму духовку.

    Через 10 хвилин знизьте температуру до 220 градусів і випікайте ще 10-15 хвилин - до рум'яної скоринки.

    Радимо прочитати

    Житній хліб на кефірі
    Житній хліб на кефірі
    Домашній житній хліб на кефірі виходить дуже ароматний і смачний! Мої домочадці цей немаленький коровай умялі за півдня. Але щоб хліб при випічці не перетворився на великий сухар, треба знати
    Хліб без дріжджів
    Хліб без дріжджів
    Домашній хліб без дріжджів з пшеничного і вівсяного борошна – це прекрасна альтернатива дріжджове. Він виходить не таким пишним і легким, але зате набагато корисніше. Для його приготування не
    Маца
    Маца
    Маца або мацот — тонкі коржі з прісного тіста, яке не проходить зброджування. Це єдиний сорт хліба, який згідно Тори дозволено вживати в їжу під час свята Песах (Пасха). Маца з'явилася під час виходу
    Матнакаш – чудовий вірменський хліб
    Матнакаш – чудовий вірменський хліб
    Матнакаш випікають з пшеничного борошна, тіста перед випіканням надається овальна форма з візерунками. Особливістю вірменського хліба є те, що тісто не розкочується качалкою, форму йому потрібно
    Закваска для хліба
    Закваска для хліба
    Бездрожжевая закваска для хліба є натуральною живої біологічної культурою, забезпечує процес бродіння тіста. Для її вирощування використовуються тільки борошно і вода. Саме така закваска без дріжджів
    Бездріжджовий хліб
    Бездріжджовий хліб
    Бездріжджовий хліб стає дуже популярним у любителів здорового харчування. Вважається, що хліб без пекарських дріжджів набагато корисніше, він має приємний смак і довго не псується. Більш того, при

    0 комментариев

    Ваше имя: *
    Ваш e-mail: *
    Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
    Введите код:
    X

    Зарегистриваться
    /Войти

    На початок сторінки