Печінка куряча, смажена з цибулею: рецепт з фото
Дуже важливо мати в запасі хоча б кілька повноцінних рецептів, які готуються на швидку руку. Це на випадок втоми і небажання довго возитися з обідом або для таких днів, коли на приготування повноцінного обіду просто немає часу. На такий випадок пропоную вам запастися курячою печінкою, вона як раз з тих продуктів, які виручають нас, всім підходять і швидко готуються.
З усіх видів субпродуктів для себе я виділяю саме курячу печінку. Для мене важливо, що куряча печінка не має яскраво виражених запахів, якими відрізняються яловича або свиняча печінка, а також субпродукти цих тварин. Та й діти ставляться дуже лояльно до даного виду м'яса. До речі, курячу печінку можна смажити як з цибулею, так і без.
Для того, щоб ще більше спростити процес приготування курячої печінки на сковороді, я пропоную щойно куплену свіжу або охолоджену печінку помити і розподілити по порціях для подальшого приготування. Наприклад, розкласти по 500 г в кожен пакет, а в подальшому просто розморожувати її в мікрохвильовій печі і відразу приступати до її готуванні, не втрачаючи дорогоцінного часу.
Як приготувати курячу печінку
Складові:
- 500 г курячої печінки
- 1 цибулина
- 1 лавровий лист
- 50 мл соняшникової олії
- 2/3 ст.л. солі
Ставимо сковороду на вогонь розігріватися, налив в неї соняшникова олія. Тим часом нарізаємо цибулю великими кільцями, а потім відправляємо обсмажувати.
{ad1}Злегка обсмажити цибулю на середньому вогні.
Поверх цибулі викладаємо печінку. Важливо розуміти, що саме ми хочемо отримати в результаті і яким чином ми прийдемо до нього. Справа в тому що куряча печінка на сковороді готується досить швидко, але кожен сам вирішує яку ступінь прожарювання хотілося б отримати. Особисто я люблю дуже засмажену печінку, з золотистими підпалинами. Якщо ж ви хочете більш ніжну смажену курячу печінку, то скоротіть час приготування і спостерігайте за результатом.
У печінку додаємо лавровий лист і сіль. Часто помішуючи чекаємо повного випаровування рідини з сковороди, а потім ловимо момент, коли печінку почне набувати насичений колір. Готова куряча печінка має більш щільну консистенцію на відміну від сирої і при натисканні на неї лопаткою вона не втрачає форму, а залишається такою ж пружною.
Куряча печінка на сковороді готова. Подавайте її з гарніром (рис, гречка, картопляне пюре) і овочевим салатом або соліннями. приємного апп