Пельмені з курячим фаршем. Покроковий рецепт з фото
Зізнаюся, пельмені з куркою я готувала вперше, і вийшли вони неймовірно ніжні, смачні і соковиті, а ще красиві. Рецепт пельменів з курячим фаршем сподобався мені настільки сильно, що просто не передати словами. Звичайно, як і з будь-якими пельменями, довелося повозитися з їх ліпленням. Але смак пельменів з куркою нічим не поступається класичним пельмені, а може навіть і перевершує.
Завдяки тому, що в курячий фарш додається досить багато цибулі (обов'язково дуже дрібно нарубаного) і сметана, начинка пельменів з куркою виходить дуже соковитою і насиченою. Тісто для пельменів я готую за перевіреним рецептом, про який вже розповідала тут. Воно виходить дуже ніжне, що не туге, і працювати з ним одне задоволення.
Фарш для пельменів з куркою можна приготувати самостійно або використовувати готовий покупної, тут вибір залежить тільки від ваших уподобань. Я для цього рецепта використовувала фарш, приготований з курячої грудки, мені так більше подобається. Із заявленого обсягу інгредієнтів у мене вийшло значна кількість пельменів з курячим фаршем, якого вистачить, як мінімум, тричі нагодувати сім'ю з чотирьох осіб.
Складові:
- 800 г фаршу з курки
- 1 велика цибулина або 2 середні
- 5 столових ложок сметани
- 250 мл молока
- 400 г борошна
- 1 ч. Л. солі в тісто (без гірки) + 0,5 ст. л. в фарш
- 0,3 ч. Л. меленого перцю
Домашні пельмені з куркою, рецепт з фото
Тісто для пельменів готується дуже легко і вимагає мінімум інгредієнтів. У мисці змішаємо 400 г борошна і 250 мл холодного молока. Додамо чайну ложку солі, але без гірки. Спочатку за допомогою ложки, а потім руками замісити однорідне тісто. Муки більше додавати не потрібно, хіба що присипати робочу поверхню при розкачування тіста, але це буде пізніше. Для того, щоб тісто набуло однорідну структуру, його слід посилено м'яти і катати по столу не менше 3-4 хвилин. І в підсумку ви отримаєте гарний гладкий кульку.
{ad1}
Але тісто ще не готове до ліплення. Йому необхідно трохи часу для придбання більшої пластичності. Кладемо шар тіста в пакет, щільно закриваємо і залишаємо при кімнатній температурі на 15 хвилин.
Тим часом підготуємо курячий фарш для пельменів. Лук очищаємо і дрібно-дрібно нарізаємо. Для зручності можна скористатися блендером. Мій блендер відмінно впорався з цим завданням і за 30 секунд порубав цибулину на дрібні шматочки.
Додаємо в курячий фарш цибуля, 5 столових ложок сметани, половину столової ложки солі і третина чайної ложки меленого перцю.
Руками замішуємо фарш. Місити курячий фарш слід 2-3 хвилини, після чого він стає однорідним і відмінно тримає форму.
Повернемося до тесту для майбутніх курячих пельменів. Винесемо його з пакета і разрежем на 4 частини. Займемося поки першою частиною, а решта повернемо в пакет.
Розкачуємо тісто на злегка присипаної борошном робочій поверхні. Товщина тесту 2 мм. За допомогою склянки вирізаємо кола. Тісто, що залишилося після вирізання кружечків, збираємо в купку і відправляємо в пакет до решти тесту.
У центр кожного кружечка кладемо неповну чайну ложку курячого фаршу. Ліпимо пельмені і складаємо їх на припудрену борошном дошку.
Після того, як дошка переповнюється пельменями, я відправляю її в морозильну камеру, де курячі пельмені благополучно замерзають. А для нової партії знаходжу чергову дошку або блюдо, і так по колу.
У підсумку в морозильній камері утворюється значного розміру кульок з домашніми пельменями.
Ну і як же не спробувати свіжозліплений пельмені з курячим фаршем? Доводимо до кипіння воду, додавши в неї 0,5 чайної ложки солі, і відправляємо в окріп пельмені (відразу слід перемішати їх ложкою, інакше пристане до каструлі). Очікуємо повторного закипання води і відраховуємо 7 хвилин. Усе! Пельмені з куркою готові!
Подаємо пельмені з курячим фаршем відразу, приправивши їх шматочком вершкового масла і меленим перцем.
А так пельмені з куркою виглядають в розрізі. Приємного апетиту і до нових зустрічей!