» » Китайські пельмені - рецепт з фото (цзяоцзи)

Китайські пельмені - рецепт з фото (цзяоцзи)


Китайські пельмені цзяоцзи

складові

Для тесту:

  • Пшеничне борошно - 2 склянки,
  • Окріп - 200 мл,
  • Сіль - 1 ч. Ложка.

Для начинки:

  • Фарш свинячий - 400-500 грам,
  • Капуста свіжа - 200 грам,
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
  • Цибуля зелена - 2-3 стебла
  • Часник - 2-3 зубчики,
  • Імбир свіжий - 1 ч. Ложка,
  • Соєвий соус - 40-50 мл,
  • Рисовий оцет - 1 ч. Ложка,
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком,

Рослинна олія (для смаження пельменів) - 2 ст. ложки.

Загальний час приготування: 1 година

Вихід: 30 шт

Сьогодні приготуємо досить поширене блюдо китайської кухні - пельмені цзяоцзи. Готуються такі пельмені виключно з свинячого фаршу, на заварний тесті. У фарш обов'язково додається капуста, пекінська, мангольд або наша проста білокачанна. Подаються такі пельменів без бульйону, але з різними соусами.

Як приготувати китайські пельмені в домашніх умовах - покроковий рецепт з фото

Необхідні інгредієнти.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 1

Готуємо тісто. Для цього в миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо сіль, перемішуємо їх між собою.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 2

В середині борошняної суміші робимо поглиблення і вливаємо окріп. Починаємо замішувати тісто, спочатку виделкою або лопаткою, так як самі розумієте, в окріп руки не засунеш. А вже коли тісто трохи охолоне, продовжуємо замішувати його руками.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 3

Готове тісто дуже ніжне, еластичне, приємне для рук. Кладемо тісто в поліетиленовий мішечок і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 4

Готуємо начинку для китайських пельменів цзяоцзи. Готують їх виключно з свинячого фаршу, його можна купити в готовому вигляді або самим прокрутити з м'яса. Змішуємо його з прокручувалися через м'ясорубку ріпчастою цибулею.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 5

Капусту потрібно подрібнити дуже-дуже дрібно, найкраще скористатися блендером з ножовими насадками. Якщо ж, у вас немає такого блендера, доведеться попрацювати ножем, але після цього, нарубану капусту потрібно буде деякий час потиснути руками, щоб вона стала м'якою і пустила сік.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 6

Подрібнену капусту додаємо до м'ясного фаршу.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 7

Зелену цибулю дрібно шаткуємо, імбир і часник натираємо на дрібній тертці.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 8

Їх також відправляємо в миску, до решти інгредієнтів. Потім вливаємо соєвий соус, рисовий оцет, додаємо чорний мелений перець і трохи солі.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 9

Перемішуємо фарш руками, злегка відбиваючи його про миску.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 10

Дістаємо тісто з холодильника, викладаємо на робочу поверхню столу, трохи присипану борошном, нарізаємо на кілька частин. Працюємо по черзі з кожною окремою шматочком, інші прибираємо в мішечок, щоб тісто не завітриться.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 11

Великий шматок тіста розрізаємо на невеликі шматочки, розміром з волоський горіх.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 12

Кожен маленький шматочок округляем, а потім розгортаємо в коржик, як на звичайні пельмені.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 13

На середину коржів викладаємо чайну ложку підготовленої начинки.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 14

Краї красиво защіпляем. Спочатку робимо защип посередині, а потім по черзі робимо защипи з кожного боку.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 15

У підсумку вони набувають гарну форму пелюстки.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 16

Таким чином, готуємо всі інші цзяоцзи.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 17

Готові пельмені можна просто відварити в трохи підсоленій воді, можна приготувати на пару, як манти. Я ж, приготувала китайські пельмені на сковороді, спочатку посмажила їх, з одного боку, на рослинному маслі, до утворення скоринки.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 18

Потім налила в сковороду трохи води, закрила кришкою і готувала пельмені під парою, що виділяється.

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 19

Готові пельмені подаємо з соєвим соусом, в який можна додати дрібно подрібнений імбир і часник. Приємного вам апетиту!

Китайські пельмені цзяоцзи: фото 20

Радимо прочитати

Пельмені з яловичини
Пельмені з яловичини
Домашні пельмені з яловичини можуть бути не тільки смачні, але і соковиті. Якщо немає часу для ручного ліплення, використайте швидкий варіант – пельменницю.
Ліниві пельмені рецепти
Ліниві пельмені рецепти
Пельмені – досить популярне блюдо, однак, якщо ви хочете дійсно насолодитися їх смаком, то доведеться попрацювати і приготувати їх самостійно. На жаль, справа ця досить копітка, сили і час є не
Як зробити сосиски з індички
Як зробити сосиски з індички
І знову здрастуйте! Я мама не працює, але вдома практично не буваю. Шість днів на тиждень ми відвідуємо з доньками різні гуртки і розвиваючий центр, бібліотеку, обов'язково ходимо в басейн два рази в
Домашні сосиски в харчовій плівці
Домашні сосиски в харчовій плівці
Щоб вибрати для сім'ї по-справжньому якісні сосиски по ГОСТу, потрібно спробувати не одну і не дві, а як мінімум по кілька штук кожного виду. Але навіщо піддавати себе і свій організм такого

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки