Китайські пельмені - рецепт з фото (цзяоцзи)

складові
Для тесту:
- Пшеничне борошно - 2 склянки,
- Окріп - 200 мл,
- Сіль - 1 ч. Ложка.
Для начинки:
- Фарш свинячий - 400-500 грам,
- Капуста свіжа - 200 грам,
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- Цибуля зелена - 2-3 стебла
- Часник - 2-3 зубчики,
- Імбир свіжий - 1 ч. Ложка,
- Соєвий соус - 40-50 мл,
- Рисовий оцет - 1 ч. Ложка,
- Сіль, чорний мелений перець - за смаком,
Рослинна олія (для смаження пельменів) - 2 ст. ложки.
Загальний час приготування: 1 година
Вихід: 30 шт
Сьогодні приготуємо досить поширене блюдо китайської кухні - пельмені цзяоцзи. Готуються такі пельмені виключно з свинячого фаршу, на заварний тесті. У фарш обов'язково додається капуста, пекінська, мангольд або наша проста білокачанна. Подаються такі пельменів без бульйону, але з різними соусами.
Як приготувати китайські пельмені в домашніх умовах - покроковий рецепт з фото
Необхідні інгредієнти.
Готуємо тісто. Для цього в миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо сіль, перемішуємо їх між собою.
В середині борошняної суміші робимо поглиблення і вливаємо окріп. Починаємо замішувати тісто, спочатку виделкою або лопаткою, так як самі розумієте, в окріп руки не засунеш. А вже коли тісто трохи охолоне, продовжуємо замішувати його руками.
Готове тісто дуже ніжне, еластичне, приємне для рук. Кладемо тісто в поліетиленовий мішечок і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
Готуємо начинку для китайських пельменів цзяоцзи. Готують їх виключно з свинячого фаршу, його можна купити в готовому вигляді або самим прокрутити з м'яса. Змішуємо його з прокручувалися через м'ясорубку ріпчастою цибулею.
Капусту потрібно подрібнити дуже-дуже дрібно, найкраще скористатися блендером з ножовими насадками. Якщо ж, у вас немає такого блендера, доведеться попрацювати ножем, але після цього, нарубану капусту потрібно буде деякий час потиснути руками, щоб вона стала м'якою і пустила сік.
Подрібнену капусту додаємо до м'ясного фаршу.
Зелену цибулю дрібно шаткуємо, імбир і часник натираємо на дрібній тертці.
Їх також відправляємо в миску, до решти інгредієнтів. Потім вливаємо соєвий соус, рисовий оцет, додаємо чорний мелений перець і трохи солі.
Перемішуємо фарш руками, злегка відбиваючи його про миску.
Дістаємо тісто з холодильника, викладаємо на робочу поверхню столу, трохи присипану борошном, нарізаємо на кілька частин. Працюємо по черзі з кожною окремою шматочком, інші прибираємо в мішечок, щоб тісто не завітриться.
Великий шматок тіста розрізаємо на невеликі шматочки, розміром з волоський горіх.
Кожен маленький шматочок округляем, а потім розгортаємо в коржик, як на звичайні пельмені.
На середину коржів викладаємо чайну ложку підготовленої начинки.
Краї красиво защіпляем. Спочатку робимо защип посередині, а потім по черзі робимо защипи з кожного боку.
У підсумку вони набувають гарну форму пелюстки.
Таким чином, готуємо всі інші цзяоцзи.
Готові пельмені можна просто відварити в трохи підсоленій воді, можна приготувати на пару, як манти. Я ж, приготувала китайські пельмені на сковороді, спочатку посмажила їх, з одного боку, на рослинному маслі, до утворення скоринки.
Потім налила в сковороду трохи води, закрила кришкою і готувала пельмені під парою, що виділяється.
Готові пельмені подаємо з соєвим соусом, в який можна додати дрібно подрібнений імбир і часник. Приємного вам апетиту!