Піца з шинкою
Як же хочеться іноді чогось круглого, з купою розплавленого сиру і великою кількістю запечених овочів, а ще щоб сиру було побільше. Вгадали? Це піца.
Я дуже люблю піцу ще з тих часів, коли її неможливо було купити, але все вже було про неї чули і кожен готував смачну домашню піцу на свій розсуд, з того що було під рукою. Була і така домашня піца, тісто якої сягала товщини колосальних розмірів, виходив такий собі пиріг. Все це було в новинку і дуже смачно для нас, на той момент не розпещених всякими кулінарними шедеврами. Багато піци я перепробувала у своєму житті і утвердилася в думці, що сама смачна домашня піца. Може бути тому, що готується вона з душею і для себе :)
Рецепт її досить простий, а смак незрівнянний. Італійці знають толк в кулінарії, раз придумали таке диво, як піца :)
Піца з шинкою рецепт
Складові:
- 1 склянка борошна
- 3 ложки оливкової олії
- чайна ложка сухих дріжджів
- дрібка солі
- вода
- шинка
- помідор
- солодкий перець
- кетчуп
- сир
Рано чи пізно кожен з нас заводить особистий рецепт смачної домашньої піци, але починається все з першої спроби, з першого вдалого тесту для основи. Тут я даю найголовніший і простий рецепт - тісто для піци на воді, а бувають ще й інші його види, але про це іншим разом.
Багато хто звик ласувати піцою тільки в піцеріях і кафе. У великих містах існує доставка піци, але ця послуга прийнятна не для всіх. По-перше - ціна питання, а по-друге - не скрізь така послуга існує. Тому вчимося готувати домашню піцу самі і перестаємо залежати від громадського харчування. Тим більше, що приготувати піцу в домашніх умовах набагато простіше, ніж здається на перший погляд.
{ad1} Почнемо з того, що змішаємо борошно з дріжджами і дрібкою солі, додамо оливкова олія.
Введемо трохи теплої води і замісити пружне тісто. Тісто месім ретельно, любовно, адже піца в домашніх умовах - це ціле мистецтво, результат якого оцінять найдорожчі люди.
Потім дамо тесту підійти протягом 40-60 хвилин, Обімніть його і розкачати в круглий пласт. Ви знаєте, зовсім не обов'язково робити піцу круглої. Адже на деко влізе набагато більше, якщо зробити основу прямокутної :)
Збірка страви відбувається досить творчо, ми ж пам'ятаємо, що Домашня піца в першу чергу є візитною карткою самої господині і відображає її характер та уподобання. Перший шар - кетчуп, потім шинка, перець і помідори. Це так, стандартний варіант розкладки начинки, а ви можете викласти інгредієнти не один на інший, а, наприклад, смугами. Сир завершує збірку піци - це закон. А взагалі, піца з шинкою і сиром, мабуть, сама нетривіальна з усіх, тому повинна знайти відгук у серці (або шлунку) кожного :)
Запікаємо піцу при 250 градусах в електричній духовці (режим верх-низ) або при 200 градусах в газовій духовці. Час приготування відповідно 15 і 20 хвилин (з моменту повного розігріву).
Запікаємо піцу при 250 градусах в електричній духовці (режим верх-низ) або при 200 градусах в газовій духовці. Час приготування відповідно 15 і 20 хвилин (з моменту повного розігріву). Ось і завершилося приготування страви з гордою назвою піца домашня, рецепт якої, як ви вже встигли переконатися, не те слово як простий. Смачного!
Якщо Вас зацікавила італійська кухня, то пропоную спробувати приготувати домашню пасту з кабачками і грибами і фокаччу з помідорами