Міні піца


Міні - піцу, на відміну від піци стандартного розміру, можна з'їсти за один раз, її можна взяти з собою на пікнік, зручно упакувавши в контейнери або прихопити з собою на роботу в якості перекусу. Особливо улюблена міні піца школярами і студентами, тому що нею можна перекусити навіть на ходу, переміщаючись на перерві з одного кабінету в інший.

Дуже швидко можна зробити її з батона і готового листкового тіста. Перед вами докладний рецепт приготування, як дріжджового тіста основи, так і начинки.

Міні піца

Міні піца

В якості начинки для міні – піци підійде будь-відварне м'ясо або ковбасу, можна додати злегка обсмажені шампіньйони, нарізані колечками маслини або каперси, та хоч кільку замість анчоусів. І сир можна додати не одного, а декількох сортів.

Відкриваєте холодильник, уважно вивчаєте його вміст, збираєте всі залишки (шматочки сиру, ковбаси і т. д.) і приступаєте до приготування міні – піци.

Інгредієнти:

для тіста (на 4 міні – піци):

  • борошно – 300 г
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • свіжі дріжджі – 20 г,
  • оливкова олія – 4 ст. л.

для начинки:

  • м'який сир «Маасдам» - 100 г
  • шинка варена – 100 г
  • огірки солоні – 3 шт.,
  • томати – 1 шт.

Процес приготування:

Щоб замісити тісто для піци, перемішайте в мисці 300 г борошна 0,5 ч. л. солі. У центрі зробіть ямку і розкришите 20 г свіжих дріжджів, влийте в ямку 5 ст. л. теплої води, трохи присипте борошном, поставте в тепле місце на 15 хвилин для того, щоб дріжджі запенились і почали діяти.

Коли з'являться бульбашки, влийте додатково ще 100 мл теплої води і 4 ст. л. оливкової олії. Швидко змішайте все в міксері з насадкою для тіста (можна вручну), потім перекладіть на стіл і вимісіть вручну до тих пір, поки воно не стане еластичним. Скачайте тісто в кулю, залиште в теплому місці на 45 хвилин, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі.

Коли тісто підніметься, розділіть його на 3 або 4 частини, кожну частину розкачайте товщиною 8 - 10 мм. Для начинки наріжте тонкою соломкою шинку тонкими скибочками – помідори і солоні огірки. Натріть на дрібній тертці сир.

Розкладіть начинку на тісто, присипте сиром. Випікайте міні – піца в духовці при температурі 180 градусів 20 хв.

Міні піца рецепт

Рецепт фото від Мілени спеціально для сайту Записна книжка.

Радимо прочитати

Основа для піци рецепт простий з фото
Основа для піци рецепт простий з фото
Всім привіт. З чого складається піца? З основи, яка готується з тіста і начинки. Основа для піци – ось що вам потрібно. Чому б нам її не приготувати про запас? А вже начинку ви можете комбінувати з
Коржі на сковороді
Коржі на сковороді
Коржі на сковороді дуже смачні, що само по собі є достатньою підставою для їх приготувати, але не єдиним приводом. Коли в будинку немає хліба і йти за ним не хочеться, дріжджові коржики не тільки
Швидке листкове тісто
Швидке листкове тісто
і дріжджове Листкове тісто – це основа всіх видів випічки. Листкове чудово підходить для тортів, печива, булочок з несолодкої начинкою і навіть піци. Дуже часто листкове тісто використовується для

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки