» » Простий рецепт кабачків в духовці

Простий рецепт кабачків в духовці


Простий рецепт кабачків в духовці
Цей простий рецепт приготування кабачків в духовці підкорив мене з першого погляду. Здавалося б, що можна приготувати з банальних кабачків такого, щоб здивувати рідних і здивуватися самому? Все більш-менш їстівні страви давно на слуху і вже не по разу випробувані. А ось і не всі :) Є ще одне блюдо з кабачків, яке варте уваги!

Кабачки в духовці з сиром (а наші кабачки саме з ним) - страва дієтичне, легке, більше нейтральне, але при цьому принадно смачне. Кабачки в духовці виходять хрусткими зовні (за рахунок панірування з сухарів і сиру) і ніжними всередині. Готуються кабачки в духовці дуже швидко, підготовка теж не вимагає багато часу. Взагалі кабачки в духовці - блюдо з серії «на швидку руку».

Підбиваючи попередні підсумки за рецептом кабачків в духовці можна сказати, що в цьому рецепті вдало співпали три основних складових: користь, смак, швидкість приготування. Завдяки цим якостям, та ще й тому, що сезон кабачків відкритий і вони тепер більш ніж доступні, кабачки в духовці з сиром можна готувати мало не кожен день. При цьому кожен раз можна «оновлювати» блюдо різними соусами і приправами. Дуже доречно приготувати до таких кабачків в духовці швидкий соус на основі сметани. Просто берете нежирну сметану, соліть й перчимо її на смак і додаєте дрібно рубану зелень і пропущений через прес часник. Виходить дуже смачно. Якраз те, що потрібно.

Складові:

  • 2 невеликих молодих кабачка
  • 50 г твердого сиру
  • 0,5 склянки панірувальних сухарів
  • 2 яйця
  • 0,3 чайної ложки солі

Кабачки в духовці покроково з фото

Насамперед включаємо духовку розігріватися до 200 градусів.

{ad1}

Якщо є така можливість, то для рецепта кабачків в духовці з сиром краще використовувати молоді кабачки невеликого розміру, в яких ще немає насіння. Моєму кабачки і витираємо насухо. Розрізаємо кожен поперек на дві однакові половинки. Потім кожну половинку вздовж на дві частини і в підсумку нарізаємо ці частини на брусочки. На фото добре видно форма брусків, яка повинна вийти.


Готуємо паніровці для кабачків в духовці. Для цього в окремій ємності змішаємо половину склянки панірувальних сухарів і 50 г натертого на дрібній тертці твердого сиру. В оригінальному рецепті рекомендується використовувати сир пармезан, але мій досвід показав, що з цією роллю цілком впорається будь-який твердий сир. Змішуємо ці два інгредієнти.


В іншій ємності розколоти два яйця, додавши дрібку солі.

Деко покриваємо листом пергаменту.

Шматочки кабачків по черзі занурюємо в яйце.


Після яйця кабачки кладемо в ємність з сухарями і сиром і обвалюють їх з усіх боків.

Як приготувати кабачки в духовці
Викладаємо кабачки на деко шкіркою вниз, залишаючи невелику відстань між ними. Відправляємо деко з кабачками в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо їх 15-20 хвилин до рум'яного кольору.

Кабачки в духовці рецепт з фото
Простий рецепт кабачків в духовці повністю виправдав свою назву. Готувати запечені кабачки було просто і швидко, а є їх - смачно! Обов'язково буду готувати такі запечені кабачки в духовці ще не один раз. Приємного апетиту і до нових зустрічей!

Смачні кабачки в духовці

Радимо прочитати

Компот з кабачків
Компот з кабачків
Поповнюємо засіки черговий незвичайної заготівлею – компот з кабачків, апельсина і лимона. Лимон будемо використовувати в якості натурального консерванту. Якщо вам здається дивним поєднання апельсину
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Даний варіант заготовки кабачків на зиму є бюджетним варіантом солодощі. Крім цього, вона ще й дуже ароматною і апетитною. Завдяки тому, що кабачки цукіні і не володіють сильним запахом і смаком,
Кабачки як грузді
Кабачки як грузді
Кабачок – унікальний овоч, здатний настільки сильно просочуватися ароматами інших інгредієнтів, що в різних стравах він може нагадувати то гриби, то варення з цитрусів, то ананаси. До того ж коштує
Кабачки як ананаси
Кабачки як ананаси
Пропонуємо заготовити відмінне десертне блюдо на зиму – солодкі кабачки як ананаси в сиропі. Таку заготовку за смаком можна порівняти з консервованими ананасами. Так, саме ананасами. Кабачок, завдяки
Кабачки без стерилізації на зиму
Кабачки без стерилізації на зиму
Важко уявити собі маринад для зимових заготовок без використання оцту або інший кислоти. Тим більше, що ці інгредієнти необхідні не тільки для посилення смаку, але і для зберігання консервації.
Аджика з кабачків
Аджика з кабачків
Знову настав гарячий сезон. В самому розпалі свіжі овочі, пряні трави, фрукти і ягоди. Не хочеться стояти біля гарячої плити, але від цього нікуди не дітися. Пропоную рецепт смачної аджики з

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки