» » Тефтелі в томатному соусі в духовці

Тефтелі в томатному соусі в духовці


тефтелі покроковий рецепт з фото

Сьогодні хочу поділитися з вами одним дуже корисним рецептом, який дозволить нагодувати як дорослих членів сім'ї, так і самих маленьких. Як завжди, рецепт досить простий і не зажадає великих зусиль для приготування.

Це будуть не просто тефтелі, а тефтелі з рисом і морквою в томатному соусі. Ви подумаєте, що склад блюда дуже нагадує начинку для голубців, і матимете рацію. Абсолютно ідентичний складу, але є деякі відмінності в приготуванні. А взагалі цей рецепт - знахідка для тих, хто обожнює голубці, але при цьому залишає недоторканою капусту.

Тефтелі з рисом в духовці

Складові:

  • 500 г свинини
  • 1/2 цибулини
  • 1 велика морква
  • 1/2 склянки рису
  • 2 столові ложки (з гіркою) томатної пасти
  • сіль
  • цукор
  • перець
  • лавровий лист
  • соняшникова олія

Як готувати тефтелі з рисом

Шматочок свинини моєму і зрізаємо з нього плівки і сухожилля.

як готувати тефтелі з рисом

Далі робимо фарш. Я розрізала м'ясо на кубики і скористалася блендером. Це заощадило мені час (ну не люблю я мити м'ясорубку).

тефтелі в томатному соусі рецепт з фото

Лук я потерла на дрібній тертці і додала в фарш. За краще не бачити цибулю в їжі, тому так і вчинила. А по хорошому фарш готують разом з цибулею, одночасно їх перемелюючи.

{ad1}

тефтелі з рисом в духовці

Відставляємо фарш в сторону і переходимо до моркви. Чистимо і моєму її, потім натираємо на дрібній тертці і обсмажуємо з додаванням 2-3 ложок соняшникової олії.

тефтелі в соусі рецепт покроковий

Підготуємо рис, сіль і перець. Я додала чайну ложку трав (приправа «Італійські трави»), але це не обов'язково.

тефтелі в соусі покроковий рецепт з фото

З'єднуємо фарш, морква, рис, сіль, перець, трави. Сіль - неповна столова ложка, перець - 1/4 чайної ложки.

тефтелі в духовці в томатному

З отриманої маси формуємо тефтелі. Тут я хотіла б уточнити деякі моменти. Формування котлет або тефтелей робиться змоченими у воді руками, інакше фарш буде липнути. Розмір тефтелей може бути будь-яким, але не більше курячого яйця. Я віддаю перевагу тефтелі розміром з великий волоський горіх.

Після того, як тефтелі були сформовані, їх слід підсмажити. Використовуємо сковороду, на якій обсмажували морква, тільки додамо ще трохи соняшникової олії. На обжарку у мене пішло близько 5 хвилин. Вогонь повинен бути досить сильний, перевертаємо тефтелі кожні 30 секунд.

рецепт смачних тефтелей

Злегка обсмажені тефтелі перекладаємо в жаровню.

Готуємо томатний соус. Для цього в 500 мл води розчинний томатну пасту, додамо чайну ложку (з гіркою) солі, столову ложку цукру, половину чайної ложки меленого перцю. Заллємо рідиною тефтелі.

Запікаємо страву 1 годину при температурі 190 градусів (доводимо до повної готовності рису).

смачні тефтелі з підливою

До тефтелі я вважаю за краще подавати картопляне пюре, а вам бажаю приємного апетиту і гарного дня!

смачні тефтелі з підливою

Смачні тефтелі з підливою готові. Правда красені?

тефтелі з рисом в духовці

Радимо прочитати

Ліниві голубці в мультиварці
Ліниві голубці в мультиварці
Є страви, які однаково добре виходять і в духовці, і на сковорідці, і в каструлі, і навіть в мультиварці. Ліниві голубці якраз відносяться до таких. Якщо при приготуванні звичних голубців багато часу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки