Тефтелі в томатному соусі в духовці
Сьогодні хочу поділитися з вами одним дуже корисним рецептом, який дозволить нагодувати як дорослих членів сім'ї, так і самих маленьких. Як завжди, рецепт досить простий і не зажадає великих зусиль для приготування.
Це будуть не просто тефтелі, а тефтелі з рисом і морквою в томатному соусі. Ви подумаєте, що склад блюда дуже нагадує начинку для голубців, і матимете рацію. Абсолютно ідентичний складу, але є деякі відмінності в приготуванні. А взагалі цей рецепт - знахідка для тих, хто обожнює голубці, але при цьому залишає недоторканою капусту.
Тефтелі з рисом в духовці
Складові:
- 500 г свинини
- 1/2 цибулини
- 1 велика морква
- 1/2 склянки рису
- 2 столові ложки (з гіркою) томатної пасти
- сіль
- цукор
- перець
- лавровий лист
- соняшникова олія
Як готувати тефтелі з рисом
Шматочок свинини моєму і зрізаємо з нього плівки і сухожилля.
Далі робимо фарш. Я розрізала м'ясо на кубики і скористалася блендером. Це заощадило мені час (ну не люблю я мити м'ясорубку).
Лук я потерла на дрібній тертці і додала в фарш. За краще не бачити цибулю в їжі, тому так і вчинила. А по хорошому фарш готують разом з цибулею, одночасно їх перемелюючи.
{ad1}Відставляємо фарш в сторону і переходимо до моркви. Чистимо і моєму її, потім натираємо на дрібній тертці і обсмажуємо з додаванням 2-3 ложок соняшникової олії.
Підготуємо рис, сіль і перець. Я додала чайну ложку трав (приправа «Італійські трави»), але це не обов'язково.
З'єднуємо фарш, морква, рис, сіль, перець, трави. Сіль - неповна столова ложка, перець - 1/4 чайної ложки.
З отриманої маси формуємо тефтелі. Тут я хотіла б уточнити деякі моменти. Формування котлет або тефтелей робиться змоченими у воді руками, інакше фарш буде липнути. Розмір тефтелей може бути будь-яким, але не більше курячого яйця. Я віддаю перевагу тефтелі розміром з великий волоський горіх.
Після того, як тефтелі були сформовані, їх слід підсмажити. Використовуємо сковороду, на якій обсмажували морква, тільки додамо ще трохи соняшникової олії. На обжарку у мене пішло близько 5 хвилин. Вогонь повинен бути досить сильний, перевертаємо тефтелі кожні 30 секунд.
Злегка обсмажені тефтелі перекладаємо в жаровню.
Готуємо томатний соус. Для цього в 500 мл води розчинний томатну пасту, додамо чайну ложку (з гіркою) солі, столову ложку цукру, половину чайної ложки меленого перцю. Заллємо рідиною тефтелі.
Запікаємо страву 1 годину при температурі 190 градусів (доводимо до повної готовності рису).
До тефтелі я вважаю за краще подавати картопляне пюре, а вам бажаю приємного апетиту і гарного дня!
Смачні тефтелі з підливою готові. Правда красені?