Як приготувати окрошку на кефірі
Весна в самому розпалі, а це значить, що прийшов час готувати окрошку. Організм скучив за свіжими овочами і хочеться якомога частіше готувати саме з них. Перше, що спадає на думку при згадці свіжих овочів - це салати, але сьогодні мова йтиме про зовсім унікальному блюді, яке люблять усі. Як ви вже здогадалися, сьогодні у нас до столу окрошка, причому на кефірі. Окрошка поєднує в собі і яскраві свіжі овочі, і дивовижний смак, і здатність охолодити організм в теплі сонячні дні. Окрошка на кефірі - блюдо просте і невибагливе, але при цьому дивовижно красиве. Строкаті плями редису, огірка, зелені надають окрошка на кефірі особливий настрій, і дивлячись на це блюдо апетит тут же прокидається.
Окрошка на кефірі не тільки смачна, але ще і піклується про вашу фігуру, оскільки не є володаркою великої кількості калорій. Тому не роздумуючи можете накладати собі добавку (а з холодником не буває інакше).
Я дуже полюбила це просте і швидке блюдо. Завжди знайдеться час відварити пару інгредієнтів і все швиденько нарізати. Після цього окрошка може вважатися готовою. Залишиться тільки додати в кожну порцію кефір і злегка посолити, ось і все дела :) Погодьтеся, мати пару таких швидких рецептів в запасі часом буває дуже навіть до речі.
Складові:
{ad1}
- 4 яйця
- 4 середні картоплини
- 2 середніх огірка
- 100 г редиски
- 100 г вареної ковбаси
- свіжа петрушка - кілька гілочок
- 1,5 л кефіру
- сіль
Окрошка на кефірі, рецепт покроково
Насамперед для приготування окрошки на кефірі нам слід відварити картоплю і яйця.
Варимо ці інгредієнти в двох різних каструлях. Яйця - 10 хвилин з моменту закипання. Потім зливаємо з каструлі окріп і наповнюємо її холодною водою для охолодження яєць.
Картопля варимо до повної готовності - приблизно 30-35 хвилин. Готовність картоплі перевіряємо наколюванням ножа. Після чого витягуємо картоплю з окропу і залишаємо для охолодження на 15 хвилин.
Після того, як картопля і яйця зварилися і охололи, їх слід почистити і нарізати кубиками. Відправляємо інгредієнти в підходящу ємність - контейнер або каструлю. І не забувайте, що скоро до яєць і картоплі приєднаються інші складові окрошки на кефірі, тому посуд повинна бути досить ємна.
Варену ковбасу (або шинку) також нарізаємо кубиками і відправляємо в миску до решти інгредієнтів.
Овочі, а саме огірки і редиску, ретельно миємо. Нарізаємо кубиками або дрібною соломкою.
Всі інгредієнти, крім петрушки готові. Дрібно рубаємо помиті гілочки зелені і додаємо в миску до окрошка. Все ретельно перемішуємо.
Кефір в окрошку слід додавати прямо перед подачею блюда, також і сіль. Густоту окрошки на кефірі зазвичай регулюють самостійно, але на вказане мною кількість інгредієнтів у мене пішло приблизно 1,5 л кефіру, при цьому окрошка на кефірі була досить густа.
Дуже смачно і красиво. Неможливо втриматися, тому смачного і до швидких зустрічей!