Суп із кролика
Суп із кролика відноситься до страв, що поєднує вишуканий смак і дієтичну цінність. Кроляче м'ясо і відвари з нього легко засвоюються, тому їх рекомендують не тільки дорослим, але й маленьким дітям.
Перед варінням домашню кролятину рекомендують замочувати в холодній воді перу годин, так з м'яса буде видалена кров, яка могла залишитися в тушці при домашньому забої.
Супи з кролика відрізняються величезною різноманітністю. В якості заправки застосовують макаронні вироби, овочі, додають морепродукти, екзотичні плоди, раків, різні спеції.
Ніжний смак і аромат кролячого бульйону дозволяє кулінарам створювати вишукані рецепти, деякі з них наведені нижче.
Як приготувати суп з кролика - 15 різновидів
- Суп із кролика з болгарським перцем
- Сирний суп з кроликом
- Суп з фрикадельками з кролика
- Суп із кролика з локшиною
- Суп із кролика з перловкою
- Суп із кролика для самих маленьких
- Суп-пюре з кролика
- Суп із кролика з вермішеллю
- Суп із кролика з каштанами
- Суп із кролика з овочами
- Смачний суп з кролика і цвітної капусти
- Борщ з кролика
- Делікатесний суп з кролика, м'яти, манго і огірка
- Суп із кролика в французькому стилі
- Вишуканий суп з кролика з раками
Суп із кролика з болгарським перцем
Простий в приготуванні суп, в якому повністю розкриваються смакові особливості бульйону з кролика.
Складові:
- Кролик (м'ясо) - 0,5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Лук - 2 штуки
- Рис - 60 грам
- Борошно - 20 грам
- Перець болгарський червоний - 2 штуки
- Масло вершкове - 20 грам
- Лист лавровий - 4 штуки
- Перець запашний - 8 горошин
- Часник - 4 зубки
- Петрушка, кріп, базилік, коріандр - за смаком
- Сіль за смаком.
приготування:
Кролика промити і обробити на шматки по 100 грам.
Залити 2-ма літрами води і варити п'ять хвилин, злити воду, м'ясо промити ще раз, знову залити водою, додати цибулину, спеції, посолити і варити 50 хвилин. Дістати зварене м'ясо.
Другу цибулину нарізати, моркву натерти на крупній тертці і спасерувати. Додати нарізані соломкою перець, борошно і, помішуючи, пасерувати п'ять хвилин. Покласти вершкове масло і потомить хвилин вісім.
Бульйон з кролика довести до кипіння і покласти промитий рис, варити десять хвилин, потім додати шматочки м'яса і овочеву піджарку і проварити на слабкому вогні пару хвилин.
Готового супу дати настоятися. Перед подачею приправити нарізаною зеленню і подрібненим часником.
Сирний суп з кроликом
Блюдо відрізняється легкої пікантність, яка затьмарює основний смак бульйону з кролика.
Складові:
- Верхня частина тушки кролика - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Морква - 150 грам
- Картопля - 3 штуки
- Олія - 2 ложка столових
- Масло вершкове - 100 грам
- Сирок - 1 упаковка на 1 літр бульйону
- Борошно - 1 ложка солов'я
- Сіль за смаком.
приготування:
Нарізати шматками кролика і зварити в чотирьох літрах води з улюбленими спеціями.
На сковороді розтопити вершкове масло з рослинним маслом і спасерувати нарізану цибулю. Додати нарізану дрібними кубиками моркву і продовжувати пасерувати п'ять хвилин. Ввести муку і ретельно розмішати.
У готовий бульйон покласти нарізану картоплю і поварити хвилин десять, ввести зажарку і варити п'ять хвилин.
Сирки натерти, ввести в суп і розмішати до повного розчинення.
Перед натиранням плавлені сирки потрібно добре охолодити, тоді вони не будуть розсипатися і прилипати до поверхні терки.
Суп готовий.
Суп з фрикадельками з кролика
Смачний і ароматний суп, який можна давати і маленьким дітям.
Складові:
- Овочева суміш «Італійська» - 200 грам
- Картопля - 3 штуки
- Капуста цвітна - 200 грам
- Капуста брокколі - 200 грам
- Лук - 2 штуки
- М'ясо кролика - 300 грам
- Зелень, сіль - за смаком.
приготування:
Картоплю і цибулю дрібно нарізати, брокколі і цвітну капусту розібрати на суцвіття. Заморожену овочеву суміш промити.
Поставити на вогонь каструлю в двома літрами води і довести до закипання, покласти всі овочі.
Подрібнити блендером цибулю і м'ясо, посолити, формувати кульки фрикадельок і додати в каструлю після десяти хвилин варіння овочів, покласти лавровий лист і посолити. Варити десять хвилин.
Суп із кролика з локшиною
Особливу привабливість цього супу додає локшина домашнього приготування.
Складові:
- Кролик - 1 штука
- Вода - 7 ½ літра
- Лук - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Лист лавровий - 3 штуки
- Перець чорний мелений - ½ ложки чайної
- Приправа сванська універсальна - 1 ложка їдальня
- Олія - 3 ложки столові
- Лимон - за смаком
- Петрушка, зелень - за смаком
- Сіль за смаком
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 250 грам.
приготування:
З підготовленого м'яса кролика зварити бульйон, знімаючи піну. У бульйон додати нарізану кубиками цибулю і моркву і продовжувати варити.
З яєць і борошна замісити тверде тісто, дати йому відпочити. Розкачати тонко, присипати борошном і згорнути ковбаскою. Нарізати тонку локшину.
У бульйон викласти нарізану картоплю і варити до напівготовності. Ввести спеції, сванські суміш, нарізану петрушку, лавровий лист і варити хвилин п'ятнадцять.
Посолити за смаком.
Покласти локшину і варити пару хвилин. За смаком додати лимонний сік.
Суп із кролика з перловкою
Ароматний і смачний суп, який виходить дуже ситним завдяки наявності перловки.
Складові:
- Кролик - ½ невеликий тушки
- Картопля - 7 штук
- Петрушка, корінь - 3 штуки
- Лук порей - 2 штуки
- Часник - 2 зубки
- Морква - 1 штука
- Селера, стебла - до смаку
- Крупа перлова - 5 ложок столових
- Кріп, орегано, розмарин - за смаком
- Сіль за смаком
- Кубики бульйонні грибні - 1 штука
- Перець горошок - пару штук.
приготування:
Кролика обробити, залити двома з половиною літрами води, додати сіль, спеції і поставити варитися на повільному вогні на три години.
Перлову крупу розпарити. Порей, зелень, часник дрібно нарізати і викласти в розпарену перловку.
З готового бульйону дістати кролика, викласти в каструлю перловку із зеленню і варити до готовності крупи, потім додати нарізані моркву і картоплю, корінь петрушки, дрібно нарізану селеру, грибний кубик і варити до готовності
Суп із кролика для самих маленьких
Це рецепт супу для дитячого харчування, який можна застосовувати для першого прикорму з шестимісячного віку.
Складові:
- Ніжка кролика - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Сіль - щіпка
- Зелень нарізана - щіпка
- Капуста цвітна - 1 суцвіття
- 1 шматочок моркви
- 1 шматочок цибулі.
приготування:
{ad1}Всі овочі нарізати дуже дрібно. Покласти в каструлю, додати кролика, залити водою і варити одну годину.
Готові овочі розім'яти виделкою, залити бульйоном і додати дуже дрібно нарізане м'ясо.
Якщо вік дитини до року, все готові інгредієнти супу краще блендіровать до пюреобразной консистенції.
Суп-пюре з кролика
Незважаючи на те, що суп дієтичний, він має багатий смак і аромат, тому його можна подавати в будь-яких випадках.
Складові:
- Кролик, м'ясо - 1 кілограм
- Масло - 2 ложки столові
- Борошно - 2 ложки столові
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 1 стакан
- Сіль за смаком.
приготування:
М'ясо відварити до готовності, дістати і відокремити від кісток. Філейні частини відкласти для гарніру, решта м'ясо дрібно блендіровать до пюреобразного стану.
Борошно обсмажити на маслі, влити молоко і варити на дуже слабкому вогні двадцять хвилин. Отриманий соус процідити, додати Пюріровать м'ясо, прогріти і влити в бульйон.
Бульйон довести до закипання і зняти з вогню. Жовтки розтерти з ложкою молока і ввести в суп.
Можна подавати з грінками
Суп із кролика з вермішеллю
Смачний суп для повсякденного меню.
Складові:
- Кролик - 1/3 тушки
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Вермішель - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Перець чорний горошком, лавровий лист, спеції, зелень, сіль - за смаком.
приготування:
Промите м'ясо залити водою, довести до закипання і злити першу воду. М'ясо промити, знову залити холодною водою і варити до готовності - близько години.
Дрібно нарізану цибулю пасерувати до прозорості, додати натерту на крупній тертці моркву і обсмажувати хвилин п'ять.
Готове м'ясо вийняти з каструлі, відокремити від кісток. У каструлю покласти нарізану картоплю і варити десять хвилин. Додати вермішель, спеції, цибулю і моркву і варити до готовності вермішелі.
Покласти в суп м'ясо кролика і подавати.
Суп із кролика з каштанами
Делікатесний суп, який можна подавати і як дієтичний, оскільки в ньому дуже мало калорій.
Складові:
- Кролик, м'ясо - 0,5 кілограма
- Каштани - 20 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 150 грам
- Картопля - 3 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Корінь селери - за смаком
- Масло вершкове - 1 ложка їдальня
- Борошно - 2 ложки столові
- Зелень, сіль, перець чорний свіжозмелений - за смаком.
приготування:
Поверхня каштанів хрестоподібно надрізати і варити п'ятнадцять хвилин. Відкинути на друшляк, обдати холодною водою, очистити.
Кролика нарізати порційними шматками, обваляти в борошні, змішаної з сіллю і перцем і обсмажити їх в трилітровій каструлі з товстим дном до золотистої скоринки. Готове м'ясо вийняти.
Обсмажувати м'ясо для супу краще так, щоб шматочки лежали в один шар, щоб вони не встигли випустити сік.
Морква нарізати соломкою, картопля - кубиками, цибулю - півкільцями, очищений від насіння перець чилі - тонкими кільцями.
Цибулю і моркву спасерувати в каструлі, де обсмажувався кролик. Додати каштани і обсмажувати пару хвилин. Покласти м'ясо кролика, селера, чилі, залити водою і варити півгодини, знімаючи піну.
У каструлю покласти картоплю, посолити, варити п'ятнадцять хвилин.
При подачі прикрасити нарізаною зеленню
Суп із кролика з овочами
Суп цікавий поєднанням солодкуватого смаку м'яса кролика і солодкуватий ноток квасолі, а присутність спагетті робить його дуже ситним.
Складові:
- Кролик - 1/3 частина туші з кістками
- Лук - 150 грам
- Морква - 150 грам
- Часник - 2 зубчики,
- Болгарський Перець - 1/2 штуки
- Квасоля стручкова - 1 стакан,
- Спагеті - 100 грам,
- Олія - 40 грам
- Біле сухе вино - 120 мілілітрів
- Розмарин - за смаком
- Перець гострий - за смаком
- Сіль за смаком
- Мускатний горіх - за смаком.
приготування:
Обробити кролика і підготувати для варіння овочі.
У каструлі розігріти масло і припустити м'ясо. Додати розмарин, болгарський перець, часник, через десять хвилин додати нарізану цибулю порей. Влити біле вино і випарувати його, покласти прованські трави, спеції, залити окропом і варити на повільному вогні двадцять хвилин.
Окремо до напівготовності відварити спагетті, промити і викласти в суп разом з квасолею і варити п'ятнадцять хвилин.
Суп готовий.
Смачний суп з кролика і цвітної капусти
Класичний суп з кролика, корисні дієтичні якості якого збільшуються додаванням цвітної капусти.
Складові:
- Кролик - 700 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Капуста цвітна - 300 грам
- Сіль за смаком.
приготування:
Кролика обробити на порційні шматочки і зварити з них бульйон з додаванням улюблених спецій. Варити приблизно годину.
Дрібно нарізану цибулю пасерувати без масла. Моркву натерти на крупній тертці.
Покласти в готовий бульйон моркву і цибулю, і варити п'ятнадцять хвилин. Додати тонко нарізану картоплю і цвітну капусти і варити ще п'ятнадцять хвилин.
При подачі прикрасити в тарілках нарізаною зеленню.
Борщ з кролика
Борщ з кролятини виходить настільки смачним, що його можна готувати і для святкового столу.
Складові:
- Кролик - 400 грам
- Картопля - 3 штуки
- Капуста невелика - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сало - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Паста томатна - 3 ложки столові
- Часник - 4-5 зубків
- Буряк - 1 штука
- Зелень петрушки, сіль - за смаком.
приготування:
Кролика обробити на шматки і вимочити м'ясо пару годин. Потім обсушити, залити чистою водою і варити на повільному вогні з цибулиною практично до готовності. Додати дрібно нашатковану капусту, натерті на купно тертці буряк і морква, продовжувати варити. Через п'ятнадцять хвилин додати нарізану кубиками картоплю.
Сало нарізати невеликими шматочками і обсмажити з часником і цибулею, додати нарізану зелень, томатну пасту, розвести водою і потомить пару хвилин. Викласти приготовлену заправку в каструлю і настояти хвилин десять, додавши сіль і спеції.
Можна подавати.
Делікатесний суп з кролика, м'яти, манго і огірка
Рецепт цього смачного супу з незвичайного поєднання продуктів був запропонований відомим кулінаром, володарем двох мішленівських зірок Томасом Келлерманом.
Складові:
- Кольрабі - 300 грам
- Огірок - 100 грам
- М'ясо кролика - 300 грам
- Мінеральна вода - 1 літр
- Лимонний сік - з ½ лимона
- Масло вершкове - 50 грам
- М'ята свіжа - 30 грам
- Цукор - ¼ ложки чайної
- Часник - 1 головка
- Цукор коричневий - 20 грам
- Оливкова олія - для обсмажування м'яса кролика
- Кмин - 40 грам
- Манго - 100 грам
- Сіль для кролика - 1 ложка чайна.
приготування:
½ м'яса кролика замаринувати в лимонному соці, дрібно подрібненому часнику, коричневому цукрі, кмину на добу.
Кольрабі відварити в мінеральній воді, дістати з каструлі, покласти м'ясо, що залишилося кролика і варити на повільному вогні до готовності.
Мариноване м'ясо засмажити до золотистої скоринки і нарізати тонкими невеликими смужками.
До відвареного кольрабі додати розтоплене масло, м'яту, бульйон з кролика, відварене м'ясо і блендіровать до пюреобразного стану.
Огірок натерти тонкою соломкою.
На тарілці сформувати башточки з смаженого м'яса кролика і огірковим смужок і залити отриманим пюре. Суп в тарілці прикрасити манго.
Суп із кролика в французькому стилі
Це дуже густий суп в сільському стилі.
Складові:
- Філе кролика - 0,5 кілограма
- Розмарин - гілочка
- Шавлія - щіпка
- Ковбаски підлозі копчёние- 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- ; Картопля - 4 штуки
- Квасоля консервована - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист, перець, зелень кропу і петрушки, сіль - за смаком.
приготування:
З м'яса кролика зварити міцний бульйон на повільному вогні. М'ясо нарізати тонкими смужками.
Ковбаски нарізати і обсмажити на сковорідці. На отриманому з ковбасок жирі обсмажити м'ясо кролика з розмарином і шавлією.
Окремо відварити нарізані картоплю і моркву і додати їх з невеликою кількістю овочевого бульйону і квасолею в бульйон з кролика. Викласти обсмажене м'ясо і ковбаски, прогріти, дати настоятися і можна подавати.
Вишуканий суп з кролика з раками
У супі з мене московського ресторану «Слов'янський базар» на початку ХХ століття прекрасно поєднуються солодкуваті смаку м'яса раків і кролика, а синтез їх ароматів роблять це блюдо справжньою знахідкою для гурманів.
Складові:
- Кролик - 0,5 кілограма
- Раки - 25 штук
- Петрушка - 3 гілочки
- Лист лавровий - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 6 горошин
- Морква - 1 штука
- Порей 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Імбир - шматочок кореня в 3 сантиметри
- Селера - 1 стебло
- Часник - 1 зубок
- Коньяк - 10 мілілітрів
- Олія - 50 мілілітрів
- Шафран - щіпка
- Томатна паста - 2 ложки столові
- Вершки 38% - 200 мілілітрів
- Масло вершкове - 50 грам
- Сіль за смаком.
приготування:
З м'яса кролика зварити бульйон, не даючи йому охолонути дістати м'ясо і покласти промитих живих раків, селера, лавровий лист і варити десять хвилин. Вийняти готових раків.
Дістати з раків м'ясо, видалити спинну вену, ножицями нарізати панцири на невеликі квадратики.
Очищені овочі крупно нарізати і обсмажити на олії. Додати томатну пасту і коньяк і томити до випарювання коньяку. Покласти панцири і тушкувати десять хвилин.
Овочеву суміш з панцирами пюрировать в блендері до однорідної консистенції. ВИ отримане пюре додати 1,5 літра раніше отриманого бульйону і варити сорок хвилин на малому вогні. Перед закінченням варіння додати шафран, вершки, довести до закипання і відставити з вогню.
На розпеченій сковороді розтопити вершкове масло і злегка обсмажити ракове і кроляче м'ясо.
У тарілку покласти мікс з м'яса кролика і раків, залити супом.
Можна подавати зі сметаною, прикрасити оливками.