Суп із кролика


Суп із кролика відноситься до страв, що поєднує вишуканий смак і дієтичну цінність. Кроляче м'ясо і відвари з нього легко засвоюються, тому їх рекомендують не тільки дорослим, але й маленьким дітям.

Перед варінням домашню кролятину рекомендують замочувати в холодній воді перу годин, так з м'яса буде видалена кров, яка могла залишитися в тушці при домашньому забої.

Супи з кролика відрізняються величезною різноманітністю. В якості заправки застосовують макаронні вироби, овочі, додають морепродукти, екзотичні плоди, раків, різні спеції.

Ніжний смак і аромат кролячого бульйону дозволяє кулінарам створювати вишукані рецепти, деякі з них наведені нижче.

Як приготувати суп з кролика - 15 різновидів

  1. Суп із кролика з болгарським перцем
  2. Сирний суп з кроликом
  3. Суп з фрикадельками з кролика
  4. Суп із кролика з локшиною
  5. Суп із кролика з перловкою
  6. Суп із кролика для самих маленьких
  7. Суп-пюре з кролика
  8. Суп із кролика з вермішеллю
  9. Суп із кролика з каштанами
  10. Суп із кролика з овочами
  11. Смачний суп з кролика і цвітної капусти
  12. Борщ з кролика
  13. Делікатесний суп з кролика, м'яти, манго і огірка
  14. Суп із кролика в французькому стилі
  15. Вишуканий суп з кролика з раками

Суп із кролика з болгарським перцем

Простий в приготуванні суп, в якому повністю розкриваються смакові особливості бульйону з кролика.

Суп із кролика з болгарським перцем

Складові:

  • Кролик (м'ясо) - 0,5 кілограма
  • Морква - 1 штука
  • Лук - 2 штуки
  • Рис - 60 грам
  • Борошно - 20 грам
  • Перець болгарський червоний - 2 штуки
  • Масло вершкове - 20 грам
  • Лист лавровий - 4 штуки
  • Перець запашний - 8 горошин
  • Часник - 4 зубки
  • Петрушка, кріп, базилік, коріандр - за смаком
  • Сіль за смаком.

приготування:

Кролика промити і обробити на шматки по 100 грам.

Залити 2-ма літрами води і варити п'ять хвилин, злити воду, м'ясо промити ще раз, знову залити водою, додати цибулину, спеції, посолити і варити 50 хвилин. Дістати зварене м'ясо.

Другу цибулину нарізати, моркву натерти на крупній тертці і спасерувати. Додати нарізані соломкою перець, борошно і, помішуючи, пасерувати п'ять хвилин. Покласти вершкове масло і потомить хвилин вісім.

Бульйон з кролика довести до кипіння і покласти промитий рис, варити десять хвилин, потім додати шматочки м'яса і овочеву піджарку і проварити на слабкому вогні пару хвилин.

Готового супу дати настоятися. Перед подачею приправити нарізаною зеленню і подрібненим часником.

Сирний суп з кроликом

Блюдо відрізняється легкої пікантність, яка затьмарює основний смак бульйону з кролика.

Сирний суп з кроликом

Складові:

  • Верхня частина тушки кролика - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Морква - 150 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Олія - ​​2 ложка столових
  • Масло вершкове - 100 грам
  • Сирок - 1 упаковка на 1 літр бульйону
  • Борошно - 1 ложка солов'я
  • Сіль за смаком.

приготування:

Нарізати шматками кролика і зварити в чотирьох літрах води з улюбленими спеціями.

На сковороді розтопити вершкове масло з рослинним маслом і спасерувати нарізану цибулю. Додати нарізану дрібними кубиками моркву і продовжувати пасерувати п'ять хвилин. Ввести муку і ретельно розмішати.

У готовий бульйон покласти нарізану картоплю і поварити хвилин десять, ввести зажарку і варити п'ять хвилин.

Сирки натерти, ввести в суп і розмішати до повного розчинення.

Перед натиранням плавлені сирки потрібно добре охолодити, тоді вони не будуть розсипатися і прилипати до поверхні терки.

Суп готовий.

Суп з фрикадельками з кролика

Смачний і ароматний суп, який можна давати і маленьким дітям.

Суп з фрикадельками з кролика

Складові:

  • Овочева суміш «Італійська» - 200 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Капуста цвітна - 200 грам
  • Капуста брокколі - 200 грам
  • Лук - 2 штуки
  • М'ясо кролика - 300 грам
  • Зелень, сіль - за смаком.

приготування:

Картоплю і цибулю дрібно нарізати, брокколі і цвітну капусту розібрати на суцвіття. Заморожену овочеву суміш промити.

Поставити на вогонь каструлю в двома літрами води і довести до закипання, покласти всі овочі.

Подрібнити блендером цибулю і м'ясо, посолити, формувати кульки фрикадельок і додати в каструлю після десяти хвилин варіння овочів, покласти лавровий лист і посолити. Варити десять хвилин.

Суп із кролика з локшиною

Особливу привабливість цього супу додає локшина домашнього приготування.

Суп із кролика з локшиною

Складові:

  • Кролик - 1 штука
  • Вода - 7 ½ літра
  • Лук - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Лист лавровий - 3 штуки
  • Перець чорний мелений - ½ ложки чайної
  • Приправа сванська універсальна - 1 ложка їдальня
  • Олія - ​​3 ложки столові
  • Лимон - за смаком
  • Петрушка, зелень - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 250 грам.

приготування:

З підготовленого м'яса кролика зварити бульйон, знімаючи піну. У бульйон додати нарізану кубиками цибулю і моркву і продовжувати варити.

З яєць і борошна замісити тверде тісто, дати йому відпочити. Розкачати тонко, присипати борошном і згорнути ковбаскою. Нарізати тонку локшину.

У бульйон викласти нарізану картоплю і варити до напівготовності. Ввести спеції, сванські суміш, нарізану петрушку, лавровий лист і варити хвилин п'ятнадцять.

Посолити за смаком.

Покласти локшину і варити пару хвилин. За смаком додати лимонний сік.

Суп із кролика з перловкою

Ароматний і смачний суп, який виходить дуже ситним завдяки наявності перловки.

Суп із кролика з перловкою

Складові:

  • Кролик - ½ невеликий тушки
  • Картопля - 7 штук
  • Петрушка, корінь - 3 штуки
  • Лук порей - 2 штуки
  • Часник - 2 зубки
  • Морква - 1 штука
  • Селера, стебла - до смаку
  • Крупа перлова - 5 ложок столових
  • Кріп, орегано, розмарин - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Кубики бульйонні грибні - 1 штука
  • Перець горошок - пару штук.

приготування:

Кролика обробити, залити двома з половиною літрами води, додати сіль, спеції і поставити варитися на повільному вогні на три години.

Перлову крупу розпарити. Порей, зелень, часник дрібно нарізати і викласти в розпарену перловку.

З готового бульйону дістати кролика, викласти в каструлю перловку із зеленню і варити до готовності крупи, потім додати нарізані моркву і картоплю, корінь петрушки, дрібно нарізану селеру, грибний кубик і варити до готовності

Суп із кролика для самих маленьких

Це рецепт супу для дитячого харчування, який можна застосовувати для першого прикорму з шестимісячного віку.

Суп із кролика для самих маленьких

Складові:

  • Ніжка кролика - 1 штука
  • Картопля - 1 штука
  • Сіль - щіпка
  • Зелень нарізана - щіпка
  • Капуста цвітна - 1 суцвіття
  • 1 шматочок моркви
  • 1 шматочок цибулі.

приготування:

{ad1}

Всі овочі нарізати дуже дрібно. Покласти в каструлю, додати кролика, залити водою і варити одну годину.

Готові овочі розім'яти виделкою, залити бульйоном і додати дуже дрібно нарізане м'ясо.

Якщо вік дитини до року, все готові інгредієнти супу краще блендіровать до пюреобразной консистенції.

Суп-пюре з кролика

Незважаючи на те, що суп дієтичний, він має багатий смак і аромат, тому його можна подавати в будь-яких випадках.

Суп-пюре з кролика

Складові:

  • Кролик, м'ясо - 1 кілограм
  • Масло - 2 ложки столові
  • Борошно - 2 ложки столові
  • Яйця - 2 штуки
  • Молоко - 1 стакан
  • Сіль за смаком.

приготування:

М'ясо відварити до готовності, дістати і відокремити від кісток. Філейні частини відкласти для гарніру, решта м'ясо дрібно блендіровать до пюреобразного стану.

Борошно обсмажити на маслі, влити молоко і варити на дуже слабкому вогні двадцять хвилин. Отриманий соус процідити, додати Пюріровать м'ясо, прогріти і влити в бульйон.

Бульйон довести до закипання і зняти з вогню. Жовтки розтерти з ложкою молока і ввести в суп.

Можна подавати з грінками

Суп із кролика з вермішеллю

Смачний суп для повсякденного меню.

Суп із кролика з вермішеллю

Складові:

  • Кролик - 1/3 тушки
  • Картопля - 4 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Вермішель - 100 грам
  • Морква - 1 штука
  • Перець чорний горошком, лавровий лист, спеції, зелень, сіль - за смаком.

приготування:

Промите м'ясо залити водою, довести до закипання і злити першу воду. М'ясо промити, знову залити холодною водою і варити до готовності - близько години.

Дрібно нарізану цибулю пасерувати до прозорості, додати натерту на крупній тертці моркву і обсмажувати хвилин п'ять.

Готове м'ясо вийняти з каструлі, відокремити від кісток. У каструлю покласти нарізану картоплю і варити десять хвилин. Додати вермішель, спеції, цибулю і моркву і варити до готовності вермішелі.

Покласти в суп м'ясо кролика і подавати.

Суп із кролика з каштанами

Делікатесний суп, який можна подавати і як дієтичний, оскільки в ньому дуже мало калорій.

Суп із кролика з каштанами

Складові:

  • Кролик, м'ясо - 0,5 кілограма
  • Каштани - 20 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 150 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Перець чилі - 1 штука
  • Корінь селери - за смаком
  • Масло вершкове - 1 ложка їдальня
  • Борошно - 2 ложки столові
  • Зелень, сіль, перець чорний свіжозмелений - за смаком.

приготування:

Поверхня каштанів хрестоподібно надрізати і варити п'ятнадцять хвилин. Відкинути на друшляк, обдати холодною водою, очистити.

Кролика нарізати порційними шматками, обваляти в борошні, змішаної з сіллю і перцем і обсмажити їх в трилітровій каструлі з товстим дном до золотистої скоринки. Готове м'ясо вийняти.

Обсмажувати м'ясо для супу краще так, щоб шматочки лежали в один шар, щоб вони не встигли випустити сік.

Морква нарізати соломкою, картопля - кубиками, цибулю - півкільцями, очищений від насіння перець чилі - тонкими кільцями.

Цибулю і моркву спасерувати в каструлі, де обсмажувався кролик. Додати каштани і обсмажувати пару хвилин. Покласти м'ясо кролика, селера, чилі, залити водою і варити півгодини, знімаючи піну.

У каструлю покласти картоплю, посолити, варити п'ятнадцять хвилин.

При подачі прикрасити нарізаною зеленню

Суп із кролика з овочами

Суп цікавий поєднанням солодкуватого смаку м'яса кролика і солодкуватий ноток квасолі, а присутність спагетті робить його дуже ситним.

Суп із кролика з овочами

Складові:

  • Кролик - 1/3 частина туші з кістками
  • Лук - 150 грам
  • Морква - 150 грам
  • Часник - 2 зубчики,
  • Болгарський Перець - 1/2 штуки
  • Квасоля стручкова - 1 стакан,
  • Спагеті - 100 грам,
  • Олія - ​​40 грам
  • Біле сухе вино - 120 мілілітрів
  • Розмарин - за смаком
  • Перець гострий - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх - за смаком.

приготування:

Обробити кролика і підготувати для варіння овочі.

У каструлі розігріти масло і припустити м'ясо. Додати розмарин, болгарський перець, часник, через десять хвилин додати нарізану цибулю порей. Влити біле вино і випарувати його, покласти прованські трави, спеції, залити окропом і варити на повільному вогні двадцять хвилин.

Окремо до напівготовності відварити спагетті, промити і викласти в суп разом з квасолею і варити п'ятнадцять хвилин.

Суп готовий.

Смачний суп з кролика і цвітної капусти

Класичний суп з кролика, корисні дієтичні якості якого збільшуються додаванням цвітної капусти.

Смачний суп з кролика і цвітної капусти

Складові:

  • Кролик - 700 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Капуста цвітна - 300 грам
  • Сіль за смаком.

приготування:

Кролика обробити на порційні шматочки і зварити з них бульйон з додаванням улюблених спецій. Варити приблизно годину.

Дрібно нарізану цибулю пасерувати без масла. Моркву натерти на крупній тертці.

Покласти в готовий бульйон моркву і цибулю, і варити п'ятнадцять хвилин. Додати тонко нарізану картоплю і цвітну капусти і варити ще п'ятнадцять хвилин.

При подачі прикрасити в тарілках нарізаною зеленню.

Борщ з кролика

Борщ з кролятини виходить настільки смачним, що його можна готувати і для святкового столу.

Борщ з кролика

Складові:

  • Кролик - 400 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Капуста невелика - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Сало - 50 грам
  • Морква - 1 штука
  • Паста томатна - 3 ложки столові
  • Часник - 4-5 зубків
  • Буряк - 1 штука
  • Зелень петрушки, сіль - за смаком.

приготування:

Кролика обробити на шматки і вимочити м'ясо пару годин. Потім обсушити, залити чистою водою і варити на повільному вогні з цибулиною практично до готовності. Додати дрібно нашатковану капусту, натерті на купно тертці буряк і морква, продовжувати варити. Через п'ятнадцять хвилин додати нарізану кубиками картоплю.

Сало нарізати невеликими шматочками і обсмажити з часником і цибулею, додати нарізану зелень, томатну пасту, розвести водою і потомить пару хвилин. Викласти приготовлену заправку в каструлю і настояти хвилин десять, додавши сіль і спеції.

Можна подавати.

Делікатесний суп з кролика, м'яти, манго і огірка

Рецепт цього смачного супу з незвичайного поєднання продуктів був запропонований відомим кулінаром, володарем двох мішленівських зірок Томасом Келлерманом.

Делікатесний суп з кролика, м'яти, манго і огірка

Складові:

  • Кольрабі - 300 грам
  • Огірок - 100 грам
  • М'ясо кролика - 300 грам
  • Мінеральна вода - 1 літр
  • Лимонний сік - з ½ лимона
  • Масло вершкове - 50 грам
  • М'ята свіжа - 30 грам
  • Цукор - ¼ ложки чайної
  • Часник - 1 головка
  • Цукор коричневий - 20 грам
  • Оливкова олія - ​​для обсмажування м'яса кролика
  • Кмин - 40 грам
  • Манго - 100 грам
  • Сіль для кролика - 1 ложка чайна.

приготування:

½ м'яса кролика замаринувати в лимонному соці, дрібно подрібненому часнику, коричневому цукрі, кмину на добу.

Кольрабі відварити в мінеральній воді, дістати з каструлі, покласти м'ясо, що залишилося кролика і варити на повільному вогні до готовності.

Мариноване м'ясо засмажити до золотистої скоринки і нарізати тонкими невеликими смужками.

До відвареного кольрабі додати розтоплене масло, м'яту, бульйон з кролика, відварене м'ясо і блендіровать до пюреобразного стану.

Огірок натерти тонкою соломкою.

На тарілці сформувати башточки з смаженого м'яса кролика і огірковим смужок і залити отриманим пюре. Суп в тарілці прикрасити манго.

Суп із кролика в французькому стилі

Це дуже густий суп в сільському стилі.

Суп із кролика в французькому стилі

Складові:

  • Філе кролика - 0,5 кілограма
  • Розмарин - гілочка
  • Шавлія - ​​щіпка
  • Ковбаски підлозі копчёние- 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • ; Картопля - 4 штуки
  • Квасоля консервована - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Лавровий лист, перець, зелень кропу і петрушки, сіль - за смаком.

приготування:

З м'яса кролика зварити міцний бульйон на повільному вогні. М'ясо нарізати тонкими смужками.

Ковбаски нарізати і обсмажити на сковорідці. На отриманому з ковбасок жирі обсмажити м'ясо кролика з розмарином і шавлією.

Окремо відварити нарізані картоплю і моркву і додати їх з невеликою кількістю овочевого бульйону і квасолею в бульйон з кролика. Викласти обсмажене м'ясо і ковбаски, прогріти, дати настоятися і можна подавати.

Вишуканий суп з кролика з раками

У супі з мене московського ресторану «Слов'янський базар» на початку ХХ століття прекрасно поєднуються солодкуваті смаку м'яса раків і кролика, а синтез їх ароматів роблять це блюдо справжньою знахідкою для гурманів.

Вишуканий суп з кролика з раками

Складові:

  • Кролик - 0,5 кілограма
  • Раки - 25 штук
  • Петрушка - 3 гілочки
  • Лист лавровий - 2 штуки
  • Перець запашний горошком - 6 горошин
  • Морква - 1 штука
  • Порей 1 штука
  • Лук червоний - 1 штука
  • Імбир - шматочок кореня в 3 сантиметри
  • Селера - 1 стебло
  • Часник - 1 зубок
  • Коньяк - 10 мілілітрів
  • Олія - ​​50 мілілітрів
  • Шафран - щіпка
  • Томатна паста - 2 ложки столові
  • Вершки 38% - 200 мілілітрів
  • Масло вершкове - 50 грам
  • Сіль за смаком.

приготування:

З м'яса кролика зварити бульйон, не даючи йому охолонути дістати м'ясо і покласти промитих живих раків, селера, лавровий лист і варити десять хвилин. Вийняти готових раків.

Дістати з раків м'ясо, видалити спинну вену, ножицями нарізати панцири на невеликі квадратики.

Очищені овочі крупно нарізати і обсмажити на олії. Додати томатну пасту і коньяк і томити до випарювання коньяку. Покласти панцири і тушкувати десять хвилин.

Овочеву суміш з панцирами пюрировать в блендері до однорідної консистенції. ВИ отримане пюре додати 1,5 літра раніше отриманого бульйону і варити сорок хвилин на малому вогні. Перед закінченням варіння додати шафран, вершки, довести до закипання і відставити з вогню.

На розпеченій сковороді розтопити вершкове масло і злегка обсмажити ракове і кроляче м'ясо.

У тарілку покласти мікс з м'яса кролика і раків, залити супом.

Можна подавати зі сметаною, прикрасити оливками.

Радимо прочитати

Суп з гречкою
Суп з гречкою
Суп з гречкою в історичних джерелах вперше згадується в періоди, що відносяться до часів правління Івана Грозного. Висока поживність, відмінний смак зробили такі супи «демократичними» -
Суп з плавленим сиром і фрикадельками, покроковий рецепт з фото
Суп з плавленим сиром і фрикадельками, покроковий рецепт з фото
Коли з'являються діти волею-неволею починаєш уважніше відноситься до раціону харчування. У домашньому меню все частіше з'являються всілякі корисні супи з великою кількістю овочів, каші, кількість
Кров'яна ковбаса рецепт з яблуками
Кров'яна ковбаса рецепт з яблуками
Яблука часто використовуються в кулінарії при приготуванні різних м'ясних страв. Найчастіше з ними запікають птицю, зокрема давно усталеної класикою жанру вважається поєднання яблук з гусаком, що
Печеня в горщиках
Печеня в горщиках
Печеня в горщиках відносять до страв російської сільської кухні. Найчастіше, наші прабабусі готували печеню у великих казанах, і мліло воно довго в російської печі. Аромат цієї страви, думаю, збирав

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки