Буряковий суп


Буряковий суп - це корисне і поживне блюдо, яке може бути приготовлено як в традиційному гарячому вигляді, так і в холодному.

В осінньо-зимовий період гаряче перша страва, головним інгредієнтом якого є буряк, може стати повноцінним обідом.

Буряк ідеально поєднується з м'ясом та іншими овочами.

Добре доповнює і збагачують смак бурякового супу часник, хрін і сметана.

У літній період, коли організм не потребує підвищеної споживанні калорій, можна приготувати легкий буряковий суп, наприклад, холодний борщ з відвареної або маринованої буряком. Одним з інгредієнтів такого блюда може бути м'ясо або ковбаса, але допустимо обійтися і без них.

Холодний борщ зі свіжими овочами та зеленню легко засвоюється організмом, дарує відчуття насичення і освіжає жарким днем.

Смак і зовнішній вигляд бурякового супу багато в чому залежить від якості його головного інгредієнта - буряка. Для того, щоб овоч став м'яким, його довго варять або запікають. Буряк збереже свій яскравий колір, якщо додати в суп трохи оцту в процесі варіння.

Як приготувати буряковий суп - 11 різновидів

  1. Буряковий суп-пюре (холодний)
  2. Буряковий крем-суп
  3. Буряковий суп з м'ясом кролика
  4. Буряковий суп з курячим філе
  5. Гарячий буряковий суп: класичний рецепт
  6. Холодний буряковий суп
  7. Суп буряковий з помідорами і солоними огірками
  8. Суп з маринованої буряком
  9. Буряковий суп без додавання м'яса
  10. Буряковий суп з квасолею без м'яса
  11. Буряковий суп з апельсинами

Буряковий суп-пюре (холодний)

Рецепт супу з різними видами зелені і оригінальною заправкою.

Буряковий суп-пюре (холодний)

Складові:

  • буряк - 500 г;
  • цибулю-шалот - 3 шт .;
  • стебла селери - 2 шт .;
  • цибуля-шніт - 4 стебла;
  • часник - 2 зубчики;
  • натуральний йогурт - 100 г;
  • оливкова олія - ​​2 ст. л .;
  • яблучний оцет - 2 ст. л .;
  • хрін + йогурт - 2 ст. л .;
  • перець;
  • сіль - по щіпці.

приготування:

Буряк варимо, потім, нарізаємо кубиками.

Крупно порубати цибулю-шалот, часник і селеру.

Змішуємо овочі і маринуємо їх: додамо оцет, оливкова олія, перець і сіль. Залишимо мінімум на 2 ч.

Зіб'ємо мариновані овочі блендером, додамо 200 мл охолодженої води, знову перемішати.

Змішаємо йогурт і хрін.

Розіллємо готовий буряковий суп-пюре по склянках, зверху покладемо по 1 ст.л. хрону і йогурту, прикрасимо пір'ям лука -шнітта.

Буряковий крем-суп

Екзотичний рецепт бурякового супу з великою кількістю продуктів і ніжною консистенцією.

Буряковий крем-суп

Складові:

  • буряк - 500 г;
  • стебла селери - 4 шт .;
  • кокосове молоко - 400 мл;
  • овочевий або курячий бульйон - 500 мл;
  • зубчики часнику - 2-3 шт .;
  • насіння коріандру - 1 ст.л .;
  • кунжутне масло - 1 ст.л .;
  • оливкова олія - ​​2 ст.л.; 2
  • сік лайма - з 1/2 шт .;
  • кінза - 1 пучок;
  • сіль;
  • перець - за смаком.

приготування:

Селера нарізаємо шматочками.

Дрібно порубати часник і обсмажити його 2-3 хв. в оливковій і кунжутному маслах.

Кип'ятимо бульйон, відправимо туди селера і часник, додамо товчені насіння коріандру.

Поваримо 8-10 хв., Вольем кокосове молоко, закип'ятити.

Зіб'ємо суп блендером, прогріємо до кипіння, додати сіль і перець, варимо ще 5 хв.

Додамо сік лайма, знову зіб'ємо.

Розіллємо крем-суп по тарілках, посипаємо кінзою і насінням кунжуту.

Буряковий суп з м'ясом кролика

Дієтичний рецепт супу на базі буряка і м'яса кролика.

Буряковий суп з м'ясом кролика

Складові:

  • буряк - 300 г;
  • м'ясо кролика - 300 г;
  • чорнослив - 7 шт .;
  • хліб білий - 200 г;
  • зелень кропу - 50 г;
  • вода - 2 л;
  • сіль;
  • перець - за смаком.
  • рослинне масло - 10 г.

приготування:

Обсмажити м'ясо на олії.

Буряк зваримо і на трьох на крупній тертці.

Поріжемо чорнослив.

Додамо тертий буряк і чорнослив до м'яса ,.

Варимо на повільному вогні.

Поки вариться суп, нарізаємо кубиками хліб і підсмажуємо його.

Суп подаємо на стіл із зеленню і грінками.

Буряковий суп з курячим філе

Рецепт живильного бурякового супу з різними овочами, зеленню і м'ясом кури.

Буряковий суп з курячим філе

Складові:

  • буряк - 1 шт .;
  • куряче філе - 1 шт .;
  • картопля - 1-2 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • болгарський перець - 100 г;
  • вершкове масло - 20 г;
  • сіль;
  • перець;
  • італійські трави;
  • лавровий лист;
  • сметана;
  • яйця.

приготування:

Запікаємо буряк в фользі при t 180 °.

Наріжемо куряче філе шматочками, заллємо водою. Після закипання варимо 5 хв.

Додамо кубики картоплі, варимо близько 20 хв .;

Наріжемо морква і цибуля.

Перекладемо овочі в блендер і збити.

Наріжемо шматочками болгарський перець.

Додамо в суп цибулю, моркву, перець і вершкове масло, спеції.

Варимо суп до м'якості картоплі.

Натремо на тертці буряк, додамо в суп в кінці процесу приготування, поварим 1 хв.

Розіллємо суп по тарілках, додаємо половинки яєць; заправимо страву сметаною.

Гарячий буряковий суп: класичний рецепт

Відмінні риси супу - висока поживна цінність і калорійність. Рецепт схожий з борщем, але в нього не входять капуста і помідори.

{ad1}

При подачі додають яйце.

Гарячий буряковий суп: класичний рецепт

Складові:

  • буряк молода з бадиллям - 2 шт .;
  • яловичина - 500 г;
  • морква,
  • огірок - по 2 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • томатний сік;
  • зелень;
  • сметана;
  • оцет;
  • цукор;
  • сіль за смаком.

приготування:

Варимо м'ясо близько 1,5 ч.

Картоплю нарізаємо кубиками, опускаємо в бульйон, готуємо до м'якості.

Шаткуємо морква, дрібно ріжемо цибулю. Обсмажуємо до золотистого відтінку.

Трьом на крупній тертці буряк, відправляємо на сковорідку, Томім під кришкою близько 10 хв.

Для того, щоб буряк залишалася яскравою, потрібно додати до неї трохи оцту.

Коли картопля звариться, додаємо в суп тушковані овочі, варимо 15 хв.

Кладемо сіль, перець, лавровий лист. За кілька хвилин до закінчення приготування, додаємо в суп зелень.

Готовий суп залишаємо настоюватися 30 хв.

Подаємо гарячим зі сметаною.

Суп зберігають в холодильнику не більше доби. Для більш тривалого збереження суміш овочів можна з'єднувати з бульйоном безпосередньо перед трапезою.

Холодний буряковий суп

Літній суп, приготований з сезонних овочів і зелені за цим рецептом, містить багато вітамінів, має високу поживну цінність і добре освіжає жарким днем.

Холодний буряковий суп

Складові:

  • буряк (середня) - 1 шт .;
  • яблучний оцет - 2 ст.л .;
  • яйця варені - 2 шт .;
  • огірок свіжий - 2 шт .;
  • Зелена цибуля;
  • кріп;
  • петрушка - по 30 г;
  • яловичина відварна - 200 г .;
  • кефір - 250 мл;
  • сіль, перець - за бажанням.

приготування:

Заливаємо буряк гарячою водою, додаємо трохи оцту і варимо на маленькому вогні близько 2 ч.

Одержаний скляний бульйон охолоджуємо.

Буряк очищаємо і нарізаємо кубиками.

Яйця варимо і розрізаємо на четвертинки.

Огірок нарізаємо кубиками, зелень дрібно кришимо.

Дрібно нарізаємо яловичину.

З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль і перець.

Холодний буряковий бульйон перемішуємо з кефіром і заливаємо порції овочів з м'ясом. Зверху кладемо четвертинки яєць, посипаємо зеленню.

Суп буряковий з помідорами і солоними огірками

Цікаве поєднання свіжих і солоних продуктів робить смак супу оригінальним і яскравим.

Суп буряковий з помідорами і солоними огірками

Складові:

  • буряк - 2 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 1/2 шт .;
  • картопля - 1 шт .;
  • помідор - 1 шт .;
  • огірки солоні - 1-2 шт .;
  • рослинне масло - 1 ст.л .;
  • м'ясний бульйон - 2 л .;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • кріп;
  • петрушка;
  • чебрець - по 30 г .;
  • сіль, цукор - за смаком.

приготування:

Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого відтінку.

Нарізаємо великими шматочками помідор і додаємо до цибулі, тушкуємо кілька хвилин.

Картоплю нарізаємо кубиками, відправляємо до цибулі.

Додаємо лавровий лист, перець.

Заливаємо продукти бульйоном. Після того, як суп закипить, варимо його 5 хв.

Буряк і огірки натираємо на крупній тертці, закладаємо в суп, доводимо до кипіння і варимо 5 хв.

Додаємо сіль, цукор і чебрець. Через 2 хв. знімаємо суп з вогню.

Розливаємо по тарілках і посипаємо зеленню.

Суп з маринованої буряком

Пікантний буряковий суп з маринованим овочем.

Суп з маринованої буряком

Складові:

  • буряк маринована - 500 г;
  • картопля - 2 шт .;
  • огірок - 1 шт .;
  • редис - 1-2 шт .;
  • часник - 1 зубчик;
  • кефір - 250 г;
  • сіль;
  • зелень;
  • сметана - за смаком.

приготування:

овочева заправка

Дрібно нарізаємо зелень, солимо, перчимо.

Нарізаємо кубиками редис і огірки.

Змішуємо овочі, додаємо роздавлений часник.

Перед подачею змішуємо відвар з кефіром 1: 2.

маринований буряк

Варіант 1

Трьом буряк на крупній тертці. Якщо овоч свіжий, можна використовувати і бадилля.

Підготовлену буряк заливаємо водою і додаємо оцет. Варимо близько 30 хв.

Відвар ставимо охолоджуватися, буряк товчемо і ставимо в холодильник.

Дістаємо блюдо за кілька годин до обіду, додаємо решту продуктів.

Варіант 2

Буряк заливаємо водою, додаємо 1 ст.л. цукру, варимо 1 ч. Витягуємо готову буряк, охолоджуємо, трьом на тертці, опускаємо в розчин оцту (1: 3), додаємо цукор.

Ми залишаємо на добу.

У тарілки кладемо овочеву заправку, заливаємо відваром, змішуємо з кефіром, додаємо половинки яєць і сметану.

Буряковий суп без додавання м'яса

Легкий буряковий суп на основі овочевого бульйону.

Якщо не додавати в готову страву сметану, воно підійде для пісного столу.

Буряковий суп без додавання м'яса

Складові:

  • буряк;
  • морква;
  • картопля;
  • цибуля ріпчаста - по 1 шт .;
  • бульйон овочевий - 600 мл;
  • зелень петрушки
  • сметана - 1 ст.л .;
  • рослинне масло - 2 ст.л .;
  • сіль;
  • перець - за смаком.

приготування:

Обсмажити цибулю на рослинній олії до м'якості.

Буряк і картопля наріжемо невеликими кубиками, моркву - кружальцями.

Додамо подрібнені овочі до цибулі, смажимо 3 хв.

Наллємо бульйон, додати сіль і перець.

Варимо суп на повільному вогні до готовності всіх овочів (близько 1/2 ч.) Під кришкою.

Розіллємо гарячий суп по тарілках, додаємо сметану і посипаємо рубаною петрушкою

Буряковий суп з квасолею без м'яса

Пісний буряковий суп з готової консервованої квасолею.

За вмістом білка квасоля не поступається м'ясу, а засвоюється організмом швидше.

Кількість продуктів розраховане на 7 порцій супу.

Буряковий суп з квасолею без м'яса

Складові:

  • буряк - 2 шт .;
  • капуста - 1/3 качана;
  • картопля - 4 шт .;
  • морква - 2 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • квасоля - 1 банка;
  • томатна паста - 2 ст.л.
  • рослинне масло - 3 ст.л .;
  • кріп;
  • лимонний сік - 4 ст.л .;
  • лавровий лист - 2 шт .;
  • сіль;
  • перець - за смаком.

приготування:

Натремо на тертці буряк і морква, дрібно нарізаємо цибулю.

Картоплю ріжемо на невеликі шматочки, капусту - соломкою.

Закип'ятити 3 л. води, покладемо картопля, знову доведемо до кипіння.

Посолити, додати лавровий лист, потім, опустимо капусту.

Обсмажити на рослинному маслі протягом 15 хв. буряк, морква і цибуля, потім, додамо томатну пасту, перемішати і згасимо ще кількох хв.

Опустимо підсмажені овочі в бульйон.

Додамо перець, кріп.

Викладемо в суп квасолю разом з рідиною.

Закип'ятити суп, а потім, поварим ще 10 хв, додамо лимонний сік.

Подаємо на стіл зі сметаною.

Буряковий суп з апельсинами

Даний варіант бурякового супу можна охарактеризувати як: апетитний, ароматний, ніжний і вітамінний.

Буряковий суп з апельсинами

Складові:

  • буряк - 800 г
  • апельсин - 3 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • фенхель - 1 шт .;
  • оливкова олія - ​​4 ч.л .;
  • винний оцет - 1/2 ч.л .;
  • сіль;
  • спеції - за смаком.

приготування:

Наріжемо кубиками буряк і фенхель, викладемо на деко.

Заправимо оливковим маслом, додамо сіль, перець, чебрець.

Запікаємо в духовці близько години при t 190 °.

Дрібно наріжемо лук і часник, обсмажити до золотистого кольору.

Викладемо в каструлю запечену буряк і фенхель, цибулю і часник, додамо 4 ст. окропу або бульйону.

Доводимо до кипіння, поварим ще 15 хв.

Зіб'ємо продукти блендером, повертаємо на плиту, вольем 1 ст. апельсинового соку свіжовичавленого і винний оцет.

Прогріємо і посолимо.

Подаємо суп на стіл з подрібненою цедрою апельсина.

Радимо прочитати

Борщ з грибами
Борщ з грибами
Рецепт пісного борщу з грибами саме на часі під час посту, а ще під час кризи. Дуже корисно дати можливість організму відпочити від м'яса і наваристих м'ясних бульйонів, просто поїсти легкої їжі.
Борщ з маринованої буряків
Борщ з маринованої буряків
Всім привіт. Зараз літо, жарко, хочеться чогось освіжаючого. Ми починаємо ламати голову, щоб це приготувати? У нашій родині традиційно готують холодний борщ, і зараз я приготую для вас борщ з
Борщ рецепт на кефірі
Борщ рецепт на кефірі
Холодні супи традиційно ми готуємо влітку. Воно й зрозуміло: спека, особливо їсти нічого не хочеться, рятують тільки холодні компоти, киселі, окрошка і ось такі холодні супи. Але що ж робити тим, хто

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки