Пельмені в домашніх умовах. Рецепт з фото
Домашні пельмені - їжа не просте. Для того, щоб скуштувати таке блюдо, доведеться не на жарт потрудитися. Але результат того вартий і це знає абсолютно кожен. Хіба знайдеться хоча б одна людина (за винятком вегетаріанця), який здатний байдуже поставитися до домашніх пельмені з добірного м'яса та з тонким тестом? Сумніваюся :) Ось і я така ж, сильно люблю їх. Так, ліпити довго. Так, набридає і втомлюються руки. Так, швидко зникають з тарілки. Але! Смачно, дуже смачно, шалено смачно! А якщо потрудитися про запас і заморозити пару пакетиків домашніх пельменів, то як мінімум ще два, а то і три рази без трудовитрат вдасться насолодитися цією божественною їжею, та ще й забезпечити вечерею всю сім'ю.
Що стосується складу домашніх пельменів, то фарш ви можете вибирати на свій смак. Особисто я завжди готую фарш зі свинини і не користуюся покупним. Ви ж можете приготувати фарш з яловичини або змішаний. Як то раз їла пельмені з кролика - було дуже смачно, хоча підозрюю, що це далеко не бюджетно. Думаю, що з індичатини так само дуже вдалі пельмені. Чи не пробувала з курки, але все ще попереду :) У будь-якому випадку домашні пельмені - це та їжа, яка апріорі не здатна бути не смачною. Мої ж пельмені завжди виходять на висоті, а секрет цього - тонко розкачане тісто, приготоване за особливим рецептом. Але все по порядку, а поки - список інгредієнтів, які нам знадобляться.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 10Складові:
- 2 склянки борошна
- 150 мл гарячої води
- 1 яйце
- сіль
- 700 г м'яса
- 1 цибулина
- мелений перець
- 1 столова ложка соняшникової олії
Як приготувати пельмені, рецепт з фото
У миску вбиваємо одне яйце і додаємо половину чайної ложки солі. Злегка збиваємо яйце виделкою.
{ad1}
Потім просіваємо в цю ж миску дві склянки борошна і перемішуємо з яйцем до більш-менш однорідної маси.
Далі нам знадобиться гаряча вода. Додаємо 150 мл води в миску і ще столову ложку соняшникової олії. Спочатку ложкою, а потім руками замішуємо тісто. Чому гаряча вода, а не холодна? Ви можете додати холодну, але тоді тісто замішується важче і ліпити пельмені з нього теж буде складніше. А з гарячою водою тісто виходить більш еластичним, легше і тонше розкочується. На смак готового блюда цей нюанс абсолютно не впливає.
Наш колобок з тіста начебто готовий, але йому потрібно ще трохи часу, щоб «дійти до кондиції». Для цього загорніть тісто в целофан і залишимо на 10-15 хвилин.
Тим часом приготуємо фарш, прокрутивши м'ясо разом з цибулиною через м'ясорубку, посолити і поперчити його. Солі потрібно приблизно 0,5 чайної ложки, перцю - щіпку.
Дістаємо тісто з целофану та ділимо на 3 частини. Дві повертаємо в пакет, а третю тонко розгортаємо на робочій поверхні, злегка присипаної борошном. Товщина тесту повинна бути 2-3 мм. За допомогою склянки вирізаємо кола. Незадіяний тісто (то, що залишилося після вирізання кіл) збираємо і кладемо в пакет до решти тесту. У центр кожного кола викладаємо неповну чайну ложку фаршу. Щільно защипуємо пельмень на манер вареника, а потім з'єднуємо два протилежних кінця. Таким чином отримуємо пельмені, виліплені класичним способом. Складаємо пельмені на дошку або стіл.
Необхідна кількість пельменів варимо 7 хвилин з моменту закипання води (закладаємо в киплячу воду і чекаємо нового моменту закипання, потім відраховуємо час). Воду для варіння пельменів слід трохи підсолити. Подаємо домашні пельмені з вершковим маслом або сметаною (дуже смачний варіант), злегка поперчити. Смачного!