» » Пельмені в домашніх умовах. Рецепт з фото

Пельмені в домашніх умовах. Рецепт з фото


Пельмені домашні. Рецепт з фото
Домашні пельмені - їжа не просте. Для того, щоб скуштувати таке блюдо, доведеться не на жарт потрудитися. Але результат того вартий і це знає абсолютно кожен. Хіба знайдеться хоча б одна людина (за винятком вегетаріанця), який здатний байдуже поставитися до домашніх пельмені з добірного м'яса та з тонким тестом? Сумніваюся :) Ось і я така ж, сильно люблю їх. Так, ліпити довго. Так, набридає і втомлюються руки. Так, швидко зникають з тарілки. Але! Смачно, дуже смачно, шалено смачно! А якщо потрудитися про запас і заморозити пару пакетиків домашніх пельменів, то як мінімум ще два, а то і три рази без трудовитрат вдасться насолодитися цією божественною їжею, та ще й забезпечити вечерею всю сім'ю.

Що стосується складу домашніх пельменів, то фарш ви можете вибирати на свій смак. Особисто я завжди готую фарш зі свинини і не користуюся покупним. Ви ж можете приготувати фарш з яловичини або змішаний. Як то раз їла пельмені з кролика - було дуже смачно, хоча підозрюю, що це далеко не бюджетно. Думаю, що з індичатини так само дуже вдалі пельмені. Чи не пробувала з курки, але все ще попереду :) У будь-якому випадку домашні пельмені - це та їжа, яка апріорі не здатна бути не смачною. Мої ж пельмені завжди виходять на висоті, а секрет цього - тонко розкачане тісто, приготоване за особливим рецептом. Але все по порядку, а поки - список інгредієнтів, які нам знадобляться.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій - 10

Складові:

  • 2 склянки борошна
  • 150 мл гарячої води
  • 1 яйце
  • сіль
  • 700 г м'яса
  • 1 цибулина
  • мелений перець
  • 1 столова ложка соняшникової олії

Як приготувати пельмені, рецепт з фото

У миску вбиваємо одне яйце і додаємо половину чайної ложки солі. Злегка збиваємо яйце виделкою.

{ad1}

1
Потім просіваємо в цю ж миску дві склянки борошна і перемішуємо з яйцем до більш-менш однорідної маси.

2
Далі нам знадобиться гаряча вода. Додаємо 150 мл води в миску і ще столову ложку соняшникової олії. Спочатку ложкою, а потім руками замішуємо тісто. Чому гаряча вода, а не холодна? Ви можете додати холодну, але тоді тісто замішується важче і ліпити пельмені з нього теж буде складніше. А з гарячою водою тісто виходить більш еластичним, легше і тонше розкочується. На смак готового блюда цей нюанс абсолютно не впливає.

3
Наш колобок з тіста начебто готовий, але йому потрібно ще трохи часу, щоб «дійти до кондиції». Для цього загорніть тісто в целофан і залишимо на 10-15 хвилин.

4
Тим часом приготуємо фарш, прокрутивши м'ясо разом з цибулиною через м'ясорубку, посолити і поперчити його. Солі потрібно приблизно 0,5 чайної ложки, перцю - щіпку.

5
Дістаємо тісто з целофану та ділимо на 3 частини. Дві повертаємо в пакет, а третю тонко розгортаємо на робочій поверхні, злегка присипаної борошном. Товщина тесту повинна бути 2-3 мм. За допомогою склянки вирізаємо кола. Незадіяний тісто (то, що залишилося після вирізання кіл) збираємо і кладемо в пакет до решти тесту. У центр кожного кола викладаємо неповну чайну ложку фаршу. Щільно защипуємо пельмень на манер вареника, а потім з'єднуємо два протилежних кінця. Таким чином отримуємо пельмені, виліплені класичним способом. Складаємо пельмені на дошку або стіл.

пельмені рецепт
Необхідна кількість пельменів варимо 7 хвилин з моменту закипання води (закладаємо в киплячу воду і чекаємо нового моменту закипання, потім відраховуємо час). Воду для варіння пельменів слід трохи підсолити. Подаємо домашні пельмені з вершковим маслом або сметаною (дуже смачний варіант), злегка поперчити. Смачного!

пельмені домашні

Радимо прочитати

Пельмені з яловичини
Пельмені з яловичини
Домашні пельмені з яловичини можуть бути не тільки смачні, але і соковиті. Якщо немає часу для ручного ліплення, використайте швидкий варіант – пельменницю.
Ліниві пельмені рецепти
Ліниві пельмені рецепти
Пельмені – досить популярне блюдо, однак, якщо ви хочете дійсно насолодитися їх смаком, то доведеться попрацювати і приготувати їх самостійно. На жаль, справа ця досить копітка, сили і час є не
Як зробити сосиски з індички
Як зробити сосиски з індички
І знову здрастуйте! Я мама не працює, але вдома практично не буваю. Шість днів на тиждень ми відвідуємо з доньками різні гуртки і розвиваючий центр, бібліотеку, обов'язково ходимо в басейн два рази в

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки