Суп пюре з брокколі


Суп пюре з брокколі - основа багатьох дієт, як для зниження ваги, так і для загального оздоровлення організму. Страви з брокколі виходять низькокалорійні, крім того покращують роботу травної системи, саме тому дієтологи радять боротися із зайвою вагою використовуючи для приготування їжі цю чудо капусту. Регулярне вживання брокколі допомагає в боротьбі з цукровим діабетом, знижується ризик розвитку ракових пухлин, ішемічної хвороби серця, підвищується імунітет. Завдяки величезній кількості рецептів і прекрасному поєднанню брокколі з практичними будь-якими інгредієнтами, можна перетворити нудні дієтичні страви в справжні гастрономічні шедеври.

Брокколі містять багато сірчистих речовин, саме вони при варінні виділяють не зовсім приємний запах. Щоб усунути цей аромат у готового блюда, необхідно в бульйон або воду, перед тим як покласти туди брокколі, додати дрібку харчової соди.

Свою історію брокколі ведуть ще від древніх римлян, вони перші стали використовувати даний вид капусти в їжу. Дуже довго цей цінний овоч залишався невідомим за межами Італії. Тільки в 16 столітті у Франції стали широко вживати брокколі, і були приготовлені перші супи пюре з них. В Англію брокколі завезли в 18 столітті, а в Росії і США вони отримали своє поширення лише в 20 столітті. Варто зазначити, що тільки в Італії і Франції брокколі не втрачають свою популярність і в даний час.

Кращий варіант приготування броколі, навіть як інгредієнт для супу - на пару, тому що під час варіння частина корисних речовин втрачається. Існує думка, що після заморозки брокколі втрачають всі свої вітаміни, але це не так. Якщо заморозка була одинична і після цього капуста відразу була приготовлена, можна бути впевненим, що вона зберегла всі свої цілющі властивості. У заморожуванні брокколі можна зберігати до 6 місяців. При виборі свіжих брокколі потрібно приділити увагу їх кольором - вони повинні бути яскраво зеленого або фіолетового кольору. Якщо капуста перезріла - її бутони стануть жовтими, від покупки такого овоча краще відмовитися. Свіжі брокколі чудово зберігаються в холодильнику протягом тижня.

Як приготувати суп-пюре з брокколі - 15 різновидів

  1. Суп пюре з брокколі «Класичний»
  2. Суп пюре з брокколі «Шинку»
  3. Суп пюре з брокколі «Лінивий»
  4. Суп пюре з брокколі «Мікс»
  5. Суп пюре з брокколі «Для милих дам»
  6. Суп пюре з брокколі «Осіннє насолоду»
  7. Суп пюре з брокколі «Сирний»
  8. Суп пюре з брокколі «Кедровий горіх»
  9. Суп пюре з брокколі «Дари морів»
  10. Суп пюре з брокколі з крабовим мусом
  11. Суп пюре з брокколі «Капустяний»
  12. Суп пюре з брокколі «Моментальний»
  13. Суп пюре з брокколі «Грибний»
  14. Суп пюре з брокколі «Согревающий»
  15. Суп пюре з брокколі «Курячий»

Суп пюре з брокколі «Класичний»

Саме з таких інгредієнтів готуються овочеві супи пюре. Але наш супчик особливий, адже головний інгредієнт в ньому брокколі, а значить він ще більш корисний, легкий і низькокалорійний.

Суп пюре з брокколі «Класичний»

Складові:

  • Брокколі - 3-4 штуки
  • Лучок червоний - 1/2 штуки
  • Морквина - 1/2 штуки
  • Борошно - 1,5 столові ложки
  • Курячий бульйон - 500 мілілітрів
  • Вершкове маслечко - 40 грам
  • Вершки - 100-150 мілілітрів
  • Сухарики - для подачі
  • Сіль, паприка - за смаком

приготування:

Лучок з морквою нарізаємо кубиком. На вершковому маслі обсмажуємо цибульку до м'якості, потім додаємо моркву і борошно. Продовжуємо смажити, поки борошно не стане золотистою. Додаємо бульйон, сіль і брокколі, залишаємо варитися овочі на 15 хвилин. Зливаємо зайвий бульйон, залишаємо овочі і трохи бульйону. Пюріруем овочі. Додаємо вершки і знову пюріруем. Пробуємо на сіль. Прикрашаємо готовий супчик сухариками і присипаємо трохи паприкою.

Суп пюре з брокколі «Шинку»

Смачний суп з брокколі з шинкою оцінять ті, хто в першу чергу думає про поживність першої страви.

Суп пюре з брокколі «Шинку»

Складові:

  • Брокколі - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Шинка - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 3 столові ложки
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Бульйон - 1 літр
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Лучок, морквину, картопельку очищаємо, нарізаємо невеликим кубиком. У киплячий бульйон викладаємо овочі і варимо п'ять хвилин. Потім до них додаємо брокколі, сіль, перець, лавровий лист. Варимо 15 хвилин. Овочі готові - вийманням з бульйону лаврушку і пюріруем вміст блендером. Борошно обсмажуємо на сухій сковорідці до золотистого кольору. Додаємо борошно і вершки до Пюріровать супу. Знову працюємо блендером, щоб через муки в супі не з'явились грудочки. Нарізаємо шинку улюбленим способом і закидаємо в супік, ставимо каструлю на вогонь і даємо страві закипіти і загуснути. Готово!

При бажанні можна замінити шинку вареної або копченою ковбасою. Якщо хочеться зробити суп більш поживним можна також використовувати копчені вироби - м'ясо, шлунки і гузки курки, реберця.

Суп пюре з брокколі «Лінивий»

Ще один варіант супу з брокколі, але з м'ясним вмістом. Обов'язково припаде до смаку чоловікам, яким важливо, щоб перша страва було ситним.

Суп пюре з брокколі «Лінивий»

Складові:

  • Брокколі - 400 грам
  • Картопелька - 3 штуки
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Фарш - 300 грам
  • Вода - 1,5 літра
  • Кріп - за смаком
  • Сіль за смаком

приготування:

Нарізаємо картоплю і цибулю. Доводимо до кипіння воду, солимо її, викладаємо картопельку, цибулька і брокколі, варимо 15 хвилин. В цей час смажимо фаршік до красивого коричневого кольору. Овочі готові - пора їх пюрировать. У готовий суп пюре додаємо фаршік, вершки, кріп і варимо ще 2-3 хвилини. Супчик готовий.

Суп пюре з брокколі «Мікс»

Соковитий, злегка солодкувато-кислий супчик не залишить байдужими тих, хто його скуштував. Обов'язковий до приготування всім любителям нестандартних сполучень інгредієнтів.

Суп пюре з брокколі «Мікс»

Складові:

  • Брокколі - 300 грам
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Яблучко - 1 штука
  • Кукурудза заморожена - 100 грам
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Сіль, перець, спеції - за смаком

приготування:

Закидаємо в каструлю брокколі і крупно нашатковану цибулю, заливаємо водою, щоб тільки покривало овочі. Солимо, перчимо. Варимо 15 хвилин. Після п'яти хвилин від початку варіння додаємо яблучко, очищене від серцевини і нарізане невеликими кубиками. Окремо відварюємо зерна кукурудзи. Перець нарізаємо кубиком. До зварити овочів додаємо кукурудзу і перець. Пюріруем блендером. Ставимо на вогонь, даємо супік закипіти.

Щоб приготувати супчик ще швидше, можна використовувати готову суміш заморожених овочів, найчастіше вона називається «Гавайська». Зверніть увагу, в її склад повинні входити болгарський перчик і кукурудза.

{ad1}

Суп пюре з брокколі «Для милих дам»

Любительки фітнес дієт і правильного харчування оцінять ніжний смак супчика. Безсумнівно, його варто приготувати, щоб закохатися в кремовий суп з брокколі.

Суп пюре з брокколі «Для милих дам»

Складові:

  • Брокколі - 700 грам
  • Селера - 1 штука
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Бульйон курячий - 750 мілілітрів
  • Молочко - 500 мілілітрів
  • Борошно - 3 столові ложки
  • Вершкове маслечко - 2 столові ложки
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Лучок і селеру дрібно покришити, обсмажити на вершковому маслечко до м'якості цибулі. У киплячий бульйон додати зажарку і брокколі, варити 15 хвилин. Подрібнити овочі блендером прямо в бульйоні. Знову дати закипіти на плиті. В цей час обсмажуємо борошно до золотистого кольору, наливаємо молочко і ретельно вимішуємо до отримання однорідної соусу без грудочок. Додаємо соус до Пюріровать супу, солимо, перчимо, варимо ще пару хвилин.

Суп пюре з брокколі «Осіннє насолоду»

Приголомшливий мікс з овочів і бекону дають неповторний смак цієї страви. Супчик обов'язково зігріє під час холодних осінніх вечорів.

Суп пюре з брокколі «Осіннє насолоду»

Складові:

  • Брокколі - 300 грам
  • Гарбуз - 150 грам
  • Лучок-порей - 1 штука
  • Бульйон - 150 грам
  • Сливки (10%) - 100 грам
  • Смужки бекону - 2 штуки
  • Часничок - 1 зубчик
  • Гвоздичка - 1 штука
  • Оливкова олія - ​​2 столові ложки
  • Перець, сіль - за смаком

приготування:

Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиком. Лучок-порей дрібно накришити. Смажити на олію цибулю, часник, гарбуз і брокколі 10 хвилин. У киплячий бульйон додати обсмажені овочі, гвоздику, сіль і перець, варимо 10 хвилин. Смужки бекону злегка обсмажити на сухій сковорідці до золотистого кольору. Готові овочі пюріруем блендером, поступово вводимо в суп вершки. Подаємо блюдо, прикрасивши беконом.

Суп пюре з брокколі «Сирний»

Ніжний вершково-сирний супчик припаде до смаку прекрасним дамам, які стежать за своєю фігурою і дотримуються суворої дієти.

Суп пюре з брокколі «Сирний»

Складові:

  • Брокколі - 400 грам
  • Картопелька - 1 штука
  • Лучок - 1 штука
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Сир - 200 грам
  • Овочевий бульйон - 125 грам
  • Сухарики - для подачі
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Картопельку, цибулька, брокколі відварюємо в бульйоні до готовності, приблизно 15 хвилин. Слив бульйон. Овочі пюріруем блендером. Поступово вводимо вершки і бульйон, продовжуємо пюрировать до отримання потрібної консистенції. Натираємо сир і втручається його в готовий Пюріровать супік. Прикрашаємо блюдо сухариками.

Суп пюре з брокколі «Кедровий горіх»

Кедрові горішки надають страві незвичайний пікантний смак. Хто сумнівається в використанні горіхів в якості інгредієнта для супу - відкиньте всі сумніви, це гастрономічний шедевр варто приготувати!

Суп пюре з брокколі «Кедровий горіх»

Складові:

  • Брокколі - 1 кілограм
  • Горішки кедрові - 100 грам
  • Маслице оливкова - 1 столова ложка
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Часничок - 2 зубчики
  • Бульйон - 1 літр
  • Вода - 0,5 літра
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Обсмажуємо нарізані цибулю і часничок до золотистого кольору. У киплячий бульйон відпускаємо брокколі і зажарку. Солимо, перчимо. Варимо 15 хвилин. Обсмажуємо до золотистого кольору кедрові горішки. Трохи залишаємо для прикраси, решту додаємо до зварити овочам. Пюріруем овочі з горішками прямо в бульйоні. Подаємо, прикрасивши кожну тарілочку відкладеними кедровими горішками.

Кедрові горішки в цьому супчику можна замінити волоськими. Їх необхідно трохи підрум'янити на сухій сковорідці і розмолоти за допомогою блендера або кавомолки, але не до пилу. Смак горішків в супі повинен відчуватися.

Суп пюре з брокколі «Дари морів»

Збалансоване поєднання брокколі і креветок ставить цей супчик на рівень ресторанного страви. Порадувати сім'ю делікатесом дуже просто - достатньо скористатися цим рецептом.

Суп пюре з брокколі «Дари морів»

Складові:

  • Брокколі - 1 штука
  • Креветки - 20 штук
  • Ріпчасту цибулю - 1 штука
  • Часничок - 1 штука
  • Молочко - 1 стакан
  • Вода - 750 мілілітрів
  • Лучок зелений - для подачі
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Заздалегідь відварюємо і очищаємо креветочки. Лучок з часничком подрібнити і разом з брокколі викладемо варити в киплячу воду. Це займе 15 хвилин. Суп солимо, додаємо молоко, знову доводимо до кипіння і пюріруем блендером. Кожну тарілочку прикрашаємо нарізаною зеленою цибулею і креветочку.

Щоб не витрачати час на очищення і варіння креветок можна використовувати готові креветки в розсолі, при цьому смак страви фактично не зміниться. Якщо додати готові креветки в маслі, то супчик стане більш калорійним.

Суп пюре з брокколі з крабовим мусом

Це найніжніший супчик! Брокколі створюють оксамитову основу, а сирний мус з крабових паличок є неповторною родзинкою страви.

Суп пюре з брокколі з крабовим мусом

Складові:

  • Брокколі - 450 грам
  • Крабові палички - 75 грам
  • Молодіжний оператор мобільного зв'язку - 75 грам
  • Маслице оливкова - 35 грам
  • Лучок-порей - 70 грам
  • Часничок - 2 зубчики
  • Вода - 300 мл
  • Сухарики - для подачі
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Приготуємо крабовий мус - в блендері змішаємо сирний сир, часничок і крабові палички. На оливковій маслечко злегка обсмажуємо нарізану цибулю-порей. У киплячу воду додаємо брокколі, обсмажений цибулька, солимо, варимо 15 хвилин. Пюріруем суп, розливаємо по тарілках. Кожну тарілочку прикрашаємо крабовим мусом і сухариками.

Суп пюре з брокколі «Капустяний»

Для тих, хто дуже любить капусту у всіх її проявах, цей супчик стане справжнім відкриттям. Обов'язково варто приготувати його хоч раз, щоб безповоротно в нього закохатися.

Суп пюре з брокколі «Капустяний»

Складові:

  • Брокколі - 300 грам
  • Капуста цвітна - 300 грам
  • Сир - 75 грам
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Часничок - 2 зубчики
  • Маслице рослинне - 3 столові ложки
  • Борошно пшеничне - 1 столова ложка
  • Молочко - 200 мілілітрів
  • Бульйон - 300 мілілітрів

приготування:

Брокколі і капуста відправляємо в солону воду варитися на 10 хвилин. У цьому час накришений цибулю і часник обсмажуємо на олію. Як тільки цибулька зазолотиться - час додавати борошно. Смажимо, постійно помішуючи, пару хвилин, щоб борошно не перетворилася в грудочки. Сирок натираємо на тертці. Овочі зварилися - зливаємо з них бульйон, відміряє 300 мілілітрів, їх знову додаємо до овочів. Туди ж додаємо зажарку, молоко і варимо ще 10 хвилин. Після цього суп можна пюрировать. У готовий суп пюре втручаємося натертий сирок до його повного розчинення. Кожну тарілочку прикрашаємо зеленню і сухариками.

Суп пюре з брокколі «Моментальний»

Дуже простий рецепт моментального приготування. Безсумнівно, блюдо впаде в скарбничку господинь, які не звикли довго стояти біля плити.

Суп пюре з брокколі «Моментальний»

Складові:

  • Брокколі - 400 грам
  • Сир з пліснявою - 120 грам
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Сухарики - для подачі

приготування:

У підсоленій киплячій воді відварюємо брокколі 15 хвилин. Бульйон після овочів зливаємо, додаємо вершки. Пюріруем. Викладаємо в суп сир і ставимо на вогонь. Помішуємо суп, поки сир не розчиниться. Подавати з сухариками.

Суп пюре з брокколі «Грибний»

Ще одна інтерпретація улюбленої грібовніци, але тепер головним інгредієнтом є брокколі. Всі хто любить ніжний суп пюре в поєднанні з грибами, просто зобов'язані спробувати цей супчик.

Суп пюре з брокколі «Грибний»

Складові:

  • Брокколі - 1 качан
  • Грибочки - 300 грам
  • Петрушечку - 1 пучок
  • Лимонний сік - 3 столові ложки
  • Часничок - 1 зубчик
  • Оливкова олію - 2 столові ложки
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

У підсоленій киплячій воді відварюємо брокколі 15 хвилин. Бульйон після овочів трохи зливаємо, щоб суп не був занадто рідким. Додаємо лимонний сік. Пюріруем. Грибочки обсмажуємо на олію до золотистого кольору, потім додаємо часничок цілком і продовжуємо тушкувати хвилини три. Подаємо суп, прикрасивши обсмаженими грибочками.

Суп пюре з брокколі «Согревающий»

Дуже пікантний, наваристий і надзвичайно смачний супчик. Всі члени сім'ї обов'язково оцінять це блюдо.

Суп пюре з брокколі «Согревающий»

Складові:

  • Брокколі - 250 грам
  • Перчик болгарський - 150 грам
  • Бульйон - 1 літр
  • Імбир - 10 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Сухарики - для подачі
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Перчик нарізаємо смужками. У киплячий бульйон закидаємо брокколі і перчик, варимо 15 хвилин. Овочі готові - зливаємо бульйон, додаємо імбир, пропущений через прес часничок. Пюріруем овочі, додаючи бульйон, суп повинен вийти не густим і не рідким. Подавати кожне блюдо, прикрасивши сухариками.

Суп пюре з брокколі «Курячий»

Напевно складно знайти інгредієнти, з якими б не комбіновані куряче м'ясо. Одне можна сказати точно - поєднання курочки і брокколі приголомшливе.

Суп пюре з брокколі «Курячий»

Складові:

  • Брокколі - 130 грам
  • Філе курки - 150 грам
  • Лучок-порей - 30 грам
  • Вода - 450 мілілітрів
  • Спеції - за смаком

приготування:

Філе нарізаємо шматочками. Лучок-порей дрібно шаткуємо. Варимо в киплячий підсоленій воді брокколі, курку і цибулю-порей до готовності курки. Потім суп пюріруем, пробуємо, досолюємо, якщо потрібно і знову пюріруем. Перед подачею посипаємо супік улюбленими спеціями.

Радимо прочитати

Дієтичний суп
Дієтичний суп
Дієтичний суп давно завоював популярність серед охоронців здорового способу життя. Відсутність смажених компонентів, жирних продуктів і високу калорійність - його головні переваги.
Боннський суп
Боннський суп
Боннський суп - це не назва конкретного блюда, a позначення спеціальної дієти, спрямованої на схуднення. В основі цієї дієти - суп, основу якого складає низькокалорійні овочі з обов'язковим
Суп зі шпинату
Суп зі шпинату
Суп зі шпинату, зрозуміло, не панацея від всіх бід і хвороб, але якщо їсти його обов'язково хоча б раз на тиждень, то дуже здорово підтримайте роботу всіх систем свого організму, а особливо -
Дієта на кефірі та яблуках
Дієта на кефірі та яблуках
Кефіру яблучна дієта дозволяє поліпшити обмін речовин і скинути зайві кілограми. Яблука містять багато клітковини, вітамінів і інших хороших корисних для здоров'я речовин. А кефір в свою чергу дуже

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки