Суп зі шпинату


Суп зі шпинату, зрозуміло, не панацея від всіх бід і хвороб, але якщо їсти його обов'язково хоча б раз на тиждень, то дуже здорово підтримайте роботу всіх систем свого організму, а особливо - головного мозку. Цей суп - у всіх його варіантах - володіє ненав'язливим і легким смаком, який сподобається будь-якому досвідченому в кулінарії людині.

У гонитві за вічною молодістю і здоров'ям ми шукаємо все нові шляхи і рецепти. На щастя, шпинат, який зараз можна дістати в будь-якому мережевому магазині в місті - це один з ключів до довголіття і прекрасному самопочуттю на довгі роки.

Якщо несподівані відвідувачі-гості вже стукають в двері, а нічого не готово - скористайтеся замороженим шпинатом. Він розфасований в упаковки невеликими «шайбами ​​і вже нарізаний для більшої зручності

Зрозуміло, різним людям підійдуть різні рецепти - хтось відмовляється від м'яса, хтось же, навпаки, жити не може без нього - але всі ці страви готуються дуже швидко, а ціна інгредієнтів не вдарить по гаманцю.

Як приготувати суп зі шпинату - 15 різновидів

  1. Суп-пюре
  2. Суп зі шпинату і курячого філе
  3. Грибний суп зі шпинатом
  4. Суп з замороженим шпинатом на швидку руку
  5. Суп зі шпинатом і беконом
  6. Рибний суп зі шпинатом
  7. Суп зі шпинатом і яйцем
  8. Смарагдовий овочевий суп зі шпинатом і брокколі
  9. Суп з рисом і шпинатом
  10. Суп з яловичиною і шпинатом
  11. Суп з індичкою і шпинатом
  12. Курячий суп зі шпинатом і зеленими овочами
  13. Суп зі шпинатом і сиром
  14. Суп зі шпинатом і кукурудзою
  15. Суп з чорносливом і шпинатом

Суп-пюре

Найпростіший і «швидкий» суп.

Суп-пюре

Складові:

  • Шпинат (листя або «шайбочки») - 300 г
  • Плавлений сирок (по типу «Дружби») - 2 шт
  • Курячий бульйон або вода - 2,5 л
  • Цибуля - 1 шт
  • Картопля - 5-7 шт

приготування:

У киплячу воду або бульйон закинути сам шпинат, пасеровану до прозорості цибулю і дрібно нарізані бульби картоплі. Коли останній буде вже м'яким - додати плавлений сир. Томити ще хвилин 7, а потім збити все блендером до однорідної текстури.

Суп зі шпинату і курячого філе

Ситний суп, який готується буквально за годину, але принесе масу задоволення.

Суп зі шпинату і курячого філе

Складові:

  • Шпинат - 200 г
  • Куряче філе - 300 г
  • Вода - 2 л
  • Часник - 2 зубчики або трохи більше половини ложки сухого
  • Оливкова олія - ​​1 ложка
  • Цибуля - 1 шт
  • Вермішель - 2-3 невеликі жменьки
  • Чорний перець, сіль

приготування:

Курочку залити водою і відправити варитися. Пінку зняти. Лучок пасерувати на маслі, додати до курки. Коли філе звариться - дістати, остудити і нарізати на шматочки. У бульйон покласти шпинат, проварити і додати приправи і часник. Перед подачею повернути в каструлю м'ясо.

Суп стане ще смачніше, якщо додати в нього вершки або сир

Грибний суп зі шпинатом

Грибний суп зі шпинатом

Складові:

  • Гриби - 200 г
  • Картопля - 3-4 бульби
  • Цибуля - 1 шт
  • Масло для смаження - 1-2 ложки
  • Шпинат - 100 г
  • Вода - 1,5 л
  • Сіль, перець і вершки на смак.

приготування:

Підготовлені бульби картоплі залити водою, варити. Додати до нього підсмажену цибулю з грибами. За 10 хвилин до подачі додати шпинат. При бажанні - довести до стану пюре за допомогою блендера.

Суп з замороженим шпинатом на швидку руку

Легкий овочевий суп для тих днів, коли немає сил довго стояти біля плити.

Суп з замороженим шпинатом на швидку руку

Складові:

  • Шпинат - 4-5 «шайбочек»
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Картопля - 3-4 шт
  • Оливкова олія - ​​1 ложка
  • Брокколі або кольорова капуста - 100 г
  • Сливки, перець і сіль - за бажанням.

приготування:

Очистити і не дуже вже дрібно порізати (або натерти) морквину і цибулю. Нарізану картоплю поставити варитися, додати до нього овочеву пережарку, шпинат і капусту. Варити до готовності (близько 10 хвилин).

Суп зі шпинатом і беконом

Більш складне блюдо, але поєднання смаків шпинату і бекону коштує витрачених зусиль.

Суп зі шпинатом і беконом

Складові:

  • Шпинат - 400 г
  • Зелена сочевиця - 250 г
  • Бекон - 100г
  • Лук - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Селера (тільки стебла) - 2 шт
  • Часник - 1 зубчик або 1 2 ложки сухого
  • Овочевий бульйон - 1,5 л
  • Оливкова олія - ​​2 ложки
  • Сіль і перець за смаком.

приготування:

Сочевицю зварити в бульйоні, потім витягти. Засмажити цибулю, моркву і селеру до прозорості. Шпинат відварити окремо. Змішати всі, заправити бульйоном і збити блендером. Бекон обсмажити, промокнути від масла і посипати суп, заздалегідь розлитий по тарілочках. Можна подати і разом з сухариками, посмажені разом з беконом

{ad1}

Рибний суп зі шпинатом

Цей суп сподобається всім, кому до душі рибні супи і страви, а звична вуха або щось їй подібне встигло набити оскому.

Рибний суп зі шпинатом

Складові:

  • Шпинат - 200 г
  • Зелений салат, щавель - 250 г
  • Цибуля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цукор - 1 ч. Л.
  • Картопля - 4-5 шт
  • Масло - 1 ложка
  • Риба (біла, філе) - 0,5 кг
  • Сіль, перець і лавровий лист.

приготування:

Рибу зварити, додати спеції. По готовності - витягти її з бульйону. Овочі (крім картоплі) нарізати, обсмажити і тушкувати разом з бульйоном 15-20 хвилин. Додати картоплю, шпинат і щавель, варити поки картопля не буде спокійно сповзати з вилки. Цукор додати при бажанні, повернути в каструлю рибу, нарізану невеликими шматочками, варити ще хвилин 5 і зняти з вогню.

Суп зі шпинатом і яйцем

Ще один надзвичайно простий і надзвичайно цікавий супчик зі шпинату, смак якого доповнений курячим яйцем.

Суп зі шпинатом і яйцем

Складові:

  • Шпинат - 150 г
  • Картопля - 4-5 шт
  • Цибуля - 1 головка
  • Морква - 1 шт
  • Яйце куряче - 2-3
  • Спеції та вершки можна додавати за своїм бажанням

приготування:

Відварити картоплю, додати до нього пасеровані овочі і шпинат. Варити до готовності, за бажанням додати вершки і збити все в блендері. Прикрасити відвареною курячим яйцем (по одному на кожного, хто їсть), розрізаним навпіл.

Смарагдовий овочевий суп зі шпинатом і брокколі

Смачний вегетаріанський суп, який швидкий в приготуванні.

Смарагдовий овочевий суп зі шпинатом і брокколі

Складові:

  • Брокколі - 400 г
  • Шпинат - 100 г
  • Соєве молоко або відповідний аналог - за смаком
  • Цибуля - 1 шт
  • Сіль, оливкова олія, перець

приготування:

Лук обсмажити, додати до звареної до напівготовності капусти. Додати шпинат, варити ще 10 хвилин. Коли все буде готово - додати молоко або його аналог, змішати все блендером.

Можна не обсмажувати цибулю, а посипати готовий суп обсмаженою покупним цибулею в клярі

Суп з рисом і шпинатом

Ситний і корисний суп.

Суп з рисом і шпинатом

Складові:

  • Картопля - 2-3 бульби
  • Шпинат - 200-250 г
  • Цибуля - 1 шт
  • Часник - 1 зубчик
  • Сік лимона - 1 ч. Л.
  • Варений рис - 1 стакан
  • Вершки або сметана - 50 г

приготування:

Розжарити оливкова олія і підсмажити на ньому не зменшуючи вогню часник, цибулю і картоплю буквально пару хвилин. Залити водою і варити 5 хвилин. Додати шпинат - і до готовності картоплі не знімати з вогню. Збити все блендером. Додати вершки. Подавати разом з рисом.

Суп можна прикрасити перед подачею м'ятою і кедровими горіхами

Суп з яловичиною і шпинатом

Наваристий і ситний м'ясний суп оцінять ті, кому життя без м'яса здається тужливої ​​і прісної.

Суп з яловичиною і шпинатом

Складові:

  • Шматок яловичини на кості - 500 г
  • Шпинат - 200 г
  • Цибуля - 1 шт
  • Рис або вермішель - 1 2 склянки
  • Масло, сіль і спеції на смак.

приготування:

М'ясо зварити на бульйон, зняти пінку і, при бажанні, освітлити. Зрізати м'ясо і накришити його кубиками. У бульйон додати вермішель або рис, цибулю; через п'ятнадцять хвилин покласти до них всім шпинат. Перед подачею повернути м'ясо в суп. Можна прикрасити блюдо волоськими горіхами.

Суп з індичкою і шпинатом

Суп з індичкою і шпинатом

Складові:

  • Індичка (фарш) - 400-500 г
  • Картопля - 5-6 шт
  • Брокколі - 200 г
  • Шпинат - 170 г
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Масло, сіль, перець

приготування:

З фаршу зробити фрикадельки, обсмажити їх з декількох сторін (щоб м'ясо зчепилося) відправити їх в каструлю варитися. Додати до них порізані картоплини і пережарку з моркви і цибулі. Відправити їх в бульйон. Після додавання брокколі варити ще 10-15 хвилин, після чого викласти в каструлю шпинат і дати йому розм'якнути.

Курячий суп зі шпинатом і зеленими овочами

Цей цікавий суп містить як користь овочів, так і смак, аромат і, зрозуміло, корисні речовини з м'яса.

Курячий суп зі шпинатом і зеленими овочами

Складові:

  • Філе курки - 500 гр
  • Цибуля - 1 шт
  • Селера (корінь) - 2 стеблинки
  • Болгарський червоний перець - 1 шт
  • Вершки - 80 мл
  • Морквина - 1 шт
  • Рис - ~ 1 2 склянки
  • Картопля - 4 шт
  • Шпинат - 3-4 «шайбочки»
  • Сіль перець.

приготування:

Курочку зварити, бульйон перелити в окрему каструлю, філе дістати з нього і нарізати. Коренеплоди нашаткувати шматочками, перець - соломкою. Шпинат з цибулькою - не дуже крупно порубати. Овочі (крім шпинату) - обсмажити і додати в суп разом з рисом, проварити поки не приготується картопля. Потім додати шпинат і вершки.

Суп зі шпинатом і сиром

Дуже цікавий суп з захоплюючим пряним смаком.

Суп зі шпинатом і сиром

Складові:

  • Шпинат - 250 г
  • Цибуля - 1 шт
  • Борошно - 1 2 склянки
  • Оливкова олія - ​​2 ложки
  • Молоко (або вершки, але тоді в половину менше) - 2 склянки
  • Сир (будь-який твердий) - 150 г
  • Сіль, спеції.

приготування:

Обсмажити разом цибулю, часник і борошно, а поки вони смажаться - розмолоти шпинат в кашу блендером. До суміші часнику і цибулі додати молоко, розмішати і проварити; після цього - додати шпинатну суміш. Варити ще не більше хвилин десяти, потім подавати, попередньо посипавши налитий суп сиром.

Суп зі шпинатом і кукурудзою

Незвичайний суп, який ви точно ще не встигли спробувати.

Суп зі шпинатом і кукурудзою

Складові:

  • Цибуля - 1 шт
  • Кукурудза - банку
  • Шпинат - 2-3 «шайбочки»
  • Молоко - 1 стакан
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Селера - 1-2 стеблинки
  • Гречана локшина (соба) - 1 «пучок»
  • Сіль перець

приготування:

Стеблинки свіжого селери, цибулька і часник добре підсмажити в каструлі з товстим дном. Додати до них 1,5-2 літра води або бульйону, кукурудзу і шпинат. Проварити все до м'якості овочів. В останню чергу, за 10 хвилин до подачі, додати в ще гарячий суп гречану локшину і дати їй настоятися в окропі.

Суп з чорносливом і шпинатом

Молочний суп, який підійде алергікам.

Суп з чорносливом і шпинатом

Складові:

  • Сир - 150 г
  • Чорнослив - 70 г
  • Шпинат - 1-2 «шайбочки»
  • Молоко - 3 склянки
  • Цукор - 1 ложккі

приготування:

Для початку - перебрати чорнослив, видалити кістки, якщо вони є. Дуже ретельно промити його, залити чистою водою і довести до кипіння, після чого - процідити (при бажанні - ягоди нарізати і додати до основного супу). В отриманий «бульйон» налити молоко, додати розім'яту сир і цукор. Нагріти все ще раз і покласти туди шпинат.

Радимо прочитати

Салат з динею - Тулузький салат
Салат з динею - Тулузький салат
І знову вітаю всіх читачів свого блогу. Зараз хочу поділитися свого роду екзотичною стравою Тулузький салат. Дуже легкий у приготуванні і в теж час дуже смачний, ніжний на смак і дуже соковитий. На
Панкейкі на молоці - рецепт з фото
Панкейкі на молоці - рецепт з фото
Вітаю всіх своїх читачів. Рекомендую вам обов'язково приготувати і спробувати панкейкі на молоці – повітряні і пишні оладки або американські млинці, а ще їх називають тістечка на сковорідці.
Борщ рецепт на кефірі
Борщ рецепт на кефірі
Холодні супи традиційно ми готуємо влітку. Воно й зрозуміло: спека, особливо їсти нічого не хочеться, рятують тільки холодні компоти, киселі, окрошка і ось такі холодні супи. Але що ж робити тим, хто

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки