Суп зі шпинату
Суп зі шпинату, зрозуміло, не панацея від всіх бід і хвороб, але якщо їсти його обов'язково хоча б раз на тиждень, то дуже здорово підтримайте роботу всіх систем свого організму, а особливо - головного мозку. Цей суп - у всіх його варіантах - володіє ненав'язливим і легким смаком, який сподобається будь-якому досвідченому в кулінарії людині.
У гонитві за вічною молодістю і здоров'ям ми шукаємо все нові шляхи і рецепти. На щастя, шпинат, який зараз можна дістати в будь-якому мережевому магазині в місті - це один з ключів до довголіття і прекрасному самопочуттю на довгі роки.
Якщо несподівані відвідувачі-гості вже стукають в двері, а нічого не готово - скористайтеся замороженим шпинатом. Він розфасований в упаковки невеликими «шайбами і вже нарізаний для більшої зручності
Зрозуміло, різним людям підійдуть різні рецепти - хтось відмовляється від м'яса, хтось же, навпаки, жити не може без нього - але всі ці страви готуються дуже швидко, а ціна інгредієнтів не вдарить по гаманцю.
Як приготувати суп зі шпинату - 15 різновидів
- Суп-пюре
- Суп зі шпинату і курячого філе
- Грибний суп зі шпинатом
- Суп з замороженим шпинатом на швидку руку
- Суп зі шпинатом і беконом
- Рибний суп зі шпинатом
- Суп зі шпинатом і яйцем
- Смарагдовий овочевий суп зі шпинатом і брокколі
- Суп з рисом і шпинатом
- Суп з яловичиною і шпинатом
- Суп з індичкою і шпинатом
- Курячий суп зі шпинатом і зеленими овочами
- Суп зі шпинатом і сиром
- Суп зі шпинатом і кукурудзою
- Суп з чорносливом і шпинатом
Суп-пюре
Найпростіший і «швидкий» суп.
Складові:
- Шпинат (листя або «шайбочки») - 300 г
- Плавлений сирок (по типу «Дружби») - 2 шт
- Курячий бульйон або вода - 2,5 л
- Цибуля - 1 шт
- Картопля - 5-7 шт
приготування:
У киплячу воду або бульйон закинути сам шпинат, пасеровану до прозорості цибулю і дрібно нарізані бульби картоплі. Коли останній буде вже м'яким - додати плавлений сир. Томити ще хвилин 7, а потім збити все блендером до однорідної текстури.
Суп зі шпинату і курячого філе
Ситний суп, який готується буквально за годину, але принесе масу задоволення.
Складові:
- Шпинат - 200 г
- Куряче філе - 300 г
- Вода - 2 л
- Часник - 2 зубчики або трохи більше половини ложки сухого
- Оливкова олія - 1 ложка
- Цибуля - 1 шт
- Вермішель - 2-3 невеликі жменьки
- Чорний перець, сіль
приготування:
Курочку залити водою і відправити варитися. Пінку зняти. Лучок пасерувати на маслі, додати до курки. Коли філе звариться - дістати, остудити і нарізати на шматочки. У бульйон покласти шпинат, проварити і додати приправи і часник. Перед подачею повернути в каструлю м'ясо.
Суп стане ще смачніше, якщо додати в нього вершки або сир
Грибний суп зі шпинатом
Складові:
- Гриби - 200 г
- Картопля - 3-4 бульби
- Цибуля - 1 шт
- Масло для смаження - 1-2 ложки
- Шпинат - 100 г
- Вода - 1,5 л
- Сіль, перець і вершки на смак.
приготування:
Підготовлені бульби картоплі залити водою, варити. Додати до нього підсмажену цибулю з грибами. За 10 хвилин до подачі додати шпинат. При бажанні - довести до стану пюре за допомогою блендера.
Суп з замороженим шпинатом на швидку руку
Легкий овочевий суп для тих днів, коли немає сил довго стояти біля плити.
Складові:
- Шпинат - 4-5 «шайбочек»
- Морква - 1 шт
- Цибуля - 1 шт
- Картопля - 3-4 шт
- Оливкова олія - 1 ложка
- Брокколі або кольорова капуста - 100 г
- Сливки, перець і сіль - за бажанням.
приготування:
Очистити і не дуже вже дрібно порізати (або натерти) морквину і цибулю. Нарізану картоплю поставити варитися, додати до нього овочеву пережарку, шпинат і капусту. Варити до готовності (близько 10 хвилин).
Суп зі шпинатом і беконом
Більш складне блюдо, але поєднання смаків шпинату і бекону коштує витрачених зусиль.
Складові:
- Шпинат - 400 г
- Зелена сочевиця - 250 г
- Бекон - 100г
- Лук - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Селера (тільки стебла) - 2 шт
- Часник - 1 зубчик або 1 2 ложки сухого
- Овочевий бульйон - 1,5 л
- Оливкова олія - 2 ложки
- Сіль і перець за смаком.
приготування:
Сочевицю зварити в бульйоні, потім витягти. Засмажити цибулю, моркву і селеру до прозорості. Шпинат відварити окремо. Змішати всі, заправити бульйоном і збити блендером. Бекон обсмажити, промокнути від масла і посипати суп, заздалегідь розлитий по тарілочках. Можна подати і разом з сухариками, посмажені разом з беконом
{ad1}Рибний суп зі шпинатом
Цей суп сподобається всім, кому до душі рибні супи і страви, а звична вуха або щось їй подібне встигло набити оскому.
Складові:
- Шпинат - 200 г
- Зелений салат, щавель - 250 г
- Цибуля - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Цукор - 1 ч. Л.
- Картопля - 4-5 шт
- Масло - 1 ложка
- Риба (біла, філе) - 0,5 кг
- Сіль, перець і лавровий лист.
приготування:
Рибу зварити, додати спеції. По готовності - витягти її з бульйону. Овочі (крім картоплі) нарізати, обсмажити і тушкувати разом з бульйоном 15-20 хвилин. Додати картоплю, шпинат і щавель, варити поки картопля не буде спокійно сповзати з вилки. Цукор додати при бажанні, повернути в каструлю рибу, нарізану невеликими шматочками, варити ще хвилин 5 і зняти з вогню.
Суп зі шпинатом і яйцем
Ще один надзвичайно простий і надзвичайно цікавий супчик зі шпинату, смак якого доповнений курячим яйцем.
Складові:
- Шпинат - 150 г
- Картопля - 4-5 шт
- Цибуля - 1 головка
- Морква - 1 шт
- Яйце куряче - 2-3
- Спеції та вершки можна додавати за своїм бажанням
приготування:
Відварити картоплю, додати до нього пасеровані овочі і шпинат. Варити до готовності, за бажанням додати вершки і збити все в блендері. Прикрасити відвареною курячим яйцем (по одному на кожного, хто їсть), розрізаним навпіл.
Смарагдовий овочевий суп зі шпинатом і брокколі
Смачний вегетаріанський суп, який швидкий в приготуванні.
Складові:
- Брокколі - 400 г
- Шпинат - 100 г
- Соєве молоко або відповідний аналог - за смаком
- Цибуля - 1 шт
- Сіль, оливкова олія, перець
приготування:
Лук обсмажити, додати до звареної до напівготовності капусти. Додати шпинат, варити ще 10 хвилин. Коли все буде готово - додати молоко або його аналог, змішати все блендером.
Можна не обсмажувати цибулю, а посипати готовий суп обсмаженою покупним цибулею в клярі
Суп з рисом і шпинатом
Ситний і корисний суп.
Складові:
- Картопля - 2-3 бульби
- Шпинат - 200-250 г
- Цибуля - 1 шт
- Часник - 1 зубчик
- Сік лимона - 1 ч. Л.
- Варений рис - 1 стакан
- Вершки або сметана - 50 г
приготування:
Розжарити оливкова олія і підсмажити на ньому не зменшуючи вогню часник, цибулю і картоплю буквально пару хвилин. Залити водою і варити 5 хвилин. Додати шпинат - і до готовності картоплі не знімати з вогню. Збити все блендером. Додати вершки. Подавати разом з рисом.
Суп можна прикрасити перед подачею м'ятою і кедровими горіхами
Суп з яловичиною і шпинатом
Наваристий і ситний м'ясний суп оцінять ті, кому життя без м'яса здається тужливої і прісної.
Складові:
- Шматок яловичини на кості - 500 г
- Шпинат - 200 г
- Цибуля - 1 шт
- Рис або вермішель - 1 2 склянки
- Масло, сіль і спеції на смак.
приготування:
М'ясо зварити на бульйон, зняти пінку і, при бажанні, освітлити. Зрізати м'ясо і накришити його кубиками. У бульйон додати вермішель або рис, цибулю; через п'ятнадцять хвилин покласти до них всім шпинат. Перед подачею повернути м'ясо в суп. Можна прикрасити блюдо волоськими горіхами.
Суп з індичкою і шпинатом
Складові:
- Індичка (фарш) - 400-500 г
- Картопля - 5-6 шт
- Брокколі - 200 г
- Шпинат - 170 г
- Морква - 1 шт
- Цибуля - 1 шт
- Масло, сіль, перець
приготування:
З фаршу зробити фрикадельки, обсмажити їх з декількох сторін (щоб м'ясо зчепилося) відправити їх в каструлю варитися. Додати до них порізані картоплини і пережарку з моркви і цибулі. Відправити їх в бульйон. Після додавання брокколі варити ще 10-15 хвилин, після чого викласти в каструлю шпинат і дати йому розм'якнути.
Курячий суп зі шпинатом і зеленими овочами
Цей цікавий суп містить як користь овочів, так і смак, аромат і, зрозуміло, корисні речовини з м'яса.
Складові:
- Філе курки - 500 гр
- Цибуля - 1 шт
- Селера (корінь) - 2 стеблинки
- Болгарський червоний перець - 1 шт
- Вершки - 80 мл
- Морквина - 1 шт
- Рис - ~ 1 2 склянки
- Картопля - 4 шт
- Шпинат - 3-4 «шайбочки»
- Сіль перець.
приготування:
Курочку зварити, бульйон перелити в окрему каструлю, філе дістати з нього і нарізати. Коренеплоди нашаткувати шматочками, перець - соломкою. Шпинат з цибулькою - не дуже крупно порубати. Овочі (крім шпинату) - обсмажити і додати в суп разом з рисом, проварити поки не приготується картопля. Потім додати шпинат і вершки.
Суп зі шпинатом і сиром
Дуже цікавий суп з захоплюючим пряним смаком.
Складові:
- Шпинат - 250 г
- Цибуля - 1 шт
- Борошно - 1 2 склянки
- Оливкова олія - 2 ложки
- Молоко (або вершки, але тоді в половину менше) - 2 склянки
- Сир (будь-який твердий) - 150 г
- Сіль, спеції.
приготування:
Обсмажити разом цибулю, часник і борошно, а поки вони смажаться - розмолоти шпинат в кашу блендером. До суміші часнику і цибулі додати молоко, розмішати і проварити; після цього - додати шпинатну суміш. Варити ще не більше хвилин десяти, потім подавати, попередньо посипавши налитий суп сиром.
Суп зі шпинатом і кукурудзою
Незвичайний суп, який ви точно ще не встигли спробувати.
Складові:
- Цибуля - 1 шт
- Кукурудза - банку
- Шпинат - 2-3 «шайбочки»
- Молоко - 1 стакан
- Часник - 1-2 зубчики
- Селера - 1-2 стеблинки
- Гречана локшина (соба) - 1 «пучок»
- Сіль перець
приготування:
Стеблинки свіжого селери, цибулька і часник добре підсмажити в каструлі з товстим дном. Додати до них 1,5-2 літра води або бульйону, кукурудзу і шпинат. Проварити все до м'якості овочів. В останню чергу, за 10 хвилин до подачі, додати в ще гарячий суп гречану локшину і дати їй настоятися в окропі.
Суп з чорносливом і шпинатом
Молочний суп, який підійде алергікам.
Складові:
- Сир - 150 г
- Чорнослив - 70 г
- Шпинат - 1-2 «шайбочки»
- Молоко - 3 склянки
- Цукор - 1 ложккі
приготування:
Для початку - перебрати чорнослив, видалити кістки, якщо вони є. Дуже ретельно промити його, залити чистою водою і довести до кипіння, після чого - процідити (при бажанні - ягоди нарізати і додати до основного супу). В отриманий «бульйон» налити молоко, додати розім'яту сир і цукор. Нагріти все ще раз і покласти туди шпинат.