Пиріг равлик з сиром і шпинатом
Пиріг-равлик з сиром і шпинатом - не зовсім звичайна випічка. І зовнішній вигляд пирога, і його начинка не можуть не викликати інтересу. Ось і я, побачивши пиріг-равлика з сиром і шпинатом на просторах інтернету, піддалася звичайному цікавості і з задоволенням його приготувала. Результат дуже порадував. Пиріг, як і було обіцяно, вийшов гіпнотично красивим, смачним, та на додачу ще й корисним (шпинат, сир і все таке інше).
Готувати його виявилося дуже просто, тісто використовувалося покупне, що істотно заощадило час приготування пирога. Дуже зручно, що пиріг-равлика з сиром і шпинатом можна готувати в будь-який час року, використовуючи для начинки як свіжий шпинат, так і заморожений, який завжди є в наявності в будь-якому магазині.
Взагалі пиріг-равлик - дуже цікаве блюдо. Приготувавши такий пиріг з сиром і відрізавши шматочок розміром з четверту його частину ви сміливо можете звернути цей шматочок пирога в пергамент і захопити його з собою на роботу, тим самим забезпечивши собі повноцінний обід. Або повечеряти таким пирогом, доповнивши його кухлем міцного чаю.
Ще не стерлися враження від приготування пирога-равлики з сиром і шпинатом хочу додати, що готувала я його далеко не в останній раз, буду ще. Можливо, спробую використовувати інші начинки, навіть солодкі (творог з цукром і родзинками або фрукти). Ще такий пиріг можна готувати з м'ясною начинкою, використовуючи для цього будь-які види фаршу. І не забувайте про кунжутне насіння (у випадку з несолодкими начинками), з ними пиріг-равлик виглядає просто чудово!
Складові:
- 200 г готового листкового тіста
- 300 г сиру
- 100 г замороженого шпинату
- неповна чайна ложка солі
- щіпка меленого Чарного перцю
- 2 яйця
- кунжутне насіння для прикраси
- трохи борошна
Пиріг-равлик, рецепт з фото
Перш, ніж приступати до приготування пирога, шпинат слід розморозити.
{ad1}Змішаємо сир з розмороженим шпинатом, додамо сіль і мелений перець.
Потім додамо в сирно-шпинатну масу одне яйце і білок від другого яйця. Жовток нам знадобиться для змащування пирога-равлики перед запіканням.
Змішавши начинку можна приступати до підготовки тесту. Тісто для приготування пирога-равлики з сиром і шпинатом я використовувала готове, покупне. Звичайне листове заморожене листкове тісто. Я купила пачку вагою 500 г, що складається з п'яти листів тесту, але в витрата пішло всього два листа, тобто 200 г тесту.
Листкове тісто слід розморозити при кімнатній температурі (це слід зробити ще до початку приготування пирога), потім розкачати листи тесту до товщини 3 мм (тут то нам і знадобиться трохи борошна, щоб присипати робочу поверхню). Товсте тісто ризикує залишитися непропеченим.
Нарізаємо розкатані листи листкового тіста на смуги шириною приблизно 5-6 см. У мене всього вийшло 4 смуги тіста (по дві з кожного розкотив листа тесту). Викладаємо сирно-шпинатну начинку на смуги тесту як показано на фото.
Потім щільно закриваємо начинку.
Підготуємо лист пергаменту і почнемо викладати на нього наші «ковбаски» швом вниз, утворюючи спіраль. Змащуємо поверхню пирога-равлики залишилися жовтком і присипаємо кунжутом. Відправляємо пиріг-равлика з сиром і шпинатом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо його 40 хвилин.
Готовий пиріг-равлик з сиром і шпинатом виглядає дуже апетитно.
Даємо пирога охолонути або ж нарізаємо гарячим, він смачний в будь-якому випадку. Смачного!