Заливний пиріг на кефірі
Цей чудовий, соковитий і не жирний пиріг на кефірі може бути приготований з будь-якої начинки.
Щоб приготувати заливний пиріг на кефірі знадобляться:
- кефір - півлітра
- яйця - пару штук
- сіль - чайна ложка
- цукор - щіпка
- рослинне масло - дві столові ложки
- погашена сода - пів чайної ложки
- борошно - стільки, щоб тісто вийшло по густоті як сметана
А начинка такого заливного пирога може бути будь-який, ось варіант картопляно-рибної:
5 картоплин, головка цибулі, чорного меленого перцю, рибні консерви, сіль.
- Розімніть рибні консерви (наприклад виделкою)
- Почистіть і наріжте картоплю у вигляді паличок.
- поріжте цибулю
- На розігріту сковорідку з олією покладіть цибулю і картоплю, підсолити і обсмажте до половини готовності.
- Потім викладіть це на тарілку і нехай трішечки охолоне (до кінця не потрібно)
А поки картопля з цибулею остигають, потрібно зайнятися тестом:
- Замісити яйця, сіль, цукор, гашене соду, масло і кефір.
- Додайте туди борошна, щоб тісто вийшло як сметана. І знову перемішайте.
- Намажте маслом сковороду і налийте половину отримав тесту.
- Зверху покладіть вже трохи охолонувши цибулю і картоплю. А потім консерви.
- Поперчіть, залийте тестом і поставте в це пектися на 30-40 хвилин при температурі 180-200 градусів. Потім потикайте пиріг зубочисткою, щоб перевірити готовність (повинна бути суха)
В результаті вийде дуже соковитий, смачний і при цьому не жирний при цьому смачний пиріг.
Як уже говорив, начинку можна змінити за смаком, наприклад можна додати тушковану капусту з цибулею і морквою.
А можна з такою ось овочевою сумішшю.
Вживати його можна в будь-якому вигляді (гарячий, холодний)
Смачного!