Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
- борошно - 400 г;
- вершкове масло - 160 г;
- яйця - 2 шт .;
- кефір - 70 мл;
- цукор - 180 г;
- свіжі абрикоси - 500 г;
- сода - 0,5 чайн. ложки.
Час приготування - близько 2 годин.
Вихід - 8 порцій.
Якщо ви не є прихильником суворої дієти, обов'язково спробуйте приготувати річний пиріг з абрикосами з пісочного тіста, докладний опис якого наведено нижче. Смачне, розсипчасте тісто і ароматна абрикосова начинка вам обов'язково припадуть до смаку. Технологія приготування такої випічки не надто складна, а до прикраси верху вироби можна навіть залучити дітей. Як показує власний досвід, вони із задоволенням будуть розгортати з тіста ковбаски або інші фігурки і прикрашати ними пиріг.
Як приготувати пісочний пиріг з абрикосами рецепт з фото крок за кроком в духовці
Перш за все, потрібно підготувати всі необхідні продукти і дістати масло з холодильника, щоб до моменту готування воно стало м'яким. Кефір для цього рецепта підійде будь-якої жирності. Абрикоси бажано підібрати такого сорту, щоб м'якоть у них була не дуже соковита, а кісточки добре відділялися.
Спочатку потрібно зробити тісто. З цією метою розм'яклої масло треба перетерти з цукром. При цьому 2 столові ложки цукру залишити для присипки абрикос. Потім додати яйця, кефір і все ретельно перемішати (в одному з яєць виявилося два жовтки, тому на фото здається, ніби вбито три яйця).
Після цього потрібно поступово підсипати просіяне борошно. Додати соду і замісити тісто. Розділити його на дві нерівні частини в співвідношенні приблизно 3/4 і 1/4. Скачати кожну частину в кулю і помістити тісто приблизно на півгодини в холодильник, попередньо загорнувши в пакет або плівку для продуктів.
Поки тісто залишається в холоді, можна підготувати абрикосовий начинку: фрукти помити, просушити, розрізати навпіл і звільнити від кісточок. Потім потрібно розташувати тісто в формі, дно якої бажано застелити папером для випічки. Оскільки готується відкритий абрикосовий пиріг з пісочного тіста, то для більш зручної виїмки готового виробу найкраще взяти роз'ємну форму.
Викладати тісто можна по-різному. Перший спосіб: великий шматок тіста треба розкачати в пласт, трохи більший, ніж діаметр форми, після чого акуратно розкласти його по дну і стінок, сформувавши бортики висотою близько 5 см. Другий варіант - це викласти грудку тіста в форму і прямо в ній руками розподілити тісто по дну і стінок. Вибирайте, який спосіб вам більше сподобається.
Потім розкласти по дну підготовлені половинки абрикос (зрізом вниз) і присипати їх залишеним цукром.
Тепер можна запалити духовку для прогріву, виставивши температуру 180 градусів. Далі потрібно взяти залишився шматок тіста і зробити з нього прикраси для верху пирога, як підкаже ваша фантазія. Це можуть бути переплетення з "листя" (як на фото) або решітка, вирізані формочками для печива квіти або інші фігурки. Головне, щоб покриття не було суцільним: зверху потрібно залишити отвори, через які буде виглядати начинка.
Прикрашений пиріг поставити в духову шафу на 40 хвилин, після чого дати йому трохи охолонути в духовці з вимкненим вогнем і відкритими дверцятами. Потім остудити пиріг при кімнатній температурі, після чого перекласти на блюдо і присипати цукровою пудрою.
Бажаємо всім приємного апетиту!