» » Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком


Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі

складові

  • борошно - 400 г;
  • вершкове масло - 160 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • кефір - 70 мл;
  • цукор - 180 г;
  • свіжі абрикоси - 500 г;
  • сода - 0,5 чайн. ложки.

Час приготування - близько 2 годин.

Вихід - 8 порцій.

Якщо ви не є прихильником суворої дієти, обов'язково спробуйте приготувати річний пиріг з абрикосами з пісочного тіста, докладний опис якого наведено нижче. Смачне, розсипчасте тісто і ароматна абрикосова начинка вам обов'язково припадуть до смаку. Технологія приготування такої випічки не надто складна, а до прикраси верху вироби можна навіть залучити дітей. Як показує власний досвід, вони із задоволенням будуть розгортати з тіста ковбаски або інші фігурки і прикрашати ними пиріг.

Як приготувати пісочний пиріг з абрикосами рецепт з фото крок за кроком в духовці

Перш за все, потрібно підготувати всі необхідні продукти і дістати масло з холодильника, щоб до моменту готування воно стало м'яким. Кефір для цього рецепта підійде будь-якої жирності. Абрикоси бажано підібрати такого сорту, щоб м'якоть у них була не дуже соковита, а кісточки добре відділялися.

Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 1

Спочатку потрібно зробити тісто. З цією метою розм'яклої масло треба перетерти з цукром. При цьому 2 столові ложки цукру залишити для присипки абрикос. Потім додати яйця, кефір і все ретельно перемішати (в одному з яєць виявилося два жовтки, тому на фото здається, ніби вбито три яйця).

Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 2

Після цього потрібно поступово підсипати просіяне борошно. Додати соду і замісити тісто. Розділити його на дві нерівні частини в співвідношенні приблизно 3/4 і 1/4. Скачати кожну частину в кулю і помістити тісто приблизно на півгодини в холодильник, попередньо загорнувши в пакет або плівку для продуктів.

Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 3

Поки тісто залишається в холоді, можна підготувати абрикосовий начинку: фрукти помити, просушити, розрізати навпіл і звільнити від кісточок. Потім потрібно розташувати тісто в формі, дно якої бажано застелити папером для випічки. Оскільки готується відкритий абрикосовий пиріг з пісочного тіста, то для більш зручної виїмки готового виробу найкраще взяти роз'ємну форму.

Викладати тісто можна по-різному. Перший спосіб: великий шматок тіста треба розкачати в пласт, трохи більший, ніж діаметр форми, після чого акуратно розкласти його по дну і стінок, сформувавши бортики висотою близько 5 см. Другий варіант - це викласти грудку тіста в форму і прямо в ній руками розподілити тісто по дну і стінок. Вибирайте, який спосіб вам більше сподобається.

Потім розкласти по дну підготовлені половинки абрикос (зрізом вниз) і присипати їх залишеним цукром.

Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 4

Тепер можна запалити духовку для прогріву, виставивши температуру 180 градусів. Далі потрібно взяти залишився шматок тіста і зробити з нього прикраси для верху пирога, як підкаже ваша фантазія. Це можуть бути переплетення з "листя" (як на фото) або решітка, вирізані формочками для печива квіти або інші фігурки. Головне, щоб покриття не було суцільним: зверху потрібно залишити отвори, через які буде виглядати начинка.

Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 5

Прикрашений пиріг поставити в духову шафу на 40 хвилин, після чого дати йому трохи охолонути в духовці з вимкненим вогнем і відкритими дверцятами. Потім остудити пиріг при кімнатній температурі, після чого перекласти на блюдо і присипати цукровою пудрою.

Пісочний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 6

Бажаємо всім приємного апетиту!

Радимо прочитати

Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг з варенням
У нашій родині класичний тертий пиріг з варенням є неодмінним атрибутом недільного обіднього столу. Випічка настільки універсальна і проста у виконанні, що готувати її завжди в задоволення, а є – тим

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки