Пиріг «Сметанник» - рецепт класичний з кефіром і ягодами - рецепт з фото крок за кроком
складові
- борошно - 2 ст .;
- розпушувач або харчова сода - 5 г;
- ванілін або ванільний цукор - 1 пакетик;
- сіль - щіпка;
- сметана - 200 г;
- кефір - 200 мл;
- яйця столові - 3 шт .;
- цукор-пісок - 1 ст .;
- олія (соняшникова або розтоплене вершкове) - 1 ч. ложка;
- ягоди (свіжі або заморожені) - 100 г. (краще побільше)
Вихід - 12 порцій по ~ 90 грам.
Час приготування ~ 1 годину 20 хвилин.
Пиріг Сметанник з ягодами, рецепт з фото якого представлений нижче - один з найбільш нескладних і доступних варіантів домашньої випічки. Для його приготування потрібно невеликий набір доступних продуктів, як правило, завжди наявний у нас в запасі.
Сметанник (рецепт класичний) - простий пиріг, який можна урізноманітнити і зробити дієтичним. Для цього замість пшеничного борошна добре взяти цельнозерновую борошно, частина сметани замінити кефіром і додати будь-які свіжі сезонні або розморожені ягоди.
Як приготувати пиріг «Сметанник» - рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах
Зібрати необхідні для приготування пирога складові. Бажано перед тим, як приготувати Сметанник (пиріг), слід дати постояти всіма інгредієнтами деякий час в кімнатних умовах, щоб вони стали однакової температури.Розбити курячі яйця в підходящу ємність, додати цукор і щіпку солі.
Яйця з цукром і сіллю збити віночком до однорідного стану.
Додати до яєчно-цукрової суміші сметану і кефір в співвідношенні 1х1 і добре перемішати.
Просіяти борошно через сито для збагачення її киснем.
Змішати борошно в окремій ємності з ваніліном і розпушувачем.
Об'єднати змішані окремо сухі і вологі інгредієнти в одну масу.
Консистенція тіста для сметанника - як сметана середньої густоти.
Форму для випічки злегка змастити маслом. Особливо хороша скляна форма діаметром 24-25 см - в ній можна не тільки випікати, але і подавати готовий сметанник до столу.
Масляну поверхню форми припудрити борошном.
У підготовлену форму вилити тісто, розрівняти його поверхню.
Поверхня тесту акуратно прикрасити ягодами і дати хвилин 10 ... 15 постояти перед випічкою.
Пиріг відправити в піч, попередньо розігріту до 180 градусів, поставити на середню висоту і випікати 30-40 хвилин.
Перевіряти готовність випічки ближче до закінчення відведеного для випічки часу можна дерев'яною зубочисткою. Якщо тісто не прилипає, то треба вимкнути нагрів духовки і дати трохи охолонути пирога, не виймаючи його назовні.
Після чого рум'яну випічку можна дістати з печі. Сметанник (рецепт класичний) - простий пиріг з кефіром і ягодами, який приготували - готовий до вживання!
Оптимально порізати пиріг Сметанник на 12 частин і подавати на десерт з будь-якими напоями: молоком, кефіром, чаєм, кавою.
Докладний рецепт, як приготувати ягідний Сметанник, допоможе без особливих тимчасових витрат отримати корисну і гарну випічку, яка ідеально підійде як для сімейного застілля, так і для зустрічі гостей.