Популярні рецепти салатів із зелених помідорів
Страви з зелених помідорів були популярні ще в радянські часи. Щоб довго не вигадувати рецепти помідори просто начиняли спеціями і закривалися на зиму. Кожна господиня мала свій рецепт приготування. Незрілі плоди мають в зимових салатах гострий смак і кислинку. У червоних помідорах, безумовно, міститься більше корисних речовин, так як вони дозріли. Але в якості закуски буде невід'ємним атрибутом на дні народження.
Салат із зелених помідорів роблять з маленьких плодів для естетичної краси на столі. Щоб надати смак помідорів до них додають солодкі спеції або маринують в маринаді. Робити салати із зелених помідорів не складе труднощів, їх можна як різати, так і класти цілком. Лікарі б не радили вживати в їжу зелені помідори тим, хто має проблеми з підвищеною кислотністю. Але помідори мають право на існування як окремого страви, крім червоних стиглих. Салати можна робити як з тих, так і з інших. Досвід приготування таких помідор приходить після кількох спроб.
Які салати можна навчитися готувати самому:
- салати з помідорами, які готують цілком;
- салати, які ріжуться разом з овочами і доповнюються спеціями;
- помідори в маринаді, як солодкому, так і гострому;
- салати, які після приготування відразу можна їсти.
Найпростіший і популярний рецепт салату із зелених помідорів - це зелені помідори, начинкою яких служить часник. Що може бути простіше? Помідори в ідеалі повинні бути однакового розміру і маленькі для зручності поїдання. Буде потрібно для маринаду вода, оцет, цукор, сіль, хрін. Щоб нафарширувати помідори додаються всередину часник із зеленню. Процес простий. Попередньо необхідно промити помідори губкою, щоб прибрати шкідливі напилення. Можна дати постояти їм в відрі з водою або у ванні, в залежності від кількості помідор. Слідом йде або невелике надрізання помідора, залишаючи його цілим, або розрізання навпіл і начинка половинок. Після того як ви начините часник в помідори, засунувши їх всередину, далі потрібно розподілити в банки. Якщо банки не стерилізовані, вони хоча б повинні бути промиті окропом і содою. Ну краще звичайно, якби вони були стерилізовані.
Надійним способом проти підривання банок буде їх перевертання догори дном до повного охолодження.
Солодкий салат із зелених помідорів на зиму
{ad1}Солодкість зеленим помідорів зможе надати тільки прянощі і червоні овочі. Робити салат потрібно, коли вже є зелені коренеплоди і червоний болгарський перець. Він додасть солодкість разом з цукром і дрібкою кориці. Цей рецепт салату із зелених помідорів на любителя. Помідори добре промиваються і промачіваются в декількох водних розчинах, які потрібно пару раз змінити. Потім нарізається болгарський перець бажано смужками. Окремо в мисці готуватися маринад, що складається з томатного соку, цукру, кориці і таблетки аспірину. Перш ніж заливати їм помідори його потрібно прокип'ятити. Потім за вже відпрацьованою технологією помідори заливаються маринадом в стерилізовані банки і закочуються. Тримаються догори дном до повного охолодження. Взимку будуть готові до вживання.
У такий рецепт деякі господині додають ще морква і хрін, щоб додати гостроти страви. Також в рецепти деяких господинь входить заливання холодним маринадом помідори, що менш надійно, але теж смачно. Зберігати банки бажано в холодному місці, наприклад, в погребі. Якщо зелені томати настоятися хоча б два місяці, то їх можна їсти. Навіть якщо вони були закриті в серпні або вересні, до Новорічного столу припадуть в самий раз.
Варіацій поєднання зелених помідорів на столі безліч. Салат із зелених помідорів відмінно буде виглядати з картоплею або овочевий запіканки.
Салат із зелених помідорів можна приготувати в кисло-солодкому соусі, що буде оригінальним доповненням до столу. Він підійде як гарнір до м'ясних і рибних страв. Для приготування потрібні в більшості випадків стандартні інгредієнти, такі як незрілі помідори, цибуля, морква, солодкий перець, сіль, масло, цукор і оцет. Перш за все, промивши помідори потрібно обов'язково розрізати кожен на чотири частини, потім скласти їх у велику миску для перемішування.
Ріпчасту цибулю можна нарізати будь-яким способом, н красивіше в салаті він буде виглядати, нарізаний півкільцями. Додавши в салат морква, салат буде солодше на смак. Солодкість крім цукру в маринаді, додасть солодкий болгарський перець. Підготувавши і подрібнивши всі овочі, слід їх залишити у великій ємності на кілька годин мінімум, а краще годин на п'ять. Заливка для зелених помідор повинна прокипіти і бути гарячою при заливанні. До складу маринаду входять цукор і оцет, які Прокіп разом з водою, готові йти в банку з помідорами. Щоб уникнути підривання банки, потрібно їх заздалегідь стерилізувати. Засукавши їх кришками, чекає темне місце для зберігання до зими.
Закуска із зелених помідорів
Коли намічається пікнік або виїзд на природу, то найкращим варіантом буде продумані закуски. Це завжди з'їдається швидко і з апетитом. Як варіант закуски із зелених помідорів готують в літній період, це частий гість на застіллях. Навчитися готувати цю страву грузинської кухні дуже просто достатньо лише слідувати поетапним інструкціям. Зелені помідори в цьому рецепті маринуються в спеціальній гострої заправці, і підійдуть до м'яса, як не можна краще. Основним інгредієнтом будуть помідори, але грають роль овочі і заправка.
Після того як помідори добре промиті слід їх потримати в декількох водах, змінюючи їх 2-3 рази. Потім їх ріжуть на поздовжні подовжені шматочки і кладуть в миску, солять і дають відпочити під пресом. Вони повинні позбутися від зайвої рідини. Тим часом готуємо заправку. Для цього потрібно підготувати цибулю, порізавши його півкільцями для краси і, обсмажити трохи. Лук змішується з гострим перцем, часником і зеленню. Потрібно оцет довести до кипіння і потім полити їм овочі. Сутність приготування страви в змішуванні тепер всіх інгредієнтів і маринуванні їх в холодному місці три дні. Все, закуска готова до вживання. Але при бажанні її можна замовити з банки на зиму, попередньо їх стерилізувати. Всі гості залишаться задоволеними такою закускою.