Холодець з курки з желатином - 7 святкових рецептів
Привіт всім! Сьогодні хочу торкнутися одну цікаву тему, поговоримо ми про те, як зробити заливне блюдо з курки, використовуючи при цьому желатин. Погодьтеся адже жодне свято не обходиться без цієї творчої нотки, чому творчої, та тому що ми всі любимо по особливому це оформляти.
Наряд можна зробити абсолютно будь-який, навіть у вигляді ялинки, головне в цій справі захотіти чимось порадувати і здивувати ваших гостей. Пам'ятайте попередню замітку про холодець, ви можете взяти звідти деякі ідеї.
Як не дивно, але заливне з курки стало витісняти все частіше звичайний холодець зі свинини, все тому, що він легше засвоюється, погодьтеся це приємніше, та й тим більше виходить не так калорийнее і жирніше. Тому раджу зробити саме його, такий дієтичний варіант.
Рецепт холодцю з курки і желатину
Рекомендую Вам почати саме з цього більш простого і доступного варіанту. Для внесення якоїсь загадковості і родзинки я рекомендую внести варену моркву і зелений горошок, щоб прикрасити якось по особливому це блюдо і зробивши це смачно і швидко.
Нам знадобиться:
- куряча грудка або гомілки - 2 кг
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- зелений горошок - 50 г
- лавровий лист, спеції за смаком
- желатин - 10 г
Спосіб приготування:
1. Перший крок, найважливіший і відповідальний, це відвар, я б сказала бульйон, щоб зробити його смачно потрібно правильно його приготувати. Зараз як раз, ви дізнаєтеся всі секрети цієї нескладної технології. Візьміть глибоку каструлю і разом з овочами такими як морква, ріпчаста цибуля відваріть курячий бульйон.
Важливо! М'ясо курки найкраще брати домашнє, так як курячий бульйон саме з домашньої птиці самий смачний і корисний, він без консервантів і будь-якої хімії.
Не забудьте також поперчити, посолити на свій смак і додати в самому останньому моменті, перед вимиканням лавровий лист, адже якщо покладете його спочатку варіння він дасть вам неприємну гірчинку.
Доведіть до кипіння куряче м'ясо з овочами і приправами, зніміть піну шумівкою, зробіть вогонь поменше, використовуйте найменший, прикрийте кришкою і варіть близько 2 годин.
2. Після того, як всі відварити, остудіть м'ясо і відокремте руками його від кісток, зазвичай це робиться дуже легко і доступно. А запах на кухні буде стояти чарівний, божевільний))). Овочі приберіть в сторону.
Важливо! Не забудьте прибрати шкурки, вони не знадобляться.
3. 10 грам желатину залийте півсклянки гарячої води, розмішайте ложечкою до повного розчинення.
Цікаво! Якщо ви сумніваєтеся, що саме так потрібно підготувати желатин, то ви завжди можете прочитати на упаковці інструкцію.
4. Волокна курки порубати на шматочки і покладіть в чашу, присипте горошком і шматочками відвареної морковочкі. Виглядає справді святково вже, хочеться з'їсти.
Цікаво! Можна прикрашати кропом і будь-якою зеленню.
5. Процідіть через ситечко бульйон, щоб все зайве, наприклад частинки лаврового листочка не були в готову страву.
6. Після того, як розчинився желатин пропустіть його через сито, для того, щоб ніякі сторонні шматочки не попалися. Влийте його в бульйон і розмішайте. Потім візьміть ополоник і розподіліть рідина по чашках.
Важливо! Обов'язково пробуйте бульйон на сіль, можна якщо що підсолити і поперчити ще, а також додати, якщо любите тертий часник.
Залишилася справа за малим, поставте чашки, накривши їх кришечками в холодильник на пару годин, або на ніч, а потім можна подавати до столу. Смачного!
Холодець з курки з майонезом і желатином
Чи не могла не показати вам варіант, який заслуговує безсумнівно вашої уваги, він такий притягає, обалденно красивий і шалено шикарний. Ви думаєте, що таку красу можна приготувати самим будинку, ви глибоко помиляєтеся, тут немає нічого складного.
Головне повторюйте покроково всі дії, а фото вам в цьому допоможуть.
Нам знадобиться:
- курячі гомілки - 1-1,5 кг
- морква - 3 шт.
- цибулина - 1 шт.
- сіль за смаком
- приправи за смаком - 1 ст.л
- часник - 2-3 зубчики
- желатин - пакетик
- зелень для прикраси
- майонез або сметана - 50 г
Спосіб приготування:
1. Відваріть курячі гомілки і морква з головкою ріпчастої цибулі в підсоленій воді з приправами за смаком (цибуля після варіння приберіть, він не знадобиться більше). Варіть на повільному вогні приблизно 1-2 години до готовності. В кінці варіння хвилин за 10-15 потрібно буде додати 2-4 листочка лаврушки для більшої ароматності страви.
Як відомо, що куряче м'ясо не є джерелом того, щоб після нього бульйон перетворився в желе, на відміну від свинячих рулек. Тому візьміть желатин висипте його в мисочку і залийте 0,5 ст. гарячого бульйону. Розмішайте. Відсуньте вбік поки він не набубнявіє.
Важливо! Пропорції желатину такі, на 1 ст.л желатину знадобиться 1 ст. бульйону.
2. Тим часом, поки набухає желатин виконайте іншу роботу, візьміть відварну моркву і за допомогою овочерізки або звичайного ножа наріжте її на тонкі слайси-смужки.
Після того, як желатин набряк вилийте його в весь бульйон, розмішайте. Тепер поставте скляну ємність і налийте на дно приблизно 300 мл готового бульйону, повинно вийти приблизно 0,5 см. Надішліть в холодильник, застигнути.
3. Потім в іншу ємність помістіть майонез або сметану і додайте туди бульйон, приблизно 1/3 склянки, розмішайте віночком.
4. В решті бульйон додайте часник пропущений через Часничниці, можна його тонко порізати на пластики.
5. Скрутіть трубочкою морквину у вигляді квіточки, вийде трояндочка. Отже загорніть 5-7 штук.
6. Покладіть їх на перший застиглий шар з бульйону. Викладайте трояндочки зверху вниз. Оформіть листочками петрушки, заздалегідь помийте їх у воді.
7. Цей шар залийте невеликою кількістю бульйону і заново відправте в холодильник застигнути. Після застигання залийте білим шаром з майонезу і відправте в холодильник.
8. Тепер покладіть м'ясо і залийте бульйоном. Таке заливне має простояти цілу ніч в холодильнику і застигнути.
9. А після помістіть чашку в теплу воду, а потім переверніть її, щоб наш красень легко випав з неї. Такий чарівний курячий холодець у вигляді холодцю вийшов! Королівський шедевр готовий, їжте на здоров'я!
Робимо торт з курячого філе з овочами
Цей чудовий рецепт на велику сім'ю, таку як у мене наприклад. Так, взагалі я думаю, що багато хто готує це блюдо на Новий рік тазиками). Тому пропоную відразу взяти не курячі гомілки або м'якоть, а зварити цілком всю тушку курки.
Причому хочу зауважити, що найкраще використовувати домашню курочку. До речі, якщо ви любите страви з такого виду м'яса, то ви можете приготувати її з засмаженою скоринкою в духовці. Як вам така ідея на торжество?
Нам знадобиться:
- курка - 1 шт.
- вода - 3-4 л.
- селера - 2 стебла
- морква - 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- перець горошком, сіль, лавровий лист за смаком
- перепелині яйця - 5 шт.
- мариновані огірки - 2-3 шт.
- зелень
- желатин - 4-5 платівок
Спосіб приготування:
1. Отже, для початку помийте курочку під проточною водою, а потім помістіть її у велику каструлю або чашу мультиварки і відваріть її до готовності. Щоб бульйон вийшов прозорим, ми зробимо одну хитрість. Після того, як м'ясо закипить, з'явиться пінка, знімати її не потрібно. А потрібно буде взагалі перший бульйон злити, тим більше якщо у вас покупна магазинна курка.
Курочку залийте знову чистою водою і опустіть до неї всі овочі, моркву, селеру, ріпчасту цибулю, лавровий лист і перець горошком 5 шт., Обов'язково посоліть на свій розсуд. Варіть до готовності на повільному вогні 1-1,5 години, час буде залежати від розмірів птиці.
Після того, як куряче м'ясо буде готове, побачити готовність м'яса можна наступним чином, проткніть його ножем і якщо не виділилася кров, значить все вже готово.
Далі куряче м'ясо витягніть з каструлі разом з овочами і остудіть, бульйон процідіть через ситечко, зверху приберіть жир, він не знадобиться.
2. Замочіть желатин пластинками на 2-4 хвилини, читайте інструкцію на упаковці на яку кількість води розрахована одна платівка, можна купити не листової, вище я писала вам пропорції того, скільки потрібно брати на 1 літр.
3. Після того, як желатин розбухне злийте воду, і додайте його в наваристий гарячий бульйон, ретельно розмішайте, щоб він розчинився остаточно.
4. Далі для заливного підготуйте всі інші інгредієнти за списком. Яйця перепелині відваріть до стану крутих. Петрушку добре промийте.
5. Візьміть чашечки, це можуть бути будь-які ваші улюблені контейнери або формочки для випічки з рельєфними краями. На дно кожної миски викладіть по половинки яйця, присипте зеленню і розташуйте огірочки, нарізавши їх кружечками або соломкою. М'ясо розпатрали на волокна і поріжте ножем.
6. Ось так це виглядає, залийте все бульйоном.
7. Поставте в холодильник все контейнери і форми на ніч або на кілька годин до готовності, а потім можна буде перевернути і побачити таке диво. Сервіруйте на здоров'я по тарілочках.
Погодьтеся, що виглядає це просто чарівно і класно, Ульотне і супер красиво!
Холодець з куркою в пакеті з під соку
Ну, а тепер друзі, хочу вам запропонувати ще один варіант заливного, будемо його робити нетрадиційним способом, замість мисок буде використовуватися звичайна коробка, пакет від соку, можна взяти з під молока.
Вичитала я цей рецепт на одному з форумів, ну і відповідно вирішила поділитися з вами, хтось навіть написав, що так готували раніше за радянських часів в СРСР, ну а що все може бути, економили на всьому.
Нам знадобиться:
- курочка - 1 шт.
- желатин - 25 г
- сіль
- приправа для курки - 1 пакетик
- чорний мелений перець за смаком
- коробка або пакет від соку
Спосіб приготування:
1. Візьміть свіжу тушку курки і розпатрали її на частини. Відокремте кістки від м'яса і наріжте кубиками. Поперчіть, посоліть, присмачити приправами.
Тепер важливий момент, м'ясо потрібно буде рівномірно присипати сухим желатином і руками розмішати.
2. Всю цю м'ясну суміш помістіть в пакет з-під соку або молока, розірвавши, і видаливши верхівку пакета. Не заповнюйте до кінця коробку м'ясом, залиште приблизно 8 см картону. За допомогою степлера упакуйте верхівку, пріщіпіте.
Цікаво! Можна використовувати для роботи нитки, якщо немає степлера.
Тепер знайдіть в будинку високу каструлю, щоб помістився це картонний стаканчик і можна було закрити кришкою. У каструльку налийте холодної води з під крана і помістіть коробочку з ласощами, рівень води повинен бути не вище коробки, приблизно не доходить 4 см до її краю.
Доведіть воду до кипіння, а після варіть на повільному вогні, кришкою потрібно буде закрити каструлю. Варіть приблизно сорок хвилин, якщо у вас ємність літрова, якщо ж пакет був 1,5 - двох літровий, то знадобиться 1 годину часу.
Остигати блюдо має в цій же воді, а потім відправте коробку-пакет в холодильник на 6 годин. Потім розірвіть і викладіть вийшов рулетик на сервірувальний тарілку, розрізати на порції і пригощайте своїх рідних і близьких. Така м'ясна ласунка вийшла, гості пальчики проковтнуть, а може і з'їдять))).
Простий рецепт по порціях з куркою і морквою
Тепер пропоную вашій увазі це коротке відео, ви навчитеся робити такі прекрасні яєчка, що просто очей не відірвати, їх можна готувати на будь-який святковий стіл, на Новий рік або Пасху, цей варіант запам'ятається всім без винятку:
Куряче заливне в пластиковій пляшці
Тепер рухаємося далі, і творимо на кухні дива. А саме використовуючи пляшку з широким горлом. Що з цього вийде, ви зараз самі все побачите, знову рулетик, з яким не буде проблем, і ріжеться він до речі як ковбаска.
Нам знадобиться:
- Курячі стегенця - 3 шт.
- Чорний перець - 13 горошин
- Лавровий лист - 4 шт.
- Сіль - 0,5 ч.л
- Желатин - 25 г
- Вода - 3 ст.
Спосіб приготування:
1. Візьміть стегенця і покладіть їх у каструлю, залийте водою, внесіть лаврушку, сіль і перець горошком. Варіть на плиті близько години, поки м'ясо не буде повністю готове. Але, не забувайте, що потрібно після закипання зняти пінку шумівкою, щоб бульйон вийшов не каламутним, а прозорим.
2. Потім обробити окосту на шматки, можна робити це руками, можна використовувати для роботи ніж.
3. Візьміть пляшку з пластику, вимийте її добре харчовою содою, а потім через отвір заштовхайте мяско.
Отриманий бульйон потрібно буде процідити, і саме в гарячий бульйон внесіть желатин, розмішайте його, дайте йому набрякнути протягом 4 хвилин, після розмішайте, щоб він повністю розчинився. А потім їм залийте баночку з курячими шматками.
4. До кінця пляшки не доливайте рідину, щоб потім було зручніше розрізати її кулінарними ножицями. Поставте в холодильник на ніч застигнути.
5. Ось такий желатиновий рулет з курки вийде! Смачного! До речі, а пам'ятається мені що минулого разу ми робили таке чудо у вигляді поросяти, ох і прикольно вийшло).
До речі, існує думка, що приготував саме таким способом ви надалі будете готувати тільки за цією технологією, щоб порахуєте її найкращою і віднесете її до розряду на швидку руку.
Як прикрасити холодець блюдо з курки
Це питання я думаю, цікавить багатьох, давайте подумаємо разом як можна оформити це нехитре м'ясне блюдо, закуску. Напишіть свої ідеї, може бути дасте якісь поради з цього приводу. Не соромтеся, давайте спілкуватися.
А поки ви думаєте, я пропоную до перегляду цей ролик з готовими ідеями заливних блюд, вибирайте:
Ну, а також ви можете скористатися такими варіантами або способами прикрас:
Додавайте консервований горошок, кукурудзу, використовуючи для цього стаканчики або формочки, можна навіть взяти форми для кексів або пасочек:
Я одного разу бачила, що зернятками граната прикрасили вже готовий холодець:
Використовуючи варену моркву, яйця і зелень і навіть шматочки риби теж можна викласти шедевр:
Також використовуючи огірки і кріп:
Звичайно якщо є час можна викласти цілі композиції, так зазвичай шеф кухаря нас дивують:
Ну або взяти курячі відварені яйця і нарізати їх соломкою, це під силу кожному:
Прикрашайте цибулею і навіть ковбаскою, посміхайтеся!
Використовуйте редиску і листочки будь-якої зелені, а з боків хвилястою лінією намалюйте майонезну криву:
Ну і ще, якщо ви любите грибочки, ви теж їх можете туди покласти:
На цьому у мене всі мої хороші передплатники та гості блогу! Всім до швидкого і до зустрічі в наступній моїй замітці. Бувай! Успіху і везіння всім!