Курник в мультиварці, покроковий рецепт з фото
Привіт всім, на зв'язку Катерина. Сьогодні як і обіцяла готуємо курячий пиріг в мультиварці, можна використовувати також ті моделі цього «чуда», в яких є функція скороварки. Приготуємо це блюдо на молоці, кефірі, сметані або майонезі, основу начинки візьмемо куряче філе і ароматну картопельку, можна використовувати і свинину чи яловичину. Дивіться самі, то що є вдома або те що більше любите, то і беріть.
Звичайно в мультиварці готувати легше і набагато швидше, ніж в духовці. Інші способи приготування цього шедевра ви можете знайти в іншій статті.
Курник з куркою і картоплею покроковий рецепт з фото в мультиварці
Існує маса варіантів приготування цієї страви, є варіанти без дріжджів, я вам покажу дріжджовий варіант цієї ароматної випічки. Тісто буде дріжджове і заводити його будемо на молочку.
Нам знадобиться:
- Борошно - 0,5 кг
- Молоко - 1 ст.
- Дріжджі - 50 г
- Цукор - 1 ч.л.
- Олія - 2 ст.л.
- Сіль за смаком
начинка: - Куряче філе - 400 г
- Картопля - 4 шт.
- Гриби (шампіньйони) - 200 г
- Лук ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Зробіть опару. Налийте тепле молоко в миску і додайте туди дріжджі, посахаріте. Внесіть в рідину кілька ложок борошна.
Важливо! Якщо шапочка з дріжджів не з`явилася, то тісто майже не підніметься.
2. Перемішайте і залиште приблизно хвилин на 30 в теплому місці. Дріжджі повинні піднятися шапочкою.
3. Всипте в опару борошно пшеничне вищого гатунку, перемішайте.
4. Повинен поступово вийде ось такий борошняної грудочку. Накрийте тестіце глибокої чашкою і залиште в сторону.
Важливо! Воно повинно полежати і відпочити! Тоді випічка буде набагато смачніше.
5. Наріжте картоплю кубиками або брусочками, як вам подобається.
6. Лук шаткується ножем на невеликі полуколечкамі, а потім ріжеться кожне півкільце навпіл.
7. Гриби моно використовувати цілі, а можна порізати уздовж ніжки.
8. На сковороду налийте рослинно масло і обсмажте до напівготовності цибулю.
9. Філе курки не варто різати сильно крупно, краще порізати досить дрібно.
10. Додайте до цибулі гриби і разом з ними дожарьте цибулю. Посоліть і поперчіть. Гриби повинні смажитися 7 хвилин.
11. Філе, тобто шматочки потрібно обсмажити в іншій сковорідці на невеликому вогні приблизно 15 хвилин. Не забувайте помішувати страву.
12. Після того, як тісто відпочило, розділіть його на дві частини. Один грудочку повинен бути трохи менше, на око цю операцію зробіть.
13. Чашку мультіпомощніци змастіть маслом. Перший великий клубок распреділілісь в чаші і зробіть борти. Викладіть перший шар начинки, це як ви думаєте що? Звичайно ж грибочки з цибулею.
14. Другий шар - м'ясо.
15. І останній завершальний - нарізану картоплю.
Важливо! Цікаво вийде якщо ви картопля натрете на тертці. Ох, новий смак, дуже смачно виходить!
16. Накрийте другим пластиком тесту начинку. Добре з'єднайте краю.
17. Добре з'єднайте краю. Проткніть зубочисткою поверхню, зробіть 6 надколів для пара.
18. Увімкніть режим «Випічка» і дзень-дзень, готове, випікайте 50 хвилин. Після витягніть пиріг і переверніть його на іншу сторону, і знову випікайте на режимі «Випічка» ще 20 хвилиночок.
Красотіііііща! Смачний і ароматний відрізаний шматочок так і проситься вже в рот &# 128539;
Можна варіант з дріжджами подивитися і приготувати ось за цим рецептом, для тих хто любить дивитися відео з ютуба:
Курник на кефірі з куркою і картоплею
У цьому варіанті тісто буде еластичне, так як в ньому використовується сметана і рослинне масло, спочатку може здатися що тісто виходить дуже рідке, але потім воно стане пружним. Обов'язково спробуйте цей цікавий і смачний варіант. З готовим тестом буде приємно працювати, вам сподобається. Пам'ятайте мою статтю про чебуреки? В якій я розповідала про властивості масла в моїх авторських напрацюваннях, хто ще не бачив читайте тут:
Нам знадобиться:
- Кефір - 200 мл
- Сметана - 100 мл
- Вершкове масло - 100 г
- Борошно - 4 ст.
- Сіль - 1 ч.л.
- Сода - 0,5 ч.л
- Куряча грудка (або куряче філе) - 400 г
- Картопля - 3 шт.
- Печериці мариновані - 200 г.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Олія - 3 ст.л
Спосіб приготування:
1. Почніть підготовку царського пирога з замісу тіста. Маргарин або вершкове масло розтопіть на водяній бані. Зараз можна цю процедуру не робити, а скористатися мікрохвильовою піччю. У ній дуже швидко розтопиться маргарин.
Важливо! Якщо ви в будь-яку випічку додаєте маргарин, то виріб довго не буде черствіти, але на маслі виходить смачніше. У нашій родині ніяка випічка довго не затримується на столі, вона зникає дуже швидко.
В розтоплений маргарин внесіть сметанку і кефір. Не забудьте, маргарин повинен бути не гарячим, а остиглим. Додайте соду, кухонну сіль. Перемішайте і всипте в суміш маленькими порціями борошно, викачаний тестіце. Воно вийде дуже приємне на дотик, еластичне і ніжне.
Приберіть грудочку в холодильник, хоча б на годинку. Обмотайте або упакуйте тісто харчовою плівкою, щоб в холодильнику воно не заветрело.
Важливо! Оскільки тут використовуються кисломолочні продукти в замісі, соду оцтом гасити не слід.
2. Картопля беріть свіжий і не м'який, почистіть його від шкірки. А далі поріжте на невеликі кубики. Найкраще брати картопля жовтий, він швидше вариться і він розсипчастий. Залийте його водою, щоб він не зміг стати коричневим і не привабливим.
3. Консервовані грибочки вийміть з банки, злийте сік. Поріжте на полуколечкамі ріпчасту цибулю, змішайте весь з грибами. Посмажте гриби і цибулю в сковороді на невеликому вогні на рослинній рафінованій олії. Жарка становить приблизно 10 хвилин, як стане цибулю прозорий і м'який, приберіть зі сковороди і покладіть інгредієнти в чисту миску.
4. Курячі шматочки, які у вас вийдуть після різання ножем, потрібно помістити в сковороду з маслом і трохи загасити їх. Час смаження приблизно 10-15 хвилин. Можна трохи присолити.
5. Ось що вийшло, красиві, апетитні шматочки в чистій посудині.
6. Приготуйте чашу мультиварки. Перевірте, щоб вона була чиста і на сухо протерта. Змастіть її вершковим маслом, можна використовувати і рослинне.
Важливо! Добре змащуйте поверхню чаші, щоб пиріг легко відійшов. Не шкодуйте!
7. Тепер дістаньте тісто з холодильника, приберіть плівку і розділіть тісто на два колобочкі. Один піде на низ пиріжка. Зробіть з нього корж і помістіть її на низ, дно чашки.
Важливо! Зробіть невеликі бортики, приблизно 3 см.
Тепер викладіть на круглий пласт начинку з курячих шматків, картоплі, і грибочків з цибулею. Посоліть і поперчіть, якщо ви любите аромат перцю. Наступна дія: другий грудочку тесту розкачайте в коло і накрийте майже готове борошняний виріб.
Важливо! Дуже добре защипите краю пальцями рук.
8. Ось що вийшло, зробіть отвори для того, щоб виходила пара. У цьому варіанті це можна зробити виделкою, ось такі цікаві проколи. Можна використовувати зубочистку з дерева.
9. Після цього, накрийте кришку мультиварки і використовуйте один із режимів, наприклад «Випічка», якщо немає такого режиму, то використовуйте який-небудь інший відповідний. Випікайте 50 хвилин.
Важливо! Після виходу з режиму залиште пірожочек на підігріві, приблизно на 15 хвилин.
Вийміть з чаші готову страву.
10. Вийшло не гірше ніж в духовці. Як вам такий підсумок роботи?
Смачного! Ось такий швидкий і простий варіантік випічки можна спекти у себе вдома. Пробуйте і скоряйте своїх рідних і близьких.
Курник з листкового тіста
Ви любите подарунки? А пригощати своїх рідних і близьких або друзів? Тоді приготуйте маленькі, забавні мінікурнічкі. &# 128578;
У цьому варіанті використовується готове тісто, яке заздалегідь потрібно буде придбати в супермаркеті, ну або можете завести самі. Начинка у нас буде на цей раз складатися не з курки, а зі свинини або яловичини, і без сметани, а чому б і ні, заради різноманітності? Як вам така ідея?
Я в начинку часто ще кладу варений рис або різані яєчка курячі, виходить чудово смачно і ароматно. Не бійтеся експериментів, творіть шедеври. І у вас все вийде. &# 128512;
Нам знадобиться:
- Картопля - 3 шт.
- Ріпчасту цибулю - 1 шт.
- Свинина м'ясо - 150 г
- Куряче філе - 150 г.
- Вершкове масло - на смак
- Лавровий лист - 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець - за смаком
- Тісто листкове - 500 г (бездріжджове)
Спосіб приготування:
1. Створіть начинку. М'ясо свинини або можете взяти яловичину, баранину або традиційно курку наріжте мелкіііііііімі шматочками. Картопля теж ріжте подрібніше, як показано на малюнку. Поперчіть і посоліть, додайте лавровий листочок для ароматності і пікантності страви.
2. Тісто дістаньте з морозильної камери і остудіть, нехай воно полежить погріється на столі &# 128578; Розкачайте пласт і розріжте на шматочки.
Важливо! На упаковці з тестом завжди написано як правильно розгортати його, катати качалкою потрібно тільки в одну сторону, щоб не порушити структуру листкового тіста.
3. На кожен невеликий пластик викладіть начинку.
Важливо! Щоб було соковито і смачно додайте в кожен «міні» маленький невеличкий шматочок вершкового масла.
4. Ліпимо акуратно таким чином по колу, щоб вийшли складочки, приблизно як хінкалі. Можна залишити невеликий отвір в центрі. Можна зробити трикутної форми.
5. Ось які красені вийшли.
6. Помістіть їх на дно мультиварки і включіть режим випічка на 40 хвилин.
Важливо! Пам'ятайте, що в мультиварці блюдо вийде не таким золотистим як в духовці.
Вийшло дуже соковито, адже м'ясо свинини не тільки жирне, але і дуже соковите, що робить це блюдо просто чудовим на смак. Міні пірожочкі можна вживати цілими, не потрібно їх різати на порції, вони тепер малі в розмірах. Такий варіант просто знахідка для частувань.
назад в зміст
Курячий пиріг в вірменському лаваші, легкий і швидкий в приготуванні
Варіант простий і смачний підійде для початківців кулінарів, тим більше він з картинками, розбереться будь-хто. Запікати це куряче блюдо можна хоч в духовці, хоч в мультиварці, результат обов'язково вас порадує.
Нам знадобиться:
- вірменський лаваш - 2 шт.
- гречка або рис-1 ст.
- гриби морожені - 500-600 г
- курячі грудки - 2 шт.
- цибулина - 1 шт.
- вершки 20% - 1 ст.
- яйця - 2 шт.
- молоко - 0,5 ст.
- борошно - 1 ст.л
- вершкове масло - 50 г
- сіль, приправи за смаком
Спосіб приготування:
1. Зваріть курячий бульйон. Для цього м'ясо курки помістіть в каструлю і налийте в неї води, варіть на повільному вогні приблизно 40 хвилин. Не забудьте зняти пінку після закипання. Після того, як м'ясо буде готове, вийміть його з каструлі і відокремте від кістки. Наріжте на шматочки. Бульйон злийте в банку, він ще стане в нагоді.
Відваріть гречку або використовуйте рис, яку крупу ви любите найбільше? напишіть в коментарях, яку ви додаєте в це блюдо?
2. Готові курячі шматочки посмажте приблизно 15 хвилин на сковороді з рослинним маслом, посоліть і поперчіть трохи. В кінці додайте вершки, але не всі, а пів склянки.
3. Додайте різаний півкільцями цибулю, перемішайте і смажте до того моменту, поки цибуля не стає м'який. Гриби в інший сковородочке теж обсмажте з цибулею, посоліть і поперчіть.
4. Далі зробіть соус білий. Для цього розтопіть масло вершкове на плиті, додайте одну ложку борошна, все перемішайте, щоб не утворилися грудочки. Внесіть вершки. Посоліть і додайте ваші улюблені спеції. Влийте після курячий бульйон і варіть ще деякий час. Оригінальний соус готовий. Час варіння 5-7 хвилин.
5. Перший лист лаваша покладіть в чашу мультиварки. Чашу не забудьте змастити маслом. Викладіть начинку: гречку або рис, а потім курячі шматки, залийте це все соусом.
6. Візьміть другий лист лаваша і опустіть його в молоко, просочіть добре цією рідиною. Покладіть його на начинку.
7. Далі знову викладіть гречку або рис, полийте соусом.
8. Знову візьміть наступний листочок лавашіка і застеліть начинку. Полийте рясно соусом.
9. Закрийте мультиварку і випікайте приблизно 40 хвилин на режимі «Випічка».
10. Вийшло дуже класно і красиво! А головне швидко.
Важливо! Якщо у вас зовсім немає часу робити соус, то листи лаваша можна просто просочити молоком з яйцем. Просто яйця і молоко віночком збийте і використовуйте цю суміш замість соусу.
Посипте зеленню блюдо, наріжте на порційні шматочки і подавайте з зеленню, або до смачного наваристого ароматного борщу.
Використовуйте таке друга страва на вечерю або на щільний і ситий полуденок
З лаваша досить багато страв можна спорудити, було б бажання і фінансові можливості. Якщо ви ніколи не робили курячий пиріг, і хочете зробити його в перший раз, то завжди можна скористатися самим легким і простим рецептом для початку, як наприклад цей.
Ну що ж, сподіваюся, стаття була корисною і ви обов'язково приготуєте цей «пиріг батюшку» в домашніх умовах і у вас все вийде. Гарного настрою і вдалого дня.
P.S Не забудьте приготувати фірмовий соус до цієї страви, яким поливається цей пірожочек, не знаєте як його зробити, читайте про нього в цій статті.