» » Оселедець під шубою з яйцем - 6 покрокових класичних рецептів з вірною послідовністю шарів

Оселедець під шубою з яйцем - 6 покрокових класичних рецептів з вірною послідовністю шарів


Привіт всім! Ну, як пройшли ваші вихідні? А я поки відпочивала, згадала про те, що давно я не робила і не готувала страви з риби. Так ось, захотілося сьогодні зробити салат з оселедця, а саме саму нашу знамениту закусочку хоч до святкового столу, хоч на кожен день Оселедець під шубою. Напевно зараз у багатьох слинка потекла, так, так, смакота ще та))).

Пам'ятайте позавчора вам давала рекомендації як приготувати салат Цезар і Айсберг, ну які ваші враження, сподобалися? Сьогодні теж буде дуже цікаво, так що не перемикайтеся))). Поїхали ...

Хочете я вам поведу одну історію? Одного разу коли я їхала в автобусі було включено телевізор і йшла телепередача, в якій якраз таки обговорювалося це варіант салату. Я вже не пам'ятаю дослівно всю цю притчу, а може і легенду, але слова «шовінізм і Занепаду - Бойкот і Анафема» мені запали напевно назавжди в душу. Причому тут взагалі це, подумаєте ви? Так це Ш.У.Б.А Вообщем кому цікавий цей міф про походження даного овочевого страви пошукайте на просторах інтернету. Сьогодні звичайно говоримо не про це))).

Класичний рецепт Оселедця під шубою

Отже, перш за все я покажу вам рецепт традиційного варіанту салату під шубою. Знаєте, який найголовніший секрет цієї страви? Це звичайно ж Селед, з якою доведеться трохи повозитися, адже потрібно її буде повністю відібрати від кісточок. Або ж купити в магазині або супермаркеті вже шматочки без кісточок, я часто вдаюся до такого варіанту, коли потрібно приготувати швидко і на швидку руку.

Звичайно ж, якщо ви готуєте цю закуску на святковий стіл або застілля, то краще за все звичайно рибку купувати солону і самим сидіти і перебирати, прибирати кісточки. Ви думаєте, що це дуже важко, якщо ви новачок, то ви помиляєтеся. Пропоную вам подивитися ось це відео і навчитися очищати і видаляти кістки швидко і легко, а також дуже класно прибирати шкірку в одну мить. Всі секрети, а головне маленькі хитрощі, про які багато хто навіть і не здогадуються в цьому короткому ролику, обов'язково дивіться:

Ну що, ж тепер приступимо до приготування.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Насамперед займіться цибулею, наріжте його дрібно на кубики. У цьому салаті найкраще використовувати мариновану цибулю, тому помістіть його в чашечку і залийте окропом і додайте одну столову ложку оцтової есенції. Залиште на 5-10 хвилин постояти в такому маринаді.

Після закінчення часу вилийте всю воду, можна потрясти через друшляк.

2. Очищену філе риби наріжте дрібними кубиками. Акуратно видаліть всі кісточки, якщо все таки знайдете їх.

3. Після візьміть тертку і потріть на ній все варені овочі, такі як картопля, морква, буряк. Буряк беріть яскраво бордову і найкраще послаще. Тріть всі продукти на крупній тертці.

Білок і жовток відокремте один від одного. Натріть окремо їх один від одного на дрібній тертці. Це робиться для того, щоб прикрасити по особливому цю закуску.

4. Тепер всі продукти готові, покладіть всі шари. Для того, щоб оригінально прикрасити оселедець під шубою, можна взяти спеціальну форму або зробити саморобну у вигляді бортика, формочка повинна бути висока за формою нагадувати торт.

5. Візьміть тонке блюдо поставте формочку і почніть укладати, спочатку оселедець шматочками, распреділілісь рівномірно по всьому периметру, потім маринована цибуля.

6. Наступний шар - картопля, покладіть його по всій площі і злегка притисніть ложечкою цей шар.

Цікаво! Можна Картоплю не притискати, і зробити шари повітряними.

7. Рясно змастіть майонезом, щоб все добре просочилося.

8. Далі шар тертої моркви, і знову майонез.

9. Завершальним шаром буде буряк і на неї знову ж помістіть майонез, розрівняйте по поверхні. Накрийте харчової плівкою і поставте відпочивати в холодильник на пару годин, для того, щоб всі верстви відмінно просочилися між собою.

Після зніміть ободок або форму, і прикрасьте.

10. Увімкніть свою фантазію і прикрасьте білком і жовтком. Подивіться як легко можна створити приголомшливий шедевр.

Покроковий відеорецепт, про те як послідовно укласти шари по порядку

Наступний варіант ви можете приготувати, використовуючи ось цей ролик, в якому все дуже детально розписано, а в кінці ви побачите не що красиве, будете в захваті:

Оселедець під шубою з яйцем - класичний рецепт з фотоілюстраціями

Тепер розглянемо такий варіант, який готують скрізь і повсюдно, особливо в ресторанах і кафе. Але, як то кажуть традиційна рецептура не вмирає ніколи, все її люблять. Тому беріть собі на замітку, додавайте статтю в закладку.

Це класичний рецепт, але в той же час я хочу його вам піднести в незвичайній формі, у вигляді човників. Виглядає це просто фантастично красиво і чудово, а ваші гості будуть в шоці від такої красивої подачі.

Нам знадобиться:

  • картопля - 5 шт.
  • оселедець слабосолона - 1 шт.
  • буряк - 1 велика шт.
  • морква - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • яйця - 3 шт.
  • майонез про смак

Спосіб приготування:

1. Відваріть картоплю, причому робити це потрібно в шкірці, вообщем відваріть картоплю в мундирах. Після подивіться, що він м'який, для цього проткніть його ножем і перевірте на м'якість, якщо він добре протикається, то він готовий.

2. Очистіть за допомогою ножа картоплю, при цьому дайте йому трохи охолонути, щоб він не обпікав руки. Приберіть кожурку, а після за допомогою Картоплем'ялки зробіть картопляне пюре, але нічого не додавайте, просто промніте дуже ретельно і рівномірно, щоб вийшла картопляна маса однорідної консистенції.

3. З цієї м'якої еластичної білої маси виліпити човники, це зробити буде дуже легко і швидко. Головне, щоб картопля не встиг охолонути, так як якщо він охолоне, то човник буде зробити практично неможливо.

4. Використовуйте для цієї мети будь-пластиковий стаканчик або наприклад від йогурту контейнер. Але, спочатку на стаканчик одягніть поліетиленовий мішечок. А потім вже укладіть картопельку.

5. Ось що повинно вийти. Якщо краї будуть нерівними, то обріжте їх кондитерськими ножицями. Поставте човна в холодильник охолонути.

6. Підготуйте всі інгредієнти, очищену рибу наріжте на дрібні шматочки, цибулю порубати ножем, буряк варену натріть на тертці, відварену моркву і куряче відварене яйце теж.

7. Потім у човників змастіть низ майонезом, після викладіть оселедець з цибулею, яйця, морква, злегка ущільните ложечкою.

8. Зверху викладіть відварну буряк, трохи її відіжміть, щоб не виділився сік. Потім за допомогою бурякового соку і кулінарного пензлика можна буде пофарбувати човники, тобто картопляне пюре у вигляді човників.

Важливо! Шари необов'язково укладати в цій послідовності, а викласти в тій черговості шарів по порядку, в якій задумали саме ви, можна зробити абсолютно будь-хто.

9. Оформіть на свій розсуд. Яке незвичайне цікаве вручення цієї страви, ви згодні?

10. Шалено красиво і смачненько! Радуйте своїх гостей і домочадців))).

Ніжний салат з яйцем і яблуками

Як говориться роки йдуть, а ось що залишається незмінним так це смак шуби))). Для більшості жителів Росії прийнятний варіант оселедця під шубою саме з додаванням яблука, я якщо чесно такий варіант не дуже люблю, але все ж готую, так як такий вид мій чоловік любить найбільше.

Між іншим яблуко замінює картоплю, тому якщо ви шукайте той самий варіант без картоплі, то ви його знайшли. Картопля надає тяжкість в цій страві, а яблучко воно легке і дає якусь кислинку.

У багатьох відразу виникають асоціації, що ось ось і скоро прийде Новий рік. Напевно не даремно, як ви вважаєте?

Нам знадобиться:

  • слабосоленая оселедець - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • яйце - 5 шт.
  • яблуко - 2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • буряк - 3 шт.
  • майонез

Спосіб приготування:

1. розпатрали правильно рибу, приберіть всі кісточки, і шкурку, а потім акуратно ножем поріжте на маленькі кубики оселедця. Це до речі, буде перший шар, адже зауважте, що оселедець саме під шубою, а не навпаки.

2. Другим шаром викладіть цибулю. Якщо ви не любите, щоб він сильно виділявся і давав невелику гіркоту обдайте його окропом. Лук нарізають також дрібним кубиком. Змастіть майонезом рівномірно всю поверхню. Далі почистіть яблука і натріть на великій терочке і також розподіліть по всьому периметру.

3. Після відварені яйця натріть на тертці і покладіть слідом на яблука. Зауважте, що в даному виді майонез не накладаються на кожен шар, так як вийде сильно жірновато, а оскільки ця закуска з яблуком ще й буде надто кислуватим. Але, це справа смаку, експериментуйте.

Тепер змастіть майонезом.Следующій шар - терта відварна морквина на крупній тертці.

4. Ну, що здогадалися напевно, фінішна пряма. Ура! А щоб ваші ручки не пофарбувалися, візьміть спеціальну рукавичку з целофану та одягніть її на руку, або використовуйте звичайний поліетиленовий мішечок. Натріть буряк на тертці і покладіть останнім шаром. Трішечки можна рукою придавити всі верстви.

Змастіть майонезом, і накрийте харчовою плівкою. Надішліть в холодильник на ніч або хоча б на 3 години настоятися, а потім всіх порадувати. Пробуйте зробити, нямка!

Салат Оселедець під шубою без яєць

Ще один варіант оселедця під шубою, який також зачарує ваше улюблене сімейство і гостей. Знаю, що існує шалена кількість всіляких варіантів, але цей особливий, він без використання курячих яєць.

Не забудьте відварити все овочі заздалегідь, а оселедець почистіть і відріжте голову і плавники, а також хвіст, ці частини тіла риби підуть на прикрасу, вийде дуже забавно і смішно.

Нам знадобиться:

  • оселедець - 1 шт.
  • морква отварная- 3-4 шт.
  • буряк отварная- 2-3 шт.
  • майонез
  • яблуко - 1 шт.
  • зелень будь-яка

Спосіб приготування:

1. Видаліть все непотрібне з риби.

2. Потім м'якоть оселедця порубати кухонним ножем ось так, як на цьому фото.

3. Яблуко розріжте навпіл і видаліть серцевину з кісточками. Порубати його кубиком або ж натріть на тертці. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними шматочками.

4. Що ж, тепер найголовніше це збірка. Викладіть спочатку на тарілку оселедець, потім ріпчасту цибулю, слідом терте яблуко.

Далі натріть моркву на дрібній тертці, вийде просто ніжно, дуже-дуже. Нанесіть сіточку майонезу, використовуйте для цього кондитерський мішечок або скористайтеся звичайним щільним мішком.

5. Після картопля відварна натріть на дрібній тертці і викладіть на морквину. Нанесіть майонезну сіточку.

За бажанням ви можете присолити трошки.

6. Буряковий шар також натріть на дрібній тертці і викладіть на картоплю. Змастіть рівномірно ложкою або виделкою майонез, а потім прикрасьте, з одного боку покладіть риб'ячу голову і, а з іншого боку - хвіст, тобто в протилежних сторонах, а за допомогою майонезу оформите кісточки. Виглядає теж дуже яскраво і незабутньо.

Як вам такий варіант, правда несподівано, я б сказала з родзинкою.

Приготування Оселедці під шубою рулетом

Незвичайна прикраса цієї страви нікого не змусить бути байдужим. До речі, готуватися ця знаменита закуска буде у вигляді рулетики. Ви таке чудо їли саме в такому виконанні, поділіться своїми відгуками та коментарями відразу внизу цієї статті.

Нам знадобиться:

  • буряк - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • картопля - 3 шт.
  • риби оселедець - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • яйце варене - 3-4 шт.
  • сіль і перець за смаком
  • зернятка граната для прикраси
  • фольга
  • майонез

Спосіб приготування:

1. Відваріть моркву, картоплю, буряк, а також яйця. Овочі натріть на крупній тертці, а яйця на дрібній. На стіл викладіть фольгу або харчову папір. Рівномірно першим шаром викладіть буряк, посоліть і поперчіть її на смак.

2. Змастіть майонезом і нанесіть шар моркви.

Важливо! Трошки придавлюйте кожен шар ложкою.

3. Далі покладіть наступний шар - це терті яйця, майонез, картопля, майонез. По самому центру викладіть шматочки оселедця без кісточок. І ось тепер тільки загорніть краї фольги або паперу у вигляді рулетики.

4. Готовий рулет укладіть на тарілку, акуратно видаліть все непотрібне і прикрасьте на свій смак, наприклад змастіть майонезом буряк.

5. Потім вилочкою розподіліть всі дуже рівномірно і акуратно, накидайте зерна граната. Прикольно виглядає! Смачного!

Як прикрасити Під шубою

Ну, а в ув'язненні, а вчора знайшла таку класну підбірку варіантів всіляких прикрас, що вирішила поділитися з вами шановні гості і передплатники блогу. Виявляється як по різному можна оформити це блюдо, дивіться все самі в цьому короткому відеосюжеті:

На цьому все, як завжди всім кажу до швидкого))). Сподіваюся, вам ця замітка сподобалася і ви неодмінно вступите в мою групу в контакті і додасте сторінку в закладки, щоб потім натиснути швидко на кнопку і приготувати цю знамениту закуску, під таким усіма звичною назвою. Всім до побачення! Гарного всім дня і настрою!

Радимо прочитати

Оселедець в сметанному соусі - рецепт приготування закуски з оселедця в сметанному соусі
Оселедець в сметанному соусі - рецепт приготування закуски з оселедця в сметанному соусі
Рада бачити Вас у себе на блозі «Смакота будинку». Закуска Оселедець в сметанному соусі дуже добре підійде до обіднього столу. Готувати для вечері я б вам її не рекомендувала оскільки якщо риба

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки