Сирна запіканка, як в дитячому саду: 7 смачних рецептів пишною запіканки із сиру в духовці
Доброго вам дня! Як не дивно це блюдо, вірніше солодкий десерт, який можна вживати на сніданок або вечерю, багатьох він відштовхне або злякає, так як вони його не їдять і не люблять. Але ж недарма. Як думаєте, про що це я?
Поговоримо ми сьогодні про сирі, а саме про «сирної красуні», яку з дитинства звикли давати на сніданок в дитячому саду. Я вважаю, що це блюдо дуже корисне. Особливо вживання в дошкільному віці такого продукту просто необхідно, адже в сирка міститься великий відсоток кальцію, білків і поживних речовин.
Дуже цікаво те, що серед моїх оточуючих багато людей, хто любить цю чудову випічку, і ті, хто не любить. Але, ті хто не люблять все маятся з зубами, не знаю може це якось впливає на зуби? Або просто збіг. Я особисто не розумію, як можна не любити цю ласуна? От скажіть мені, хто з вас не любить ??? Пишіть коментарі і роз'ясніть чому. Як на мене так, цей десерт краще, ніж морозиво.
Існує велика кількість рецептів з сиру. Є і ватрушки з сиром, сочнікі, або ось наприклад мої улюблені сирники, де основою йде сир.
У цій статті розглянемо найпопулярніші, легкі і кращі способи приготування цієї надзвичайно смачною і ароматною випічки. У минулій статті ви навчилися готувати цю страву і дізналися всі секрети того, чому запіканка опускається або не піднімається після випічки, чому виходить рідкої, і чи можна приготувати, якщо немає манки, а також багато іншого.
Класичний рецепт сирної запіканки, як в садку
Насамперед хочу з вами поділитися самим напевно поширеним і простим рецептом, який я откапалі в мережі інтернет, по ньому така запіканка виходить чудовою, досить таки ніжною і м'якою. А родзинки в складі робить її більш ароматні і солодший.
Вообщем результатом я була задоволена, тому пропоную вам почати свою підготовку саме з нього.
Нам знадобиться:
- сир 9% - 0,5 кг
- яйця курячі - 4 шт.
- цукор-пісок - 0,2 кг
- масло вершкове - 50 г
- ванільний цукор - 15 г
- крупа манна - 100 г
- розпушувач тесту - 15 г
- сіль за смаком
- родзинки - 90 г
Спосіб приготування:
1. В першу чергу вам необхідно відокремити жовтки і білки один від одного. Для чого це робиться, як ви думаєте? У минулій своїй замітці я вже піднімала цю тему, тому хто не знає можете заглянути сюди. Далі вам потрібно в жовтки і білки додати по 100 г цукрового піску.
Збивайте їх міксером окремо в різних чашках.
2. Після цього візьміть жовтки і до них внесіть сир, який розімніть виделкою, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло і сіль, перемішайте.
Слідом внесіть родзинки, розпушувач і манку. Розмішайте і дайте цій суміші трохи постояти.
Важливо! Не забудьте перед тим, як додавати родзинки ошпарити його окропом, а краще навіть замачіть його на 5 хвилин, а воду потім злити, щоб він став м'який і збільшився в розмірах.
3. Після 10-15 хвилин доповісте білки і ретельно перемішайте.
4. Візьміть формочку для випічки, змастіть її злегка рослинним маслом, хоча якщо у вас силіконова, то не потрібно змащувати, розподіліть підготовлену сирну суміш рівномірно по поверхні. Якщо ви любите хрусткий верх, то нічого не робіть, а якщо м'який, то полийте трішечки сметаною.
Випікайте в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Потім поріжте на порції і кличте всіх на полуденок. Смачного!
Зауважте, що цей варіант був без борошна, а результат вийшов досить таки смачний і ситний)
Найпростіший рецепт приготування в духовці на 1,5 кг сиру
Мені здається це одне з найулюбленіших дитячих солодощів, які люблять малюки та підлітки. Але, знову ж таки якщо люблять, адже є люди, які і взагалі не їдять молочні продукти, щоб як то привчити таких негідників лопати цю вкусняшки пробуйте приготувати в духовці цей варіант.
Оформити можна у вигляді сердечка і полити варенням або сиропом, щоб як то роздратувати апетит.
Нам знадобиться:
- сир - 1,2-1,5 кг
- яйця курячі - 5 шт.
- сметана - 8 ст.л
- крупа манна - 5 ст.л
- цукор-пісок - 8 ст.л.
- ванільний цукор - 2 ч.л.
- масло вершкове - 2 ст.л.
- сіль - щіпка
Спосіб приготування:
1. Змішайте всі інгредієнти між собою, так прям в одну миску. Як ви бачите на цьому фото, сир, сметану плюс цукровий пісок і манну крупу. Розмішайте, після всипте ванільний цукор, розтоплене вершкове масло і сіль, щоб не було прісним блюдо.
2. Отриманою суміші дайте відпочити 30 хвилин, а далі знову за справу, збийте міксером до пишної консистенції, щоб запіканка вийшла повітряної. Час збивання 8 хвилин.
3. Після таких покрокових дій внесіть сирну масу на деко або спеціальну формочку, яку можна змастити маслом або застелити пергаментним папером.
4. Не забудьте верх змастити сметаною з тієї кількості, що дано в цьому описі трьома столовими ложками. Випікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин, до тих пір поки не побачите рум'яну і золотисту скориночку по всій поверхні. Ось такий солодкий десерт може очікувати вас в підсумку, їжте на здоров'я!
Відео про те, як приготувати сирну ласуна пишною в духовій шафі
Вчора я побачила ще один чудовий варіант, в якому додається крохмаль, що це дає, як ви думаєте? А щоб ви не гадали, я пропоную до перегляду цей сюжет:
Смачний рецепт запіканки із сиру з манкою по ГОСТу
Скажіть, робили ви хоч раз таку красу з родзинками, я думаю, що так. А ось з фруктами? Між іншим можна кожен раз експериментувати і отримувати нові смаки і поєднання, пропоную взяти рецепт по ГОСТІВСЬКА стандартам і трохи його видозмінити, поклавши в нього скажімо абрикоси, а можна і сливу).
Нам знадобиться:
- сир - 500 г
- манка - 3-4 ст.л
- молоко - 140 мл
- цукровий пісок - 3,5 ст.л
- яйце - 2 шт.
- ванілін за смаком
- сіль - щіпка
- абрикоси - 7 шт.
Спосіб приготування:
1. Ви напевно здивувалися, що в складі йде молоко, як ви думаєте для чого? А щоб манка добре набухла. Тому налийте в миску молоко і внесіть манку, перемішайте і дайте постояти деякий час, щоб крупа розбухла.
2. Поки миска стоїть і відпочиває займіться фруктами, поріжте їх на часточки і приберіть кісточки.
3. Сир змішайте з цукром, ваніліном, сіллю і яйцями міксером, а після цього внесіть манку з молоком.
4. Отриману солодку масу розподіліть по поверхні формочки, але використовуйте тільки одну частину, а ось зверху вдавите часточки абрикосів або персиків наприклад, що ви використовували?
5. Залийте другою частиною тіста. Розігрійте духовку попередньо до 180 градусів, 30-40 хвилин, помістіть запіканку в формочку і випікайте до готовності.
Подавайте з хорошим настроєм і солодким чаєм або какао.
Цікавий рецепт без манки
Здивовані, а може і ні? Так, дійсно оригінальний варіант, для тих хто сидить на дієтах або намагається схуднути. Він вважається варіантом на швидку руку, та інгредієнтів тут взято по мінімуму, можна сказати майже нічого і не треба.
Нам знадобиться:
- сир - 0,5 кг
- яйце - 3 шт.
- родзинки - 100 г
- масло вершкове - 150 г
- цукор - 0,2 г
- глазур за бажанням
Спосіб приготування:
1. Щоб зняти білки і жовтки один від одного за різними ємностей.
2. Збийте спочатку білки, потім жовтки. Тільки саме таким способом запіканка стане пишною і повітряної. Жовтки збиваються переважно з цукром.
3. Сир протріть через сито і тільки після цього влийте в нього розтоплене вершкове масло, збиті білки і жовтки. Пам'ятайте, що сир в даному рецепті повинен бути сухим, а не сильно вологим, якщо він у вас такий, то приберіть і відіжміть зайву вологу.
4. Додайте добре вимиті родзинки і помістіть цю суміш на лист для духовки.
5. Випікайте до готовності, температура випікання становить 180-190 градусів 30-40 хвилин. Така краса вас обов'язково порадує, адже саме без манки і без борошна вона не опадає і не осідає. Смачного! А щоб було ще смачніше і пікантні змастіть будь-білкової глазур'ю або розтопленим шоколадом.
Готовим дома сирник в духовці
Тепер пропоную ще покуштувати і приготувати ці ласощі, яке ви можете створити, при цьому використовувати потрібно буде всього 3 інгредієнта. Виходить шалено смачно і красиво, робіть і експериментуйте, я бажаю, щоб у вас все обов'язково вийшло!
Між іншим можна сир замінити на сирну масу. Інгредієнти дані на невелику порцію, так що якщо сподобається збільшуйте їх в потрібних пропорціях.
Нам знадобиться:
- сир 1% - 1 пакетик або 200-220 г
- згущене молоко - 2,5 ст.л
- яйце - 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Отже, підготуйте всі продукти, да уж їх дійсно так багато, що можна і забути ... Вообщем готуємо з того, що було.
2. Сир розітріть блендером, після влийте згущене молоко і одне свіже куряче яйце. Зауважте, що борошно тут теж не використовується, також як і манка. Розмішайте. Далі отриману масу закиньте на форму і випікайте в розігрітій духовці 30 хвилин, а як тільки диплом вас влаштує за кольором відразу ж діставайте.
3. Досить швидко і в той же час легко, все вийшло на 5 +. Смачного!
Детсадовский варіант пишною запіканки з родзинками і підливою
Я пам'ятаю в дитинстві дуже любила, та що там казати і зараз просто обожнюю це солодкі ласощі, особливо коли йду забирати своїх дітей, а по коридору тягне цей настільки спокусливий запах, аж просто слинки починають бігти. Напевно неспроста)). У цій статті я вам показала найпопулярніші і улюблені рецепти, які я випробувала, пропоную ще до перегляду ось це відео з каналу ютуб:
Саме в дитячому саду запіканку роблять зі сметаною підливою, хто не пробував ви багато втратили, це просто супер смачно. Тому не буду приховувати і даю вам ще один рецепт.
В сметанному молочному соусі використовується всього два інгредієнти, здивовані? Це сметана і згущене молоко. Просто змішайте 6 ст.л сметани і 3 ст. л згущеного молока.
У нашому садочку подають ось такий молочний солодкий соус на основі молока. Ось такий кумедний варіантік, нескладний у приготуванні.
Скажу вам чесно не тая, смачно, пальчики оближеш, в садку завжди його подавали.
Нам знадобиться:
- молоко - 0,5 л
- масло вершкове - 20 г
- борошно пшеничне - 20 г
- цукровий пісок - 60 г або на смак
- ванілін за смаком
Спосіб приготування:
1. Насамперед розтопіть масло в каструльці. До нього додайте борошно. Перемішайте, щоб не було грудок, поступово внесіть молоко. Варіть так приблизно 10 хвилин, ви побачите, що маса почне густіти.
2. Потім цукор. І варіть ще поки цукор не розчиниться. Зазвичай це 2-3 хвилини.
3. Ось що вийшло. Полийте запіканку і скажіть: «Як же все таки смачно і просто!»
Якщо ви хочете урізноманітнити цю смачну ласуна, то можна додати якісь будь-які фрукти або сухофрукти. І вийде дуже незвично і смаки будуть різні.
Зараз я вам дам деякі ідеї на цю тему. Наприклад, можна використовувати родзинки, курагу, чорнослив.
Дуже ароматно виходить з шматочками персиків і абрикосів, бананів і апельсинів. Також можна змішати різні види ягід або сухофруктів, наприклад візьміть брусницю, ожину і полуницю, вийде пиріг під назвою «Ягідна поляна».
З сиром добре поєднується морква і навіть капуста цвітна, броколі.
Крім сухофруктів можна використовувати шматочки шоколаду. Буде шоколадна запеканочку. Теж неодмінно смачна і чарівна.
Можна взяти за основу печиво, і вийде знаменитий сирний чізкейк. Блюдо виходить божественним.
Також цікаво одну частину тіста з'єднати з будь і вийде зебра. Варіантів, як бачите дуже багато, вибирайте будь-який, експериментуйте і дивуйте своїх гостей.
Для дітей щоб привернути їхню увагу можна спекти різнокольорову, кольорову «принадність».
Є варіанти царської запіканки, інакше такий вид називають царською ватрушки, це теж дуже шалено смачна страва, про який я окремо напишу замітку.
Ну, а зараз ловите різнобарвне диво, яке готується з морквою і шпинатом, а також з додаванням рису, яке дітлахи обов'язково оцінять.
Поради та рекомендації, як зробити запіканку з сиру
1. Найкраще брати не магазинний сир, а саме сільський домашній, так як користі в ньому набагато більше. Обов'язково сир перетріть через сито, щоб домогтися легкості і пишності.
2. Вибирайте сир середньої жирності або високою, так вийде набагато ситніше і ніжніше.
3. Ні в якому разі не печіть з сирного продукту, це просто замінник, витратите гроші даремно.
4. При додаванні крохмалю ви відчуєте ніжність «сирної красуні».
5. Випікаючи з манкою пиріг він сильно не підніметься, а й зате і не осяде після виходу з духовки.
6. Калорійність становить 160 ккал на 100 г готового продукту.
7. Для схуднення використовуйте варіант на сметані, або ж замініть на маложирний кефір, готуйте страву як варіант в пароварці або мультиварці.
Сподіваюся, вам стаття сподобалася і ви обов'язково спече найсмачніший пиріг))). На цьому у мене все, до побачення!
P.S Я чула, що багато хто навіть примудряються готувати вдома цей десерт, використовуючи мікрохвильову піч. Хто-небудь може бути поділиться успіхами, сподобалося чи ні? Я на жаль ще не встигла спробувати приготувати це сирне виріб в ній.