Риба в омлеті в духовці - рецепт як в садку, на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Філе риби Хек - 360г
- Яйце куряче - 2 шт.
- Борошно - 16 г (столова ложка з гіркою)
- Кефір - 40 мл
- Масло вершкове - 20 г
- Сіль за смаком
Вихід: 4 порції
Час приготування: від 30 до 40 хвилин
Риба в омлеті - як в дитячому саду, це дуже простої і швидкий варіант обробки риби. Ця страва знає і любить кожен, хто в дитинстві відвідував садок. Даний омлет рекомендований до вживання дітям від 1 року. Якщо ви стежите за своєю фігурою, або вам не рекомендовано вживання важкої жирної їжі, то це блюдо ідеально впишеться в ваш раціон.
Риба, запечена в омлетной суміші, виходить смачною і соковитою подається з гарніром. Виступає як окремим, так і другою стравою. Невелике доповнення у вигляді кефіру не змінює смаку. Випікається блюдо в духовці, що дозволяє йому рівномірно пропікатися. Має насичений рибний смак, який доповнений поєднанням яєць і вершкового масла.
Як приготувати рибу під омлетом як в дитячому саду - рецепт з фото крок за кроком
Беремо філе Хека обмиваємо в холодній проточній воді (також можна використовувати інші сорти риби, які не жирних сортів). Ріжемо на середні шматочки.
Наливаємо воду в каструлю, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, підсолюємо і припускаємо в ній шматочки нарізаного Хека 5-7 міну на середньому вогні, після закипання.
Змащуємо, заздалегідь приготовлену форму для запікання, вершковим маслом.
Укладаємо шматочки припущенного філе в форму.
Беремо курячі яйця і перш ніж використовувати добре промиваємо під проточною водою. Далі б'ємо їх в глибоку ємність. Додаємо кефір.
Збиваємо віночком приблизно секунд тридцять і додаємо борошно.
Все добре перемішуємо до однорідної маси, якщо з'явилися грудочки, то даємо суміші постояти близько однієї хвилини. Після чого ще раз збиваємо приблизно тридцять секунд.
Заливаємо вийшла омлетной сумішшю форму з рибою.
Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 20 - 30 хвилин. Поверхня виробу повинна придбати золотисту скориночку і мати м'яку, соковиту консистенцію.
Таким чином риба, запечена в омлеті готова. Подається з гарніром з варених овочів або з картопляним пюре.