» » Рибне суфле - рецепт в духовці для дітей без молока - рецепт з фото крок за кроком

Рибне суфле - рецепт в духовці для дітей без молока - рецепт з фото крок за кроком


Рибне суфле рецепт в духовці для дітей без молока

складові

  • риба - 800 г або рибне філе - 500 г;
  • кефір - 100 мл;
  • яйця - 4 шт .;
  • рис - 100 г;
  • цибуля - 100-120 г;
  • масло вершкове - 80 г;
  • спеції;
  • сіль.

Час приготування - 1,5 години.

Вихід - 6 порцій.

Часто діти відмовляються їсти рибні страви, побоюючись кісточок. Це засмучує їх батьків, тому що дорослі люди прекрасно розуміють, що в рибі міститься маса корисних для дитячого організму речовин. До того ж риба є джерелом легкозасвоюваного білка. Відмінний вихід з цього становища - приготувати рибне суфле, як в дитячому саду. Рецепт з фото крок за кроком, викладений нижче, докладно описує весь процес приготування.

Рибне суфле - рецепт дієтичний, тому це блюдо можна рекомендувати дітям, починаючи з 1 року. Найпростіше робити рибне суфле з готового філе, але, на жаль, часто трапляється ситуація, коли після розморожування виявляється, що в філе містилося занадто багато води. Тому рекомендуємо купувати цілу рибу (бажано, сухої заморозки) і самостійно відокремлювати філе від кісток.

Як приготувати рибне суфле в домашніх умовах з фаршу

Для того, щоб приготувати суфле з риби, як в дитячому саду, бажано взяти морську рибу, в якій мало кісток. Найкраще вибирати нежирні сорти риби, наприклад, хек, минтай, тилапию, тріску, гренадер, аргентину. В даному рецепті використовувалася тріска. Кефір підійде будь-якої жирності. Для цієї страви можна використовувати мелений чорний перець, приправу каррі або готові спеції для риби.

Рибне суфле рецепт в духовці для дітей без молока: фото 1

Якщо ви готуєте суфле з цілої риби, в цьому випадку спочатку потрібно відокремити філе від кісток. Найпростіше це зробити, якщо рибу хвилин на 5-7 помістити в киплячу воду. Після цього її потрібно дістати з води і ретельно вийняти всі кісточки, які будуть легко відділятися. Отримане філе треба змолоти на м'ясорубці або в блендері.

Паралельно з приготуванням риби треба підготувати інші компоненти. Для цього необхідно рис промити і відварити в підсоленій воді. Потім відкинути його на друшляк і промити кип'яченою водою. Лук потрібно очистити і дрібно порізати. Викласти в сковороду приблизно 2/3 всього масла і розтопити його. Потім висипати в сковороду цибулю і обсмажити його до світло-жовтого кольору.

З'єднати в одній ємності рибне філе, рис і обсмажену цибулю. Додати сіль і спеції, після чого все добре перемішати.

Рибне суфле рецепт в духовці для дітей без молока: фото 2

Потрібно відзначити, що якщо готувати суфле з риби в духовці для дитини 1-2 років, то можна цибуля не додавати, а просто вилити в рибний фарш розтоплене вершкове масло.

Потім потрібно розділити жовтки і білки. Додати в фарш жовтки і вилити кефір. Все перемішати.

Рибне суфле рецепт в духовці для дітей без молока: фото 3

Духовку нагріти до 180 градусів. Білки збити з дрібкою солі до стану стійкої піни і викласти в фарш. Обережно все розмішати до утворення однорідної консистенції.

Рибне суфле рецепт в духовці для дітей без молока: фото 4

Форму для випічки злегка змастити маслом. Можна застелити її пекарської папером, яку теж потрібно змастити маслом. Викласти підготовлений фарш в форму, не доповідаючи до верху форми, тому що в процесі випічки суфле збільшиться в об'ємі. Розрівняти верх і розкласти зверху шматочки залишився вершкового масла.

Рибне суфле рецепт в духовці для дітей без молока: фото 5

Поставити форму на деко (на випадок, якщо розтануло масло почне витікати з форми) і встановити в духовку. Запікати рибне суфле (рецепт як в садку) в духовці протягом 30-40 хв, до утворення підрум'яненою скоринки. Після цього духовку треба вимкнути, дверцята відкрити і залишити форму до охолодження. Потім готовий виріб перекласти на блюдо. Рибне суфле рецепт в духовці для дітей без молока

Рибне суфле смачно як в теплому, так і в холодному вигляді. Його можна подавати або з гарніром, або як самостійну страву.

Бажаємо всім приємного апетиту!

Радимо прочитати

Рецепти приготування тріски
Рецепти приготування тріски
Рецептів з тріски існує безліч, тріску можна смажити, тушкувати, варити, готувати котлети, включати до складу рибних салатів, використовувати для начинки пирогів і пиріжків, варіантів маса.
Желе Бите скло
Желе Бите скло
Зазвичай з осені я заморожую багато ягід. Взимку їх використовую для приготування пирогів, компоту, киселю. А найбільше люблю готувати фруктове желе Бите скло або Мозайку. Його з нетерпінням чекає

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки