Рибне суфле - рецепт в духовці для дітей без молока - рецепт з фото крок за кроком
складові
- риба - 800 г або рибне філе - 500 г;
- кефір - 100 мл;
- яйця - 4 шт .;
- рис - 100 г;
- цибуля - 100-120 г;
- масло вершкове - 80 г;
- спеції;
- сіль.
Час приготування - 1,5 години.
Вихід - 6 порцій.
Часто діти відмовляються їсти рибні страви, побоюючись кісточок. Це засмучує їх батьків, тому що дорослі люди прекрасно розуміють, що в рибі міститься маса корисних для дитячого організму речовин. До того ж риба є джерелом легкозасвоюваного білка. Відмінний вихід з цього становища - приготувати рибне суфле, як в дитячому саду. Рецепт з фото крок за кроком, викладений нижче, докладно описує весь процес приготування.
Рибне суфле - рецепт дієтичний, тому це блюдо можна рекомендувати дітям, починаючи з 1 року. Найпростіше робити рибне суфле з готового філе, але, на жаль, часто трапляється ситуація, коли після розморожування виявляється, що в філе містилося занадто багато води. Тому рекомендуємо купувати цілу рибу (бажано, сухої заморозки) і самостійно відокремлювати філе від кісток.
Як приготувати рибне суфле в домашніх умовах з фаршу
Для того, щоб приготувати суфле з риби, як в дитячому саду, бажано взяти морську рибу, в якій мало кісток. Найкраще вибирати нежирні сорти риби, наприклад, хек, минтай, тилапию, тріску, гренадер, аргентину. В даному рецепті використовувалася тріска. Кефір підійде будь-якої жирності. Для цієї страви можна використовувати мелений чорний перець, приправу каррі або готові спеції для риби.
Якщо ви готуєте суфле з цілої риби, в цьому випадку спочатку потрібно відокремити філе від кісток. Найпростіше це зробити, якщо рибу хвилин на 5-7 помістити в киплячу воду. Після цього її потрібно дістати з води і ретельно вийняти всі кісточки, які будуть легко відділятися. Отримане філе треба змолоти на м'ясорубці або в блендері.
Паралельно з приготуванням риби треба підготувати інші компоненти. Для цього необхідно рис промити і відварити в підсоленій воді. Потім відкинути його на друшляк і промити кип'яченою водою. Лук потрібно очистити і дрібно порізати. Викласти в сковороду приблизно 2/3 всього масла і розтопити його. Потім висипати в сковороду цибулю і обсмажити його до світло-жовтого кольору.
З'єднати в одній ємності рибне філе, рис і обсмажену цибулю. Додати сіль і спеції, після чого все добре перемішати.
Потрібно відзначити, що якщо готувати суфле з риби в духовці для дитини 1-2 років, то можна цибуля не додавати, а просто вилити в рибний фарш розтоплене вершкове масло.
Потім потрібно розділити жовтки і білки. Додати в фарш жовтки і вилити кефір. Все перемішати.
Духовку нагріти до 180 градусів. Білки збити з дрібкою солі до стану стійкої піни і викласти в фарш. Обережно все розмішати до утворення однорідної консистенції.
Форму для випічки злегка змастити маслом. Можна застелити її пекарської папером, яку теж потрібно змастити маслом. Викласти підготовлений фарш в форму, не доповідаючи до верху форми, тому що в процесі випічки суфле збільшиться в об'ємі. Розрівняти верх і розкласти зверху шматочки залишився вершкового масла.
Поставити форму на деко (на випадок, якщо розтануло масло почне витікати з форми) і встановити в духовку. Запікати рибне суфле (рецепт як в садку) в духовці протягом 30-40 хв, до утворення підрум'яненою скоринки. Після цього духовку треба вимкнути, дверцята відкрити і залишити форму до охолодження. Потім готовий виріб перекласти на блюдо.
Рибне суфле смачно як в теплому, так і в холодному вигляді. Його можна подавати або з гарніром, або як самостійну страву.
Бажаємо всім приємного апетиту!