Сирна запіканка з макаронами
Ех, люблю я просту їжу, яку можна приготувати швидко і без особливих проблем. А ще люблю «багатофункціональну» їжу, тобто ту, яка може виступати як сніданком, так і вечерею. А якщо вона в якійсь мірі може служити ще і чимось на зразок десерту - тоді це не страва, а просто казка. І всі ці характеристики притаманні сьогоднішньому рецептом - сирною запіканці з макаронами. Особисто мені більше до душі класична сирна запіканка, але мої діти вимагають готувати для них тільки запіканку з макаронами, їм така смачніше. Ну а оскільки головний споживач сиру в моїй родині саме діти, тому в приготуванні страв з даного інгредієнта я орієнтуюся на їх переваги. Нуачо, мені навіть краще :) Завдяки тому, що в складі запіканки присутні макарони, її обсяг значно збільшується і тут вже точно все наїдяться :)
Складові:
- 400 г домашнього сиру
- 150 г макаронів з твердих сортів пшениці (вага ще не відварених)
- 3 яйця
- 0,3 чайної ложки солі
- 3-4 столові ложки цукру
- трохи вершкового масла для змащування форми
Рецепт запіканки з сиру і макаронів в духовці
Для початку слід відварити 150 г хороших макаронів. Форма макаронних виробів абсолютно не важлива, але розмір не повинен бути занадто маленьким (на кшталт дрібних супових) або занадто великим (ті, які для фарширування). Відварюємо макарони в злегка підсоленій воді, потім відкидаємо їх на друшляк і трохи промиваємо під струменем води.
{ad1}
Тепер включаємо духовку і встановлюємо температуру 180 градусів. Поки суть та діло - духовка вже розігріється. А ми продовжуємо чаклувати над інгредієнтами. У каструлі змішаємо сир, сіль, цукор і яйця. Перемішаємо виделкою або дерев'яною лопаткою.
Потім додамо до сирної маси макарони і з'єднаємо всі в єдину масу за допомогою все тієї ж вилки або ложки.
Смажена форму шматочком вершкового масла. Краще взяти форму глибше, ніж моя і не рекомендую використовувати для приготування сирної запіканки роз'ємні форми, оскільки під час запікання рідина сочиться з місць з'єднання деталей форми і в зв'язку з чим може з'явитися горілий запах. Звичайна форма для пирога - те, що треба. Або жаровня (чавунна, керамічна або скляна).
Випікаємо запіканку на середній решітці духовки протягом 45-50 хвилин. Час приготування залежить від товщини шару запіканки (від діаметра форми). Рум'яна кірочка на поверхні сирної запіканки - вірний знак про її готовності.