Вино з кульбаб, рецепт в домашніх умовах
Добридень! Сьогодні я розповім у своїй короткій замітці, як приготувати квіткове вино. Але цей варіант буде незвичайним, багато просто і не здогадуються що з цього жовтенького квіточки, можна створити такий алкогольний напій.
Йтиметься про Кульбабова вини. Не думайте, що це дуже складно, навпаки все досить просто, швидко і легко. Воно має ароматним смаком, приємним на колір жовтим відтінком.
Цікаво! За українськи кульбаби це кульбаби
Щоб вино вдалося, потрібно дотримуватися деякі правила і умови збору кульбаб:
1. Збирайте квіти в травні, червні або липні. Це дуже вдалий час для зборів.
2. Постарайтеся збирати вранці, коли квітки вже повністю відкрилися і стали сухими.
3. Ні в якому разі не збирайте квіти біля проїжджої частини, найкраще збирати в поле і там де немає цивілізації.
4. Рвати краще в сонячну погоду, в дощову НЕ рвіть взагалі. Вся корисна пилок просто змиється.
5. Вино готується виключно тільки з квіток або пелюсток. Всі інші частини рослини не знадобляться, вони дадуть більшу гіркоту.
6. Перед тим, як почати готувати його будинку, дістаньте спеціальний посуд, не беріть металеву, так як вона може окислюватися.
7. Для додання смаку можна додати м'яту, мелісу або ще якусь траву на ваш смак.
8. В основному скрізь додається лимон або апельсин.
Каверзне запитання! А ви коли небудь читали книгу Рей Бредбері «Вино з кульбаб»?
Простий рецепт вина з кульбаб, покроково і з фото
Цей варіант без дріжджів, але зате з родзинками.
Нам знадобиться:
- квіти кульбаби відкриті - 1 л
- цукор - 1,5 кг
- вода - 5 л
- лимон - 2 шт.
- родзинки - 42 шт.
- м'ята - за бажанням
Спосіб приготування:
1. Закип'ятіть воду, як тільки це станеться внесіть кульбаби, тобто головки квіток.
2. Залиште їх стояти в цій воді до тих пір, поки вона не охолоне. Після нехай вони побудуть в цій воді 3 години. Далі поставте каструлю з вмістом на плиту і доведіть рідину до кипіння.
3. Кип'ятити не потрібно, відразу вимкніть як тільки закиплять. Остудіть, а потім за допомогою рук відіжміть квіти.
4. Вийде ось такий ароматний сонячний нектар. Його вийде приблизно 5 літрів.
5. Розділіть його на навпіл в банки, але пам'ятайте, що потрібно залишити 1 літр нектару для іншої справи. Тобто налийте по 2 літри в кожну банку, а один літр приберіть в сторону.
6. В один літр води додайте цукор. Добре перемішайте, щоб вийшов цукровий сиропчик. Потім цей сироп внесіть в банки, заздалегідь його потрібно поділити навпіл.
7. Лимон поріжте на дрібні шматочки, разом з цедрою. У цедрі дуже багато вітамінів. Можна також не тільки порізати але і деяку частину лимона віджати, щоб виділився сік, наприклад половинку.
8. Потім додайте родзинки. На кожну банку киньте по 20-21 штучки.
9. Банки добре збовтайте і поставте в тепле место.Теперь одягніть ось такі пристосування, звичайні медичні рукавички. Хі, славно вийшло.
10. Бродіння триватиме приблизно 3-4 тижні. Ось майже і готово, алкогольний напій можна процідити і розлити по чистим пляшках, спустити в льох на зберігання.
Зберігається таке чудо близько 2 років в прохолодному місці.
А хочете не тільки зварити алкогольний напій з цього чудесного квіточки, а й варення, тоді ось вам на допомогу ця добірка:
Вино з кульбаб в домашніх умовах докладно
У цьому рецепті використовуються винні дріжджі, запам'ятайте, що звичайні дріжджі не підійдуть, я маю на увазі дріжджі для кулінарних шедеврів. Воно вариться з пелюсток квітки, інші частини не будуть потрібні, вони дають гіркоту.
Нам знадобиться:
- квітки кульбаби - 100 шт.
- вода - 3 літри
- цукор - 350 грам на літр квіткового настою;
- м'ята - 2-3 листочка
- лимон - 1 штука (середній);
- винні дріжджі - 1 пакетик (10 г)
Спосіб приготування:
1. назбирати на поле жовтеньких красенів.
2. Відокремте руками або ножицями пелюстки.
3. Залийте їх гарячою окропом і дайте настоятися 12 годин.
4. По закінченню часу процідіть через дрібне сито, приберіть пелюсточки. Додайте цукор, розрахунок такий на 1 літр рідини йде 350 грамів цукру.
5. Далі додайте сік лимона і його цедру. М'яту поріжте на дрібні шматочки і покладіть туди ж. Ну і звичайно ж винні дріжджі.
6. Поставте вино з кульбаб в прохолодне місце, нехай воно почне бродіння. Приблизно через 3 тижні, процідіть його і видаліть кашку.
7. Ось що вийшло! Сподіваюся, вам сподобався рецепт і ви їм неодмінно скористаєтеся!
8. Використовуйте через 3 місяці, зберігайте тільки в погребі чи холодильнику. Влаштуйте красивий і романтичну вечерю з власним алкогольним напоєм!
У висновку, хочеться показати таке відео з ютуба, де чоловік показує рецепт вина з використанням саморобного гідрозатвори, теж дуже цікаво і можна зробити самому, буквально за 2 хвилини.
Всього самого найкращого, сподіваюся ви були раді, що потрапили на цю сторінку, прочитавши цю коротку замітку. Нехай ваше вино вийде і міцним солодким! До нових зустрічей!