Квас з кульбаб, рецепт приготування
Добридень! Поспішаю перед вихідними опублікувати для вас черговий рецепт пов'язаний з цими жовтенькими квіточками. Ті, хто чекав будь ласка, ловіть))) &# 128578;
Готуйте такий цікавий і ароматний квасок і радуйте своїх близьких!
Квас з кульбаб, покроковий рецепт з фото
Нам знадобиться:
- пелюстки кульбаби - 2 л (дві літрові банки)
- вода окріп - 3 л
- цукор - 5 ст. л на одну пляшку
- дріжджі сухі - щіпка на кожну пляшку
- родзинки - 1
- 0-15 шт. на пляшку
Спосіб приготування:
1. Зберіть в поле кульбаби, потрібні тільки квіти, всі інші частини не знадобляться, тому що вони дають сильну гіркоту, звичайно це справа смаку)
Цікаво! З кульбаб можна приготувати ще кави, варення, або вино. Знаю, що ще готують салати і навіть супи. Ви що готуєте з цих яскравих красенів?
2. Перемістіть пелюсточки в каструлю, а потім налийте в них окріп. Закрийте кришкою і поставте на добу настоятися.
3. Зцідіть через друшлаг весь макуха, а потім всю рідину ще раз через марлю.
4. Потім вийшла ароматну суміш розлийте по півтора літровим пляшках. Робиться це так, візьміть стакан і в кожну пляшку налийте по 2 3 склянки отриманої рідини. Внесіть цукор 5 ст.л на одну пляшку і дрібку дріжджів. Залийте пляшку до рівня півтора літрів холодною водою, закрийте кришкою, потрясіть пляшку.
Важливо! Залиште в пляшці порожній простір! Стисніть пляшку, щоб вийшло повітря, а потім закрийте кришкою. Пляшка буде пом'ята, якщо це не зробити, то пляшку розірве, т.к через дріжджів рясно виділяється вуглекислий газ.
5. Приблизно з 2 літрів свіжих пелюсток кульбаб, вийшло 15 літрів добротного квасу, екологічно чистого, без будь-якої хімії. Залиште його на 5 днів бродити.
Оздоровчий квас готовий! Шііііі, бульбашки які) &# 128520; Він реально виходить бульбашками і газами.
Важливо! Відкривайте пляшку акуратно, потихеньку, так як він дуже шипить, як справжній газований напій або шампанське.
Хочеться ще запропонувати Вам приготувати інший варіант квітково-трав'яного квасу, як ви на це дивитесь?
Як приготувати квас з кульбаб і інших кольорів?
Цей напій чудовий в жарку погоду, він дуже вітамінізований і корисний. Готується швидко і легко.
Нам знадобиться:
- м'ята - 140 г
- меліса - 100 г
- ромашка - 100 г
- кульбаби - 40 шт.
- цукор - 450 г
- лимонна кислота - 0,5 ч.л
- живі дріжджі - 50 г
- вода питна - 2 л
Спосіб приготування:
1. Приготуйте все трави. Промийте їх під проточною водою. Приберіть всі погані листочки, жучки, комахи.
Важливо! Всі рослини повинні бути свіжі, тільки, що зірвані, а не сушені.
2. Спочатку займіться м'ятою і мелісою. Кухонним ножем порубати їх на дрібні шматочки.
3. У квітів кульбаби потрібно зрізати ножицями лише пелюсточки.
4. У ромашки приберіть
все листя, стебла і жовту голівку. Знадобляться тільки пелюстки.
5. Помістіть всі приготовані інгредієнти в ємність, внесіть туди лимонну кислоту і додайте води. Аромат квітів вже чарівний варто! &# 128578;
6. Тепер потрібно приготовлену квіткову рідина довести до кипіння, і варити приблизно 20 хвилин на повільному вогні.
7. Далі потрібно цю рідину вилити на навпіл на два трилітрові банки. Кожну банку слід долити ще теплою звичайною водою. Важливо! Проціджувати нічого не потрібно.
8. Закрийте банки кришками і дайте відвару охолонути. Потім коли температура буде приблизно 40 градусів, тобто банки стануть теплі, внесіть дріжджі. Добре перемішайте, щоб дріжджі розчинилися!
Важливо! Беріть тільки свіжі дріжджі, вони впливають на смак квасу.
Тепер поставте банки в тепле темне місце і нехай вони там постоять 18-20 годин. Після цього часу потрібно буде процідити рідину і поставити в холодильник на 2-3 години.
Ура! Все готово, можна вживати. Колір спочатку буде настою брудно-зелений, а після бродіння стане світло-зелений з молочним блакитним відтінком. Через дріжджів він буде газованим, класно, як ніби газована вода, тільки дуже корисна.
Зберігайте такий квасок в холодильнику не більше 3-4 днів. Приємних відкриттів!
Ну, а тепер я пропоную, найпростіший квас з кульбаб, з яким можна поекспериментувати, вийде запевняю вас дуже смачно, я вже випробувала)))
Спосіб приготування:
1. Нарвіть кульбаби, приблизно з жменю. Знадобляться тільки квіти. Помістіть їх в марлевій мішечок. Зробити його простіше не куди, просто візьміть невеликий клаптик марлі і зав'яжіть в ній квіти.
2. Покладіть цей мішечок в будь-який посуд, наприклад в банку, миску під гніт.
3. Залийте водою, посахаріте або додайте мед на свій смак. Додайте ложечку сметанки, і залиште так на 5 днів бродити. Після приберіть мішечок і насолоджуйтеся смаком.
У нашій місцевій газетці сьогодні побачила подібний рецепт від заслуженої артистки Росії Марії Кодрян, спеціально для Вас сфотографувала:
P.S На одному з форумів я побачила і знайшла навіть варіант пива з кульбаб, уявляєте ?! во, дають, подумала я. А що, може бути комусь знадобиться і ви створите цей алкогольний напій, а потім тут у мене на блозі відпише про враження))).
Ну ось і все, шановні передплатники та читачі блогу, пийте корисні напої, і не забувайте, що влітку потрібно вживати дуже багато рідини, наприклад воду або квасок. Всього самого доброго і найкращого. До зустрічі!