» » Шалені, смачні заправки для окрошки. Чим заправити окрошку і замінити квас?

Шалені, смачні заправки для окрошки. Чим заправити окрошку і замінити квас?


Доброго дня мої читачі! Сьогодні хочу поділитися з вами найпоширенішими, але в той же час цікавими, незвичайними заправками до літньої окрошка. У попередній статті ви можете знайти найбільш затребувані рецепти російської окрошки, і деякі поради як приготувати окрошку, щоб вона стала ще смачніше.

Російська окрошка - таке дивно смачна страва, яка не приїсться ніколи. Подається воно з різною заливкою (заправкою), а дехто каже навіть «соусом». У всіх різні уподобання і смаки, хтось не сприймає окрошку з кефіром, хтось їсть тільки на сироватці, а у кого найулюбленіша це окрошка з квасом. Багато хто робить окрошку з лимонним соком, мінералкою, хтось заправляє навіть майонезом.

Останнім часом все частіше зустрічаються рецепти окрошки з такими кисломолочними напоями як тан і айран. Я особисто не пробувала таку окрошку, напевно теж смачно.

У кожної заправки є свої якісь нюанси і плюси.

okroshka3

Заправка на основі квасу, або окрошка на квасі

Заправка на кефірі для окрошки

Для того, щоб зробити таку заправку потрібно кефір розвести кип'яченою водою, адже кефір густий. Можна використовувати мінеральну воду. Пропорції такі: 1: 2, тобто до
Ефір потрібно взяти в 2 рази більше, ніж води. При цьому в таку окрошку також додається сметана.

poVarenok

Заправка з гірчицею в приготуванні окрошки

Така заправка вважається сухий, і вона надає якийсь такий пікантненькій вкусік. Бажано використовувати в поєднанні з квасом.

Нам знадобиться:

  • яйця (жовтки від яєць) - 3 шт.
  • гірчиця суха - 0,5 ч.л.
  • цукор - 1 ч.л.
  • квас - 1,5 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Жовтки візьміть і розітріть виделкою, щоб вийшла дрібна крихта.

2. До жовтків додайте гірчицю, сіль, цукор. Далі додайте квас і все ретельно перемішайте.

3. Перед подачею на стіл цю суміш розведіть з головним основним кількістю квасу. Така незвичайна заливка для окрошки вийде!

Заправка на майонезі

Я знаю, що якщо майонез спробувати розчинити у воді, то він буде погано розчинятися. Тому, якщо ви робите окрошку на майонезі, то майонез краще беріть свій домашній.

Якщо ж все-таки ви взяли магазинний майонез, то покладіть його безпосередньо в суміш овочевих, яєчних і ковбасних інгредієнтів. Все ретельно перемішайте. Далі налийте в окрошку воду, змішану з лимонним соком (на 0,5 літра води використовується 1/3 лимона, мається на увазі лимонного соку). Якщо ви будете слідувати цим діям, то магазинний майонез, обов'язково розчиниться добре в окрошка.

Кефіру овочевий смузі

Нам знадобиться:

  • Кефір 1% - 0,5 л
  • Стебло селери - 2 шт.
  • Огірок свіжий - 1 шт.
  • Пучок петрушки ~ 20 м
  • Пучок кропу ~ 20 м
  • Сіль морська - 1 ч.л.

Спосіб приготування:

1. Вимийте добре зелень і огірок. Всі крупно наріжте ножем. Далі відправте все в блендер.

2. У блендер додайте ще сіль і кефір. Подрібніть все на маленькій швидкості.

3. Перед подачею на стіл в таку заливку додайте сметанки. Дуже оригінально і смачно вийде!

Заправка на лимонному соці, покроково з фото

Нам знадобиться:

  • сметана 20% - 200 г
  • вода фільтрована охолоджена -1 л
  • сік лимона - 1 шт
  • цукор - 0,5 ст. л. без верху
  • сіль - 0,5 ст. л. без верху

Спосіб приготування:

1. Воду з'єднайте з соком лимона, додайте цукор і сіль. Сметану додайте до основних інгредієнтів окрошки і разом з ними перемішайте.

2. Додайте таку заправку в окрошку.

okroshka2

Сподіваюся всі ці незвичайні заправки в літній сезон ви неодмінно спробуєте, і знайдете для себе найулюбленішу. Пригощайте один одного смакотою, творите і дивуйте всіх своїми вишуканими і неповторними варіантами.

P.S Чи їдять окрошку в гарячому вигляді? виявляється існує польська окрошка.

Таку окрошку найкраще робити взимку. Інгредієнти дуже незвичайні для нашої російської, в ній присутні фрукти і навіть вино. Але, все ж таку окрошку часто їдять і у нас в Росії. Ви пробували такий вид окрошки?

Знайомтеся! Гаряча польська окрошка. Спробуйте зробити таку смакоту &# 128518; Хоча на мій погляд блюдо складне, тому що займає багато часу на підготовку. Але, все одно варто спробувати.

Нам знадобиться:

  •  Свіжа капуста білокачанна - 0,5 кг
  •  Капуста квашена - 150 г
  •  Окіст курячий - 150 г
  •  Відварна свинина - 150 г
  •  Відварна яловичина - 150 г
  •  Свиняча рулька (варено-копчена) на кістки - 150 г
  •   Ковбаса - 200 г
  •   Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  •   Яблуко - 1 шт. Айва - 1 шт.
  •   Вино сухе - 150 г
  •   Оливкова олія - ​​2 ст.л
  •   Лавровий лист - 2 шт.
  •   Насіння кмину, сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:

1. Очистіть свинячу рульку і курячий окрочек від шкурок, жілочек і кісточок. Всі «відходи» потрібно скласти в каструлю і зварити на цьому м'ясний бульйон близько 1 години.

2. Все м'ясо, яке використовується в цьому виді ріжеться на шматочки і смажиться на оливковій олії. Додайте порізаний дрібно цибулю. Добре все обсмажте.

3. Капусту нашаткуйте, і тушкуйте разом з приготовленим бульйоном.

4. Фрукти почистіть. З шкірки і насінної коробочки від фруктів зваріть фруктовий бульйон, варіть близько 3 хвилин після кипіння. Процідіть відвар і остудіть.

5. Фрукти поріжте на кубики і додайте їх до капусти. Далі туди відправте обсмажений цибулька, м'ясо, тмин, лавровий листочок і перчик. Посоліть.

6. Влийте туди фруктовий відвар, вино і тушкуйте 2 години, додаючи потроху м'ясний бульйон.

7. Тепер готову окрошку зніміть з вогню і остудіть, дайте їй настоятися протягом 12 годин в холодильнику.

8. Потім підігрійте і насолоджуйтеся новим видом окрошки, так званої польської &# 128578; Смачного!

Радимо прочитати

Хліб на сироватці житній
Хліб на сироватці житній
А ви ще не відмовилися від вживання магазинного хліба? Якщо ні - то дарма! Багато недобросовісні виробники використовують різноманітні добавки, які ну ніяк не можна назвати корисними. А ось домашній

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки